Kaip suprasti, ar vyras linkęs į neištikimybę

Vienas vyras, kai žmona sužinojo apie jo neištikimybę, atrėžė: „O ko tikėjaisi? Juk žinojai, kad sekso srityj aš – tikras teroristas?“ Bet ar seksualus vyras visada bus Kazanova?

Amerikiečių mokslininkai Atlantoje atliko tyrimą, kuris parodė – kuo didesnis testosterono (pagrindinio vyriško hormono) lygis vyro kraujyje, tuo didesnė tikimybė, kad jis bus neištikimas.

Didelė potencija skatina poligamiškumą (t. y. siekį turėti kuo daugiau moterų). Ir priešingai – jeigu testosterono mažiau, mažesnė trauka dailiajai lyčiai.

Na o sužinoti jūsų vyro testosterono lygį labai lengva – pakanka išmatuoti liemenį, bent jau taip teigia specialistai. Jei talijos apimtis mažesnė nei 94 cm, testosterono lygis didelis, jei didesnė nei 115 cm – žemas.

Didelė talija – ženklas, kad jūsų mylimasis nutukęs. Nutukimas sukelia aterosklerozę, o tai silpnina kraujagysles lytiniuose organuose ir slopina vyrišką aistrą. Tad ką daryti temperamentingoms moterims, kurios nori turėti ištikimą vyrą ir tuo pačiu nekęsti seksualinio alkio?

Regis, dailioji lytis turi tik du pasirinkimus: karštas vyras, kuris eina į kairę, arba ištikimas, namus mylintis vyras, kuris lovoje stebuklų neparodys...

„Fiziologiniu požiūriu būtent taip ir yra. Logiška – vienam vyrui erekcija ir noras intymių santykių kyla kasdien, kitam – kartą per dvi savaites, tad tikimybė, jog pirmasis nusuks į kairę, kur kas didesnė, – sako psichologė, knygos apie lyčių santykius autorė Anetta Orlova. – Bet tai bus tiesa tik tokiu atveju, jei vertinsime jį tik kaip biologinį organizmą. Bet mes ne tik gyvūnai, mes dar ir žmonės, mus valdo ne tik instinktai, bet ir socialinės taisyklės, dvasinės normos. O vyrų dvasia ir valia daugeliu atveju kur kas stipresnės nei moterų, todėl ištikimybė priklauso nuo to, kaip vyras išauklėtas, kokios jo pamatinės vertybės, kiek jam svarbus ištikimybės suvokimas, atsakingumas, atsidavimas, sąžiningumas, ar jis tiki dievu, koks jo požiūris į santuokos įžadus. Vyras asmenybė, net jei jam viskas gerai su testosteronu, be vargo gali save apriboti ir konfrontuoti su savo fiziologiniu „aš“.

Tėvai ištikimesni?

Gamta stulbinamai išmintinga – per žmonos nėštumą ir pirmais mėnesiais po vaiko gimimo vyro kraujyje padaugėja oksitocino, prieraišumo hormono, ir sumažėja testosterono lygis.

Bet net ir tada, kai atsistato buvęs testosterono lygis, vaikų turintis seksualus vyras gali būti ištikimas, jeigu tėvystė jam – didelė vertybė. Prieš puldamas į nesantuokinius santykius, toks vaikų turintis vyras 10 kartų pagalvos, ar neatsidurs tokioje situacijoje, kai reikės rinktis tarp plykstelėjusios naujos aistros ir traumos, kurią padarytų žmonai ir vaikams.

„Kalbant apie seksualinius ryšius ir ėjimą į karę, reikia atsiminti – neištikimybių būna visokių, – aiškina A. Orlova. – Dažnai aktyviam, bet gerbiančiam šeimynines vertybes vyrui svarbus pats flirto su gražiomis moterimis momentas. Jis gali ir neužmegzti seksualinio ryšio, o apsiriboti, pavyzdžiui, erotišku susirašinėjimu elektroniniu paštu ar socialiniame tinklalapyje, SMS, apsikabinimais, bučiniais. Toks elgesys dažnai būdingas kūrybiškiems žmonėms. Tai pakelia jiems nuotaiką, emocinį tonusą. Vyras vėl jaučiasi patinu, užkariautoju, o sąžinės graužimo nejaučia – juk sekso nebuvo. Be to, vyras su stipria lytine konstitucija gali netgi būti neištikimas, nes susidomėjo. Tačiau tai bus seksualinė, ne dvasinė neištikimybė, apie tai niekas gali ir nesužinoti, o jo poelgiai neturės padarinių šeimai.

Visai kitaip bus vyrui su silpna lytine konstitucija. Jis gali būti neištikimas vieną kartą gyvenime, tačiau apsisukti ir išeiti pas kitą, palikti šeimą.

Toks keistas elgesys paaiškinamas taip – jei jūsų vyras seksualiai aktyvus ir vedė vyresnis nei 25 metų, tai reiškia, kad jau turėjo bendravimo su moterimis patirties. Todėl dažniausiai toks vyras rinksis moterį sąmoningai, būdamas užtikrintas savimi ir savo vyriškais sugebėjimais. Toks vyras supranta – anatomiškai visos dailiosios lyties atstovės yra jei ne vienodos, tai labai panašios, nieko iš principo naujo kitoje partnerėje nebus.

Vyras su silpna lytine konstitucija, neturėdamas pakankamai seksualinės patirties (ar kuris vedė, dar būdamas nekaltas), ir santuokoje toliau fantazuos apie gražuoles iš kabareto.

Jam ir toliau svarbu rasti savo vertės patvirtinimą, todėl jis gali būti neištikimas tik dėl vyriškų kompleksų, dėl noro sau pačiam įrodyti, kad jis kažką sugeba. Tokie vyrai labai mėgsta girtis pergalėmis draugams. Tikrai aktyvus patinas ne taip atvirai pasakoja apie moteris.“

Fantazijos sekso srityje

„Svarbu, kad šeimoje būtų pasitikėjimas kalbant apie sekso klausimus, – tvirtina psichologė. – Pasitikėjimas – galimybė įsileisti kitą žmogų į savo intymias sritis ir tikėtis, kad tai saugu. Svarbiausia ne tai, kas vyksta miegamajame, o tai, kiek atvirai pora pasirengusi kalbėti apie intymius klausimus. Ir vyrai, ir žmonos turi įvairių fantazijų, seksualinių troškimų. Bet jie taip ir lieka nerealizuoti – žmogus bijo papasakoti apie savo slapčiausius troškimus. Tad reikia mokytis kabėti intymiomis temomis ir siekti įvairovės seksualiniame gyvenime, tada niekas nė nenorės sukti į kairę, kad ir koks testosterono lygis būtų vyro organizme.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis