Gegužės 6-osios horoskopai

Gegužės 6-oji - Tarptautinė diena be dietų. Motinos diena.

Tarptautinė diena be dietų pradėta minėti 1992-aisiais, kai vienas Jungtinės Karalystės leidinys paskelbė žinią apie tragišką įvykį, kurio metu dvylikametė mergaitė, „negalėjusi įveikti savo storumo“, nutraukė savo gyvybę.

Nuo 2002 m. ši data minima ir Lietuvoje.

Šią dieną visame pasaulyje skatinama atkreipti visuomenės, ypač jaunimo, dėmesį į psichologines problemas dėl svorio. Jaunimas neretai klaidingai tiki, kad tik liesas žmogus gali būti laimingas. Dėl šios priežasties dažniausiai paauglės serga nervine anoreksija, t. y. badauja, nes bijo sustorėti. Net 5-20 proc. sergančiųjų anoreksija miršta nuo išsekimo.

2001 m. liepos 1 d. organizacijos „Ženevos iniciatyva psichiatrijoje“ iniciatyva Vilniuje įkurtas vienintelis Baltijos šalyse Valgymo sutrikimų gydymo ir informacijos centras. Centras siekia padėti valgymo sutrikimus turintiems žmonėms - ir kenčiantiems nuo antsvorio, ir pernelyg liesiems.

Lietuvoje pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiama Motinos diena. Tai simbolizuoja pagarbą kilniai moters - motinos prigimčiai. Taip atsidėkojama už mamų kilnų rūpestį auginant vaikus.

Gegužės šeštoji, sekmadienis - 126-oji metų diena (paskutinioji 18-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 239 dienos.

Savo vardadienius šiandien švenčia Benedikta, Judita, Liucija, Liucijus, Minvyda, Minvydas, Minvydė, Minžada, Minžadas, Minžadė, Prudencija, Prudenta, Prudentas, Vaidas.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 05.32, leidžiasi 21.00. Dienos ilgumas - 15.28.

Šiandien - aštuntoji Mėnulio pilnaties diena.

Saulė Jaučio ženkle.

**************

Astrologinė prognozė gegužės 6-ajai, sekmadieniui

AVINAS. Šiandieną seksis neblogai, jeigu stengsitės suprasti kitus žmones ir sugebėsite atsiprašyti, rasti kompromisą, susitarti dėl abipusiai svarbių dalykų. Tačiau netaktu, grubumu, impulsyvumu galite pakenkti ir sau, ir kitiems.

JAUTIS. Daugiau energijos ir optimizmo turėsite iki pavakarių. Galite daug nuveikti, tačiau tai turėtų būti nekasdieniška veikla. Galbūt nemažą kelią įveiksite, vykdami į renginį, varžybas ar kt. Vakarop tapsite dirglesni, gali pablogėti savijauta.

DVYNIAI. Ši diena turėtų būti aktyvi, tačiau joje slypi pavojų. Saugokitės ugnies, traumų, nuostolio. Elkitės atsakingai savo ir kitų atžvilgiu. Galite gauti žinią iš toli.

VĖŽYS. Nuo pat ryto labai jautriai reaguosite į šalia esančių asmenų pastabas, pašaipius juokelius ir pan. Nesileiskite išprovokuojami agresijai ir patys jos neprovokuokite. Atsargiau su ugnimi, elektra.

LIŪTAS. Pravartu sportuoti, grūdintis, atlikti higienines procedūras. Rūpinkitės ne tik išoriniu savo įvaizdžiu, bet ir vidiniu pasauliu, akiračiu. Siekite darnos su savimi ir kitais.

MERGELĖ. Šiandieninės jūsų mintys ir viltys turėtų būti priimtinos ir kitiems žmonėms, todėl lengvai rasite bendrą kalbą, suformuosite bendrus tikslus. Savo žavesiu galite išprovokuoti romantišką avantiūrą.

SVARSTYKLĖS. Mąstysite apie savo tėvus, vaikystę, namų jaukumą, artimuosius. Jei pavyks susitaikyti su kitų trūkumais ir būti tolerantiškiems, galite tikėtis neblogos dienos.

SKORPIONAS. Pasidalijimas mintimis, patarimais šiandieną būtų labai naudingas. Tačiau būkite atidūs pašnekovų atžvilgiu, nekalbėkite vien apie save. Smagiau bus, jei susiorganizuosite romantišką pramogą, pikniką ar pan.

ŠAULYS. Tai harmonijos ir poilsio diena. Tiktų aplankyti tėvus, senelius. Užteks energijos ir gero skonio pagražinti savo gyvenamą aplinką. Pasistenkite nepamesti ir nesugadinti reikalingų daiktų.

OŽIARAGIS. Nuo pat ryto būsite tokie energingi, kad atrodys, jog galite kalnus nuversti. Tačiau jei jokių kalnų versti nereikia ir net nežinote, kuo užsiimti, tuomet galite pradėti elgtis destruktyviai. Verčiau pasportuokite. Atsargiai su technika, ugnimi.

VANDENIS. Šiandieną visur patartinas saikas, santūrumas. Venkite alkoholio, triukšmingų susibūrimų. Nesudarinėkite abejotinų sandorių ir saugokitės vagių. Atsargiai kelyje.

ŽUVYS. Būsite itin įžvalgūs, intuityvūs. Neblogai turėtų sektis menininkams, medikams, mistikams. Ne tik sau, bet ir kitiems galite padėti susivokti vidinėse problemose.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis