Kaip išgelbėti santykius, kai iki išsiskyrimo – žingsnis

Regis, dar neseniai taip mylėjote ir mėgavotės vienas kito draugija. Tačiau kartą įsiplieskė vienas ginčas, paskui – kitas, ir štai jau susikaupė visas nuoskaudų ir nepasitenkinimo kalnas. Ir, netikėtai pačiai sau, pora atsiduria ties santykių nutraukimo riba. Kodėl taip nutiko? Kodėl kadaise buvę kone tobuli santykiai ima griūti? Ar dar įmanoma juos sutvarkyti?

Pradžiai būtina suvokti konflikto priežastis ir tai, kodėl pora pasiekė šią ribą. Dažniausiai moterys ir vyrai pykstasi dėl šių priežasčių:

- vienas iš partnerių tiesiog nustoja girdėti kitą,

- kažkas nepatinka vienas kito elgesyje,

- vienas iš jų ėmė mažiau rodyti dėmesio,

- partneriai nesiskaito su kito nuomone.

Nereikia dėl visų bėdų ir nelaimių kaltinti savo antros pusės - dėl ginčo visada kalti abu. Todėl, norint gelbėti santykius, atsakomybės dalį reikia perkelti ir ant savo pečių. Vertėtų sąžiningai atsakyti į klausimą: ką aš padariau negerai? Ką padariau, kad santykiai išklibo? Ir ką tokio nuveikiau, norėdama juos pagerinti? Norint atsakyti į šį ir kitus klausimus, reikia šiek tiek laiko pabūti vienumoje. Gali būti, kad viską apmąsčius, vienas iš partnerių supras, kur suklydo, ir galės ieškoti teisingo sprendimo.

Būtina atminti, kad tarp vyro ir moters įsiplieskęs konfliktas – jų tarpusavio santykių problema. Ir ją galima išspręsti tik tuo atveju, jei yra likusių abipusių jausmų bei abiejų noras išsaugoti šeimą. Todėl verta maksimaliai pasistengti ir išnaudoti visus įmanomus metodus.

Būtina abiem susėsti ir pasikalbėti apie viską, kas susikaupė. Jei iš tiesų norite gero rezultato, pabandykite atsistoti į kito žmogaus poziciją. Jei vis tik normaliai pakalbėti nepavyksta, o noras suprasti partnerį lieka, galima kreiptis į psichologą. Grąžinti buvusius jausmus padėtų ir kitos priemonės: romantiška vakarienė, atostogų išvyka, apsilankymas teatre ar pramogų parke. Jei kažkada pora svajojo apie šuolį parašiutu ar skrydį oro balionu dviese – dabar puiki proga tai įgyvendinti. Vyrui ir moteriai svarbu išgyventi šiuos momentus kartu, pajusti tas pačias teigiamas emocijas. Jos gali tapti tuo postūmiu, kuris porą sujungs vieną į kitą. Atstatyti buvusius santykius taip pat padės meilė, pagarba ir kantrybė.

Štai keli patarimai, kurie jums gali pagelbėti:

1. Kalbantis su savo antrąja puse būkite atviri. Tai nereiškia, kad būtina iškart išpasakoti visas iki tol slėptas paslaptis. Tačiau tam tikras atvirumas tikrai padės geriau suprasti vienas kitą.

2. Susikurkite viziją, kokie turėtų būti jūsų poros santykiai, ir apie tai pasakykite partneriui.

3. Pasistenkite būti vieningi su savo antrąja puse. Juk jūsų tikslas yra bendras – išsaugoti santykius.

4. Svarbu savo partnerį priimti tokį, koks jis yra, gerbti kits kito nuomonę.

5. Mokykitės taikiai spręsti problemas, dažniau ieškokite kompromisų.

6. Problemas spręsti jų neatidėliodami ir nevengdami.

7. Klausykite ir išklausykite savo partnerį.

8. Būtina išmokti atsiprašyti už savo klaidas ir atleisti partneriui.

9. Nereikia nuolat vengti mylėjimosi su partneriu, juk seksas – viena iš svarbiausių poros gyvenimo dalių.

10. Būtinai planuokite savo gyvenimą kartu ateityje. Juk tikėjimas tuo, kad santykiai turi ateitį, suartins du žmones ir sustiprins abipusį supratimą.

Taigi, krizės ištikti santykiai dar nereiškia nuosprendžio jiems. Dar galima viską ištaisyti ir gražinti tai, kas buvo. Svarbiausia – abipusis tikėjima ir noras, sako vmj.ru.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis