Kaip negyventi kitų žmonių problemomis

Ką tik susitikote papietauti su draugėmis ir prasidėjo: viena draugė laukiasi, bet liko vieniša, kita neseniai paprašė skyrybų, o buvęs pirmūnas moksluose šiuo metu neveikia nieko.

Panašu, kad visi tikrai turi daug problemų. Ir kas iš to? Juk tai:

* Ne jūsų reikalas

Visi mes jaučiamės privalantys žinoti menkiausią kitų žmonių gyvenimo detalę, nes gyvename pasaulyje, kur bet kokia informacija prieinama lengvai kaip niekada.

Tačiau ar kada susimąstėte, kad tai iš tikrųjų beveik ar visiškai nesusiję su jūsų pačių gyvenimu?
Jums juk nebūtina žinoti, kodėl Agnė nusidažė plaukus violetine spalva ir dabar kelia tik savo tatuiruočių nuotraukas.

Neateis pasaulio pabaiga, jei taip ir nesužinosite, kodėl nepasisekė tai tobula laikytai porai.

... Ir tai gerai

Iš tiesų gyvenimas ir taip pilnas rūpesčių. Tikrai neverta dienų dienas praleisti naršant „Facebook“ ar aptarinėjant su pažįstamaisiais tų žmonių problemas, su kuriais gal tik porąkart gyvenime šnekėjotės.

* Žmonės - ne pramoga

Žmonės po truputį ima laikyti kitus ne žmonėmis, o tik vaizdiniais iš socialinių tinklų.
Ir tai tikrai nereiškia, kad privalote leisti laiką su visais savo „Facebook“ draugais, tačiau prisiminti, kad ir kiti žmonės turi jausmus – vertėtų.

Tikriausiai ne visada tai atsimenate, kai kartais sėdėdami prie kompiuterių imate nejučia teisti aplinkinius. Kitų žmonių sunkumai ir gyvenimo dramos nėra pramoga.

* Visi turime savo problemų

Meluosite ir sau, ir aplinkiniams, jei teigsite, kad jūsų gyvenime nėra tokių klausimų, kurių nebenorėtumėte komentuoti ir geriau rinktumėtės daugiau neišgirsti.
Galbūt tai klausimas apie praeitį, o galbūt apie tai, ką dabar išgyvenate.
Jums, aišku, nepatinka, kai kiti žmonės pernelyg domisi jūsų asmeniniu gyvenimu, tad jums taip nėra jokių priežasčių stengtis kuo daugiau sužinoti apie jų gyvenimus.

* Tai supratę, išsilaisvinsite

Nuostabu suvokti, kad ką tik jūsų išgirsta kokio nors pažįstamo drama tikrai ne jūsų reikalas ir toliau gyventi savo gyvenimą.

Tai gali atrodyti tarsi nušvitimas. Visa tai nereiškia, kad jūs nekreipiate dėmesio į pažįstamų žmonių problemas, jų neužjaučiate ir nesiūlote savo pagalbos. Tai reiškia, kad visos taip kartais dominančios smulkmenėlės apie kieno nors skyrybas yra tik jų asmeninis reikalas ir tai neturėtų jūsų jaudinti.

Tad galite nebešvaistyti laiko bandant žinoti viską apie kitų gyvenimus, o daugiau dėmesio skirti pačiam svarbiausiam – savo gyvenimui.

Galiausiai, jums tikrai vertėtų suprasti, kad tos dramos – ne jūsų reikalas. Taip pat nesistenkite taip sau susikurti pramogą ar dar blogiau, įsikišti.

Supratę, kad galite atsitraukti nuo kitų žmonių skyrybų, darbo problemų, šeimyninių kivirčų ir tiesiog rūpintis savo gyvenimu, pajusite neapsakomą laisvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis