Didžiausios moterų klaidos – jei norite tobulų santykių, nesielkite taip

Pripažinkime: kiekvienas darome klaidų, ir net tuomet, kai atrodo, kad santykiai yra tobuli, toks manymas gali būti dar viena didelė klaida.

Santykių puoselėjimas – tai darbas, apie kurį kartais pamirštame ir kartais iš savo klaidų pasimokome per vėlai. Pasitikrinkite, ar jūs nesate ta moteris, kuri santykiuose daro bent vieną dažniausią moterų klaidą. Taigi, kokios jos, ir ko vertėtų vengti?

Vyras – ne jūsų nuosavybė

Vestuvės jau atšoktos, bendras būstas įsigytas, buities rūpesčiai jau „apšlifuoti“... Atrodo, kad viskas – tiesiog gerai ir taip bus visada. Deja, gana dažnai klystama, jei manoma, kad viskas liks taip, kaip yra. Moterys (beje, kaip ir vyrai) kartais ima nevertinti savo antrosios pusės buvimo šalia ir kartais nutinka taip, kad vien dėl tokio manymo vieną dieną viskas pasikeičia. Vertinkite savo mylimąjį ir pasistenkite jį nustebinti – net ir mažos kasdienės staigmenos gali daryti tikrus stebuklus.

Asmeninė laisvė svarbi kiekvienam

Juk suprantate, kad juokeliai apie vyrus, bėgančius slapta pasilinksminti, nėra iš piršto laužti. Jei moteris yra pernelyg savininkiška, vyras bet kokia kaina norės ištrūkti iš namų. Norite pelnyti vyro atvirumą? Suteikite jam daugiau laisvės. Bent kartais vyrams tikrai reikia pabūti vien tik vyriškoje kompanijoje. Tiesa, kada pati paskutinį kartą matėtės su savo draugėmis?

Išmokite išklausyti

Santykiuose yra svarbu ne vien tik išsipasakoti, bet taip pat ir mokėti išklausyti. Būkite vyrui ne tik puiki žmona, bet ir geriausia draugė bei patarėja. Kiekvienas turime problemų ir jas spręsti bus kur kas paprasčiau, jei tai darysite kartu. Negalvokite, kad jūsų problemos yra didesnės ar svarbesnės už jo – sutelkite dėmesį ir į jo išgyvenimus.

Nebandykite jo pakeisti

Kiekvienas turime tam tikrų savybių, kurios gali erzinti aplinkinius, tačiau pasikeisti tikrai nėra paprasta (kartais ir noro nėra). Nustokite vyrui priekaištauti, kad jis ką nors daro ne taip – juk dažnai tai tebūna menkos smulkmenos. Jūs pamilote jį tokį, koks jis yra, tad turėtumėte susitaikyti ir su tam tikromis jo savybėmis. Arba... tiesiog pasukite skirtingais keliais.

Nepamirškite rūpintis... savimi

Dar viena gana dažna klaida – tai perdėtas rūpinimasis kitu asmeniu ir savo interesų nepaisymas. Nepamirškite pasirūpinti ir savimi, savo išvaizda, siekite savų tikslų, - niekas kitas jūsų asmenine laime tikrai nepasirūpins geriau nei jūs pati. Kiekvienas vyras nori būti šalia laimingos moters, todėl būkite laimingos – tai tikrai nėra susiję su tuo, kokį turite vyrą.

Nereikalaukite ir netikėkite tuščiais pažadais

Kiekvienas gali duoti tik tiek, kiek įstengia, todėl naivu tikėti tuščiais pažadais, ir reikalauti daugiau nei vyras sugeba duoti. Kai kurie vyrai mėgsta daug kalbėti ir švaistytis pažadais, tačiau nepraraskite sveiko proto ir įvertinkite realias galimybes. Deja, kartais moterys laukia ilgus metus, kol vyrai padaro tai, ką žadėjo... jei padaro tai apskritai.

Fotolia nuotr.

Nebūkite įtari

Jei vyas sako, kad yra pavargęs, tikėtina, kad taip ir yra, o jo prasta nuotaika nebūtinai yra susijusi su jūsų santykiais. Nebūkite įtari – patikėkite. Nuolatinis įtarinėjimas ir tikrinimas gali labai erzinti. Neieškokite melo kiekvienoje jo ištartoje frazėje – pasitikėjimas yra viena svarbiausių santykių savybių. Kai kurios moterys imasi ir drastiškų veiksmų, tokių kaip vyro telefono ar jo elektroninio pašto tikrinimas. Tokiu būdu pažeidžiama vyro asmeninė erdvė, nedarykite to.

Nesitaikstykite su pažeminimu

Turbūt didžiausia klaida, kurią gali padaryti moteris – tai taikstytis su vyro pažeminimais. Seniai praėjo tie laikai, kai vyrai galėjo įvairiais būdais demonstruoti savo valdžią, o moterys turėjo tik paklusti. Santykiai neturi būti pagrįsti baime. Jeigu vyras to nesupranta, galbūt jums nepakeliui?

Pastabų formulavimas

Tenkapripažinti, kad vyrus tikrai labai erzina moterų priekaištai: „tu ir vėl neišplovei indų“, „tu niekada nepalieki batų vietoje“, ir t.t. Svarbu išmokti formuluoti pastabas, kad jos neskambėtų kaip priekaištai. Priklausomai nuo to, kaip suformuluosite pastabą, priklausys ir pasiekti rezultatai.

Neaptarinėkite santykių su draugėmis

Tai, kas nutinka namuose, tegu čia ir lieka. Jei santykiuose yra problemų, jų tikrai nereikėtų aptarinėti su pašaliniais. Problemas spręskite patys ir to tikrai nereikia žinoti nei jūsų geriausiai draugei, nei juo labiau jūsų mamai. Asmeninių detalių išplepėjimas neretai gali žeisti vyrišką ego ir žinoma, gali pakenkti jūsų santykiams.

O kaip gi jūsų išvaizda?

Tikrai nebūtina kasdien darytis šventinį makiažą, tačiau stenkitės prieš savo vyrą kiek pasitempti. Kam gi daugiau, jei ne jam, norite atrodyti pati gražiausia? Kartais pasipuoškite be jokios progos – vyrui tai tikrai paliks didelį įspūdį.

Gal ir ne visų klaidų pavyks išvengti, tačiau verta stengtis puoselėti santykius. Kartais net ir mažos smulkmenos gali pridaryti nemažai žalos, todėl vertinkite tai, ką turite ir atminkite svarbiausias santykiu taisykles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis