Ko iš sekso tikisi įvairaus amžiaus vyrai

Sakydamos, kad vyrams galvoje tik seksas, gal labai ir neklystame. Tačiau kiekvienas jų šitą nuogą turinį apvelka skirtinga forma.

Seksualiniai poreikiai priklauso ne tik nuo vyro išsilavinimo, patirties ir temperamento, bet ir nuo jo amžiaus. Kitaip tariant, tai, ko jis troško būdamas 20-metis, sulaukus 40-ties gali visai nevilioti.

20–30 metų: seksualinės patirties kaupimo laikas

Šio amžiaus vyrų kraujyje siaučia testosteronas – sekso jiems reikia daug ir nuolat. Jie gali mylėtis kelis kartus per naktį ir vis nepasisotinti. Paprastai šio amžiaus vyrai nėra labai išrankūs. Svarbiausia sąlyga, kurią jie kelia partnerei, – kad ji taip pat trokštų sekso, kaip ir jie. Moters seksualinė patirtis jiems yra svarbesnė už menkus išvaizdos trūkumus.

Dar mažiau šio amžiaus vyrams rūpi partnerės asmenybė – jie retai mąsto apie šeimą ir ilgalaikius ryšius, todėl tokios detalės kaip charakteris ar gebėjimas ruošti valgį, jiems nėra labai svarbios.

Shutterstock nuotr.


Norint išsaugoti su jaunu vyru santykius, reikėtų neužmigti ant laurų ir būti pasiruošus eksperimentams bei naujovėms – kaip minėjom, šiuo etapu vyras kaupia patirtį, tad jei viena partnerė nepajėgi suteikti jos pakankamai, jis ieškos kitų.Taip pat labai svarbu šio amžiaus parterį kuo daugiau girti – būtent dabar formuojasi jo seksualinė savivertė, tad bet kokios kritikos strėlės gali išauginti didelius nevisavertiškumo kompleksus, kurie jį persekios visą likusį gyvenimą, trukdydami ne tik pajusti malonumą pačiam, bet ir jį suteikti moteriai.

30–45 metų: gurmanų amžius

Šio amžiaus vyrai yra tikri sekso gurmanai – jau sukaupę pakankamai patirties, kad galėtų atskirti gerą seksą nuo blogo, ir kartu vis dar seksualiai pajėgūs, kad galėtų juo mėgautis dažnai ir ilgai.

Kaip ir dera gurmanams, šiems vyrams neužtenka didelės sočios bet kur ir bet kaip patiektos porcijos – jie nori, kad tai džiugintų ne tik jų kūną, bet ir akis bei sielą.

Todėl 30 metų peržengusiems vyrams neužtenka ilgų kojų ir didelio biusto – jie nori, kad moteris būtų įdomi pašnekovė, gera draugė, mokėtų elegantiškai rengtis, maloniai bendrauti su žmonėmis. Kadangi šiame amžiuje tvirtėja šeimos saitai, gimdomi vaikai, tampa svarbios ir tokios partnerės savybės, kurios anksčiau atrodė visiškai nereikšmingos – jos mokėjimas skoningai tvarkyti namus, skaniai gaminti, auklėti vaikus, priiminėti svečius.

Shutterstock nuotr.


Poros, kurias siejo tik seksas, šiame amžiaus tarpsnyje paprastai išyra. Ir priešingai – tos, kurios turi daug bendrų vertybių, dar labiau sustiprėja ir neretai išgyvena antrąjį medaus mėnesio laikotarpį.Kalbant apie seksualinį gyvenimą, atsiranda ir tam tikrų pavojaus salelių. Viena jų – rutina. Ištekėjusios virš 30 metų moterys paprastai didžiąją dalį laiko skiria vaikams (šiuo laikotarpiu jie dar reikalauja daug dėmesio), todėl kiek apleidžia santykius su vyrais. Neretai į šią properšą įsispraudžia trečias asmuo. Beje, ta „trečioji-nereikalinga“ dažniausiai atsiranda ne tiek dėl sekso, kiek dėl bendravimo trūkumo.

Virš 45-erių: rizikos amžius

Šio amžiaus vyrams seksas teikia pasitenkinimą, tačiau tam, kad jį pajustum, reikia kur kas daugiau pastangų nei prieš 20 metų. Tampa svarbios ne tik partnerės savybės, bet ir kitos objektyvios aplinkybės.

Penktąją dešimtį įpusėję ir bebaigiantys vyrai retai kada trokšta greitukų lifte ar ant galinės mašinos sėdynės – jiems reikia jaukios aplinkos, kuri leistų atsipalaiduoti, persijungti, palengva įkaisti. Svarbu ir tai, kaip jie praleido dieną – ar niekas jų nesuerzino, neišvargino. Įvairios problemos labai veikia jų lytinę funkciją.

Šiame amžiuje vyrai paprastai pradeda „valgyti“ pačių užsiaugintus vaisius – jei iki šiol piktnaudžiavo žalingais įpročiais, nesportavo, nesirūpino sveikata, gali susidurti su rimtomis potencijos problemomis. Aišku, sunku tikėtis net ir iš labai sveiko 50-mečio tokios greitos ir spontaniškos erekcijos, kokią 20-mečiui sukelia vien nuogos moters vaizdas – be įžanginių glamonių retai kada apsieisite.

Shutterstock nuotr.


Nenuostabu, kad būtent šiame laikotarpyje kai kuriuos vyrus ištinka vidurio amžiaus krizė. Dėl nepakankamos erekcijos jie linkę kaltinti savo senąsias patrauklumą praradusias partneres, kurios neva nebesukelia ankstesnės organizmo reakcijos. Ir iš tiesų – naujumas gali kuriam laikui atgaivinti lytinę tokių vyrų funkciją, tačiau pamažu viskas grįžta į savas vietas.Labiau nei jauna partnerė tokiems vyrams galėtų padėti lytinių santykių periodiškumas – mylėjimasis „dėl sveikatos“ dabar tampa išties aktualus. Kitaip gali nutikti tai, ką seksologai vadina „našlio sindromu“, kai dėl ilgų abstinencijos pertraukų, prasideda hormoniniai pokyčiai. Be abejo, viena kita savaitė susilaikymo labai nepakenks, bet jei kalbame apie mėnesius ar metus, pokyčiai gali būti negrįžtami.

Beje, aktyvus seksualinis gyvenimas šiame amžiuje ne tik padeda vyro sveikatai, sumažina jo norą dairytis į jaunesnes partneres, bet ir suteikia harmonijos ir džiaugsmo tarpusavio santykiams bei padeda moteriai lengviau išgyventi menopauzę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis