Gyvenimo trukmė pagal Zodiaką: kurio ženklo atstovai gyvena trumpai, o kurio – ilgiausiai

Amerikos astrologijos tyrimų centro bendradarbiai ištyrė daugiau kaip 60 tūkst. žmonių, gyvenančių įvairiose pasaulio šalyse, duomenis pagal jų gimimo bei mirties datas ir Zodiako ženklus. Informacija buvo renkama iš įvairiausių šaltinių: enciklopedijų, bažnytinių knygų, net nuo paminklinių antkapių.

Po to, pagal kompiuteryje įvestą programą buvo apdoroti pirmieji 5 tūkst. duomenys ir pasitvirtino, kad yra akivaizdi priklausomybė tarp žmogaus gyvenimo trukmės ir atitinkamo Zodiako ženklo. Dar praėjus kiek laiko iš kelių Amerikos universitetų sudaryta sociologijos ekspertų grupė pertikrino minėtus duomenis. Rezultatai absoliučiai atitiko ankstesnėms išvadoms.


Zodiako ženklų atstovai padalinti į tris grupes


Nepaisant to, nebuvo nustatytos konkrečios priežastys dėl kurių miršta vienas ar kitas Zodiako ženklo atstovas. Užtat pagal Zodiako ženklus galima išsiaiškinti, ar žmogus linkęs rizikuoti, pritraukti nelaimingus atsitikimus, net mirtinas situacijas bei jų polinkį susirgti kuria nors liga.

Beje, astrologai, pagal gyvenimo trukmę, suskirstė Zodiako ženklų atstovus į tris grupes.


I grupė: Dvyniai, Jautis, Avinas, Skorpionas


Šių Zodiako ženklų atstovams būdinga žemesnė nei vidutinė gyvenimo trukmė. Tai yra nuo 50 iki 60 metų. Tai reiškia, kad maždaug dviem metais trumpiau nei bendra vidutinė gyvenimo trukmė.

Pagrindiniai rizikos veiksniai: didelė neigiama įtaka sveikatai dėl patiriamo nuolatinio streso ir įtampos. Be to, didelė įvairių traumų tikimybė. Bereikalingas ir tuščias energijos eikvojimas.


Dvyniai


Tikėtinos įvairios su nervais susijusios ligos, gana dažni persišaldymai bei bronchitas. Apskritai šio ženklo žmonių kūno ir organizmo konstitucija ganėtinai silpna. Daugumos atvejų Dvyniai nelinkę priaugti svorio, todėl jiems nereikia laikytis griežtų dietų. Kai kurie iš jų iki gyvenimo pabaigos lieka liekni, net liesi.

Be to, tai ir vieni iš neramiausių Zodiako ženklų. Jiems sunku atsipalaiduoti, linkę persitempti ar persidirbti, neatsparūs stresams, dažnai būna nerviškai įsitempę. Dvyniams dažniau nei kitiems Zodiako ženklams nutinka nelaimingi atsitikimai, chroniškos ligos, susijusios su plaučių ir žarnyno veiklos funkcijomis. Taip pat jie neišvengia kraujotakos ir nervų sistemos ligų. Todėl kai kurių šio ženklo žmonių vidutinė gyvenimo trukmė siekia vos 50 metų. Dažnai juos pakerta minėtos ligos. Ypač pasakytina apie vyrus.

Taigi, dėl sveikatos Dvynių vyrams pavojingi gyvenimo periodai, kai jiems sueina 28, 34, 40, 43 metai. Taip pat nuo 71 iki 76 metų.

Dvynių moterims - 31, 37, 40, 49, 73, 76 metai. Užtat pragyvenusios minėtus kritiškus periodus, šio Zodiako ženklo moterys gali sulaukti ir 97-100 metų.


Jautis


Šio ženklo atstovams ypač reikia saugotis infekcijų, taip pat peršalimo ir gerklės ligų. Gana didelė skydliaukės vėžio tikimybė. Be to, Jaučio žmonės turi polinkį sirgti su lytinėmis funkcijomis susijusiomis ligomis. Taip pat kepenų ir inkstų ligomis. Gali atsirasti ir reumatas. Pavojų sveikatai kelia ir nutukimas.

Nors apskritai Jaučio atstovai pasižymi gana tvirta sveikata. Bet reikalo esmė ta, jog susirgęs Jautis sunkiai sveiksta, atsistato, todėl liga gali kaip reikiant užsitęsti. Apskritai Jautis sveiksta iš lėto ne tik dėl jam būdingų organizmo ypatumų, bet ir dėl gydytojų kai kurių nurodymų ignoravimo bei savo užsispyrimo. Susirgusį Jautį sunku paguldyti į lovą. Juo labiau, kad jis laikytųsi režimo ir dietos. Vengia fizinio krūvio.

Todėl neretai šio ženklo žmonės įpratę persirgti peršalimo ligomis vaikščiodami. Patarimas paprastas: norėdami ilgiau būti sveikesni turi daugiau judėti, saikingai valgyti, vengti drėgmės ir šalčio, gerai išsimiegoti ir pailsėti. Be to, atsisakyti pieno produktų bei riebios mėsos.

Nuolat sergančio Jaučio vidutinė gyvenimo trukmė: 51-60 metų.

Kritiški gyvenimo periodai šio ženklo vyrams sulaukus 25, 40, 49, 52, 61, 67 metus, o moterims - 19, 55, 73, 82 metus.


Avinas


Nors apskritai Avino žmonės negali skųstis savo sveikata, tačiau lengvai pažeidžiami emociškai dėl savo nervingo charakterio. Todėl pirmiausiai jie turėtų vengti pernelyg didelio fizinio krūvio. Bet retas išvengia akių, nosiaryklės, ausų ligų. Jiems gana dažnai skauda galvą, skundžiasi migrena ar neurastenija. Daug gana jauno amžiaus šio ženklo vyrų pradeda plikti.

Kodėl šio Zodiako ženklo žmonių kiek žemesnė nei vidutinė gyvenimo trukmė galima paaiškinti užmetus akį į jų horoskopą. Tai ir vienas iš ženklų, ypač linkusių į traumas. Avino labiausiai pažeidžiama vieta – galva. Ir tai suprantama, kodėl. Mat nemažai šio ženklo žmonių – avantiūristai, linkę rizikuoti bet kurioje gyvenimo sferoje. Taip pat linkę išsirinkti ekstremaliausias ir pavojingiausias sporto šakas ar aktyvaus laisvalaikio leidimo būdus. Be to, Avino vyrai neretai įsivelia į muštynes, mėgsta vairuoti automobilį itin dideliu greičiu ir ,žinoma, kovoti.

Užtat šio ženklo atstovai, dažniau nei kiti, gali „didžiuotis“ turintys randų ar nudegimo pėdsakų ant kūno. Jie dažniau nei kiti suserga ir ūmiomis infekcinėmis ligomis. Net neturėdami priklausomybės nuo alkoholio, jie nukenčia dėl svaigalų poveikio labiau nei kiti Zodiako ženklai. Būtent dėl to, kad apsvaigus spontaniškai ir neapdairiai pasielgia. Net gali įvykdyti pavojingą nusikaltimą.

Vidutinė Avino žmonių gyvenimo trukmė: 50.5 – 61 metai.

Būtent dėl traumų pavojingiausi gyvenimo periodai Avino vyrams sulaukus 22, 25, 43, 55 metus, o moterims – 19, 46, 55 metus.


Skorpionas


Šio ženklo atstovams didelė tikimybė susirgti hepatitu, cistitu, laringitu, ūmiomis persišaldymo, pilvo bei lyties organų ligomis. Tačiau ne tik sunku šio ženklo žmones priversti rimtai gydytis, bet ir juos slaugyti. Taip pat šio ženklo žmonių tyko pavojai su ugnimi bei nelaimingi atsitikimai. Ypač kelionėse!

Nors Skorpionai iš prigimties apdovanoti didžiule gyvenimiška energija, bet jie per gana trumpą laiką išeikvoja savo jėgas ir susigadina sveikatą. Be to, šio ženklo žmonėms sunku įsiūlyti vaistus, dažnai jie užsiima savigyda. Išmėgina liaudies medicinos gydymo metodus. Neretai saiko nebuvimas ir nekontroliuojamos aistros priveda šio Zodiako ženklo žmones prie neurozės, vidinio konflikto, galvos skausmų ir net sunkių depresijų.

Taip dažnai nutinka dėl Skorpiono sudėtingo, gana sunkaus bei nepalankaus charakterio. Šio ženklo moterims dažniau būdingas varikozinis venų išsiplėtimas. O vyrams - inkstų ligos, augliai ir polipai. Be to, šis ženklas, kaip ir Avino, priskiriamas prie dažniau patiriančių traumų. Taip pat galimos įvairios alergijos ar net komplikacijos apsinuodijus maistu.

Vidutinė gyvenimo trukmė: 51 - 61 metai.

Kritiškas Skorpiono vyrų amžius sulaukus 31, 49, 55 metus, o moterų - 22, 55 metus. Bei gyvenimo periodas nuo 70 iki 82 metų.


II grupė: Vandenis, Mergelė, Šaulys, Liūtas

Antrai grupei priklausančių Zodiako ženklų gyvenimo trukmė analogiška vidutinei vyrų ir moterų gyvenimo trukmei.

Pagrindiniai rizikos veiksniai: širdies, kraujotakos bei skandžio ir žarnyno ligos, neteisinga mityba.


Vandenis


Retas šio ženklo atstovas išvengia nervinių ligų. Bene dažniausia mirties priežastis tarp Vandenio ženklo žmonių – kraujagyslių susiaurėjimas ir užkalkėjimas, kraujo nepraeinamumas, širdies ritmo sutrikimai. Šie simptomai – bene didžiausios jų sveikatos problemos.

Todėl šio Zodiako ženklo žmonėms svarbiausia pilnavertiškai išsimiegoti ir gerai pailsėti. Be to, Vandeniui ne mažiau svarbus poilsis ir gamtoje. Apskritai gryname ore.

Bene pavojingiausias jauno Vandenio gyvenimo periodas, kai gali neišvengti rimtų traumų, tai jam sulaukus 21 – 22 metų.

Kiti kritiški Vandenio vyrų gyvenimo periodai suėjus 46, 52, 64, 70, 76 metams.

Vandenio moterų pavojingi gyvenimo metai: 40, 49, 64, 70, 73, 76, 79.


Mergelė


Nors Mergelės žmonės galėtų pagrįstai vadinti save sveikesniais, palyginti, su kitais Zodiako ženklų atstovais, bet... Žinia, absoliučiai sveikų žmonių nebūna. Todėl ne išimtis ir gimusieji po šiuo Zodiako ženklu. Taigi, jie neretai skundžiasi žarnyno negalavimais, vidurių užkietėjimu, pilvo diegliais, žarnyno nepraeinamumu arba viduriavimu. Taip pat neretai kamuoja kepenų ligos. Be to, jų gana silpni limfiniai mazgai.

Kaip bebūtų keista, bet šio ženklo atstovai neretai susigadina sveikatą neteisingai maitindamiesi. Jų silpniausia vieta – skrandžio ir virškinamojo trakto ligos. Mat Mergelės organizme greitai kaupiasi toksinai ir kiti nuodai. Šio ženklo atstovai kaip dirva viską sugeria į save, o tai be jokios abejonės pirmiausiai ir atsiliepia jų sveikatai. Taip pat dažnas šio ženklo žmogus mėgsta gerai pavalgyti, tiksliau persivalgyti, todėl jų savijauta iš esmės priklauso nuo valgymų per dieną skaičiaus.

Vidutinė šio ženklo žmonių gyvenimo trukmė: 51 - 63 metai.

Kritiški periodai Mergelės ženklo vyrams sulaukus 22, 28, 40, 46, 55, 64, 70, 76 metus, o moterims - 49, 52, 58 ir 82 metus.


Šaulys ir Liūtas


Retas Šaulys išvengia radikulito ir reumatizmo. Priežastis – silicio stoka organizme. Dėl tos pačios priežasties gali būti prasta oda, nagai, plaukai ir su tuo susijusios ligos. Tarp Šaulio žmonių nemažai aktyviai sportuojančių, todėl jų tyko ir didesnė rizika patirti rimtą traumą. Nepaisant to, šio ženklo žmonės išsiskiria iš kitų sugebėjimu greitai pasveikti ir atstatyti organizmo funkcijas. Nors šio ženklo žmonėms dažniau būdingos gerklės ligos, o sulaukus brandaus amžiaus – nervų ligos ir venų varikozė.

Tuo tarpu Liūto ženklo žmonėms reikėtų saugotis nugaros traumų, stuburo ligų. Taip pat plaučių, širdies ir kraujotakos ligų. Juos gana dažnai kamuoja mėšlungis. Suserga ir gelta bei akių ligomis.

Nors apskritai Šaulio ir Liūto žmonės nesiskundžia prasta sveikata, tačiau išprovokuoti ar užleisti ligas jie gali išimtinai dėl savo lengvabūdiškumo ir gana vangaus požiūrio į savo sveikatą. Jų labiausiai pažeidžiama vieta – širdis ir kraujagyslės. Nepaisant to, turi nemažai galimybių sulaukti gilios senatvės. Žinoma, jei nepiktnaudžiaus alkoholiu, rūkymu ir kitais žalingais įpročiais.

Beje, pakankamai daug nelaimingų atsitikimų tarp šių Zodiako ženklų. Pagrindinės priežastys: dėmesingumo stoka, polinkis rizikuoti ir silpna intuicija.

Kritiškas Šaulio moterų amžius sulaukus 25, 46, 52, 67, 76 metus, o vyrų - 22, 34, 40, 46, 64, 73, 79, 82 metus.

Kritiški Liūto moterų gyvenimo periodai sulaukus 40, 52, 58, 61, 70, 73, 79, 85 metus, o vyrų - 25, 40, 46, 52, 58, 67, 70, 82 metus.


III grupė: Vėžys, Svarstyklės, Žuvys, Ožiaragis


Kaip bebūtų keista, bet daugiausiai ilgaamžių yra tarp trečios grupės Zodiako ženklų. Vidutinė gyvenimo trukmė tarp moterų - 64 metai, tarp vyrų - 54 metai. Išeina, kad net dviem metais daugiau, nei vidutinė žmonių gyvenimo trukmė.


Vėžys


Šio ženklo žmonės taip pat neišvengia onkologinių ligų. Be to, neretai, ypač vyrai, skundžiasi pleuritu, hemarojumi, o moterys - varikoziniu venų išsiplėtimu. Dažnai valgant nekokybišką maistą gali privesti prie gastrito ir virškinamojo trakto ligų. Neretai apsinuodija pasibaigusio galiojimo laiko produktais. Taip pat šiam ženklui būdingas ankstyvas regos susilpnėjimas.

Pagrindiniai nepalankūs veiksniai, darantys įtaką gyvenimo trukmei: nuolatinė melancholija, pesimizmas, užsisklendimas savyje ir depresija.

Kritiški gyvenimo periodai per kuriuos ištinka rimtos sveikatos problemos ar traumų rizika tarp Vėžio vyrų sulaukus jiems 28, 31, 34, 40, 52, 55, 58, 70, 73 metus, o tarp moterų - 19, 37, 43, 46, 70, 76, 79, 82, 94 metus.


Svarstyklės


Deja, bet šio ženklo atstovai neatsparūs ligoms. Todėl ir jų išoriškai puiki išvaizda dažnai būna apgaulinga. Juos dažniausiai kamuoja su susilpnėjusiu imunitetu susijusios ligos. Pagrindiniai priešai - šaltis ir drėgmė. Susirgę trokšta jausti begalinį rūpestį, dėmesį ir atjautą. Ir kad visi aplink juos šokinėtų. Jų labiausiai pažeidžiami vidaus organai – inkstai. Taip pat neišvengia aštrių nugaros skausmų, ypač netoli juosmens. Taip pat pasitaiko tarp moterų negimdinis nėštumas bei odos ligos.

Kritiški Svarstyklių vyrų gyvenimo periodai jiems sulaukus: 22, 25, 28, 40, 43, 55, 61, 64, 67, 76 metus, o moterų - 31, 37, 52, 58, 67, 73, 82 metus.


Žuvys


Ko gero tai vienas iš dažniau pasiligojusių Zodiako ženklų. Juos gana dažnai kamuoja egzema, grybelinės ligos, peršalimai, apsinuodijimai maistu. Taip pat galimi nelaimingi atsitikimai vandenyje.

Kritiški Žuvų moterų gyvenimo periodai joms sulaukus 22, 55, 64, 79, 85, 88, 94, 97 metus, o vyrų - 28, 34, 43, 49, 58, 61, 64, 73, 82 metus.


Ožiaragis


Šio ženklo atstovų tyko kaulų lūžiai, kelio sąnario patempimai, sąnarių ligos. Apskritai, jų silpnos kojos. Taip pat šio ženklo žmonėms, tikėtina, anemija, viršutinių kvėpavimo takų ligos. Senatvėje kurtumas, reumatas. Be to, Ožiaragio žmones periodiškai kamuoja depresija. Tokios būsenos pasekmė - sunkus darbas bei didžiulė atsakomybė, slegianti jų pečius. Nuolatinė depresija gali būti ir paveldėta.

Kritiški Ožiaragio vyro gyvenimo periodai sulaukus 43, 46, 64, 67, 76, 94 metus, o moterų - 22, 43, 49, 70, 82, 85, 94 metus.

Taigi, anot Amerikos astrologijos tyrimų centro specialistų, didžiausia tikimybė sulaukti 100 metų gyvuoja tarp Vėžio vyrų ir Ožiaragio moterų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis