Kaip išsaugoti santykius per atstumą?

Daugelis žmonių netiki santykiais per atstumą ir iš karto juos laiko pasmerktus žlugti. Tiesa, palaikyti ir juo labiau sustiprinti ryšį, kai mylimieji yra skirtinguose pasaulio kampeliuose, tikrai nelengva. Tačiau tai nėra neįmanoma. Reikia tik žinoti kelis svarbius aspektus. Kokius?

1. Nepersistengti bendraujant

Pokalbiai, trunkantys 12 val. per parą, tikrai nėra geriausias būdas kompensuoti fizinį partnerio nebuvimą šalia. Šiuo atveju verta vadovautis taisykle – mažiau yra daugiau. Trumpas, bet šiltas ir prasmingas pokalbis kur kas geriau nei tušti pašnekesiai.

2. Vertinti tai kaip galimybę

Kažkas kažkada yra pasakęs: „Jei norite gyventi kartu, pirmiausia turite išmokti gyventi atskirai“. Taigi atstumas – puiki terpė šio to išmokti ir galbūt pažinti kitokią antrąją pusę.

3. Nustatyti aiškias taisykles

Tik konkretumas padės išsiaiškinti kiekvieno partnerio lūkesčius, o nustatytos taisyklės neleis jų nuvilti ir neišpildyti. Pavyzdžiui, ar jau spėta vienas kitam įsipareigoti, ar yra galimybė susitikinėti su kitais asmenimis ir pan.

4. Vengti pavojingų situacijų

Tai situacijos, kurias toli būdamas partneris gali įvertinti dviprasmiškai. Pavyzdžiui, išėjimas su draugėmis į naktinį klubą. Pasitikėjimas palaikant santykius per atstumą yra labai svarbus. Todėl būtina išlikti nuoširdžiu ir atviru antrajai pusei.

5. Leisti laisvalaikį kartu

Kaip tai įmanoma? Šiuolaikinės technologijos suteikia neįtikėtinų galimybių. Pavyzdžiui, galima drauge žaisti kompiuterinį žaidimą, vienu metu žiūrėti tą patį filmą, paskambinti vaizdo kamera ir groti gitara ar tiesiog išeiti pasivaikščioti.

6. Aplankyti vienas kitą

Tai daryti reikėtų pagal galimybes. O ką veikti susitikus? Tą, ką daro visi įsimylėjėliai visame pasaulyje – bučiuotis, vaikščioti susikibus už rankų, grožėtis saulėlydžiais, iškylauti ir t. t.

7. Mėgautis laiku su šeima ir draugais

Vienas, bet nevienišas. Ir tai tikra tiesa, nebent pats žmogus apsisprendžia jaustis kitaip. Šeima, artimieji, draugai, naujas pomėgis ar veikla – tai laikas, kurį galima išnaudoti augimui, tobulėjimui.

8. Rašyti laiškus

Tiks ir elektroniniai, ir seniai pamiršti, rašomi ranka. Tai gali būti net paprastas atvirukas su keliais žodžiais ar meilės prisipažinimu. Tokia smulkmena sušildo jausmus ir palaiko romantikos liepsneles santykiuose.

9. Išlikti pozityviu

Laukimas gali būti skausmingas, sunkus, kupinas ilgesio, vienatvės ir liūdesio. Tačiau vos tik tokios mintys užplūsta, verta sau priminti, jog apskritai reikėtų džiaugtis tuo, kad galima kažką mylėti ir tas kažkas lygiai taip pat myli bei siunčia meilę atgal. Be to, galima nukreipti mintis ir į ateitį – juk ateis ta diena, kai galiausiai antroji pusė grįš.

MOTERIS.LT rekomenduoja:

* 5 dalykai, ko negalima leisti net mylimam vyrui

* Astrologiniai žmogaus gyvenimo etapai keičiasi kas 7 metai

* Meilės horoskopas 2016 metams kiekvienam Zodiako ženklui

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis