Ką vyrai mano apie sunkiai pasiekiamas moteris

Gali būti, kad ledo karalienės ne tokios jau paklausios, kaip iki šiol manėme.

„Atrodykit sunkiai pasiekiama ir vyrais paskui jus lakstys“, – ši tezė tokia populiari, kad tampa kone svarbiausiu leitmotyvu, dalijant patarimus, kaip sužavėti vyrą. Iš tiesų, logika yra paprasta – kuo labiau vaisius draudžiamas, tuo labiau mums jo norisi. Vytis galima tik tą grobį, kuris sprunka. Bet ar ši taisyklė tikrai visada galioja?

Mokslininkė Elaine Hatfield iš Havajų universiteto, siekdama išsiaiškinti ryšį tarp žmogaus prieinamumo ir patrauklumo, atliko eksperimentą. Ji leido studentams vertinti nuotraukose pavaizduotų porelių patrauklumą, prieš tai papasakojusi jų trumpas „biografijas“. Vieni partneriai buvo apibūdinti kaip greit įsimylintys, kiti kaip sunkiai prieinami. Kaip ji nustebo, kai testo rezultatai parodė visai priešingą rezultatą nei tikėtasi – greit įsimylintys objektai surinko daugiau patrauklumo balų nei sunkiai prieinami.

Sunkiai pasiekiamos paglosto savimeilę, bet dažniausiai yra šaltos, arogantiškos ir kaprizingos, todėl ilgainiui pradeda varginti. Be to, sunkiai pasiekiamos moterys gąsdina drovesnius vyrus...

Bet galbūt tokį vertinimą lėmė tai, kad nuotraukose pavaizduoti žmonės niekaip nebuvo susiję su tais, kurie juos turėjo vertinti? Jausmingumas gali atrodyti patrauklus kino ekrane ar knygose, tačiau ar jis toks pat patrauklus susidūrus akis į akį?

Netrukus rastas artimesnis, asmeniškesnis kontaktas. Moterys, užsiregistravusios pažinčių tarnyboje, turėjo atsakyti į vyrų skambučius dviem būdais – iškart džiaugsmingai sutikti susitikti arba kurį laiką patylėti ir tik tuomet sutikti. Vėliau vyrų paprašyta įvertinti įsivaizduojamą pašnekovių patrauklumą. Ir ką gi – jokio ryškesnio skirtumo tarp abiejų grupių užfiksuota nebuvo.

Nebuvo poveikio ir tuomet, kai vietoj pauzės pašnekovės atvirai pasakydavo gavusios daug įvairių pasiūlymų, todėl turinčios visus juos apsvarstyti – pasiūlymų gausa moters vertės vyro akyse nėmaž nepadidino.

Bandydama suprasti, kodėl taip nutiko, E. Hatfield pradėjo klausinėti vyrų, kokios moterys jiems labiau patinka. Paaiškėjo, kad tiek sunkiai prieinamos, tiek lengvai pasiekiamos moterys turi savų pliusų ir minusų. Anot vyrų, su lengvai prieinamomis moterimis paprasčiau bendrauti, jos nekelia daug reikalavimų, tačiau su jomis gali kilti problemų atsidūrus viešumoje, nes jos mažai jaudinasi dėl to, ką kiti apie jas pamanys.

Sunkiai pasiekiamos paglosto savimeilę, bet dažniausiai yra šaltos, arogantiškos ir kaprizingos, todėl ilgainiui pradeda varginti. Be to, sunkiai pasiekiamos moterys gąsdina drovesnius vyrus – baimindamiesi galimo smūgio savimeilei, jie neretai renkasi paprastesnę moterį, net jei ji nėra jam tokia patraukli kaip šalia jos stovinti šalta gražuolė draugė.

Tad koks variantas yra geriausias? Mokslininkė siūlo neužstrigti ties vienu modeliu ilgam. Geriausiai suveikia dvi taktikos:

1) „šiaip esu labai išranki, bet tu mane taip sužavėjai, kad pamečiau galvą iškart“ (neįtikėtina, bet absoliuti dauguma vyrų tuo kažkodėl patiki);

2) iš pradžių galite būti šaltoka ir abejinga, bet po poros pasimatymų leiskite sau „ištirpti“ – tokius elgesio pokyčius vyras priskirs savo žavesio jėgai, o ne moters lengvabūdiškumui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis