Dėl kokių priežasčių vyrai dažniausiai palieka moteris?

Dažniausiai vyrai skiriasi susiradę kitą moterį - jie retai kada išeina į niekur. Tačiau retais atvejais nutinka ir kitaip. Štai 5 priežastys, dėl kurių vyrai dažniausia palieka moteris.

Nuobodulys

Dauguma moterų mano: kuo didesniu rūpesčiu ir globa apgaubsi vyrą, tuo tvirčiaui jį supančiosi. Be abejo, prie gero gyvenimo greitai priprantama - vyrai mėgsta, kai jų stalčiuje visada yra švarių kojinių, o ant stalo grauoja mėgstama vakarienė, tačiau kartais užuot skutus bulves cepelinams, geriau nueiti į teatrą ar paskaityti knygą.

Daugiau nei 70 proc. vyrų tvirtina, kad turėti šalia įdomią pašnekovę jiems kur kas svarbiau nei puikią virėją. Todėl santykiuose visada verta išsaugoti šiek tiek paslapties ir intrigos, gebėti vis kuo nors nustebinti antrąją pusę, kad per anksti netaptumėt perskaityta knyga, kurią norisi grąžinti atgal į biblioteką. Beje, nuobodus seksas kelia ne mažesnį pavojų nei neturėjimas apie ką pasikalbėti.

Amžini ginčai

Amžinai pakeltą, irzlų kalbėjimo toną vyrai dar sunkiau atleidžia nei nuobodulį. Tai gali įvykti staiga. Jums atrodė, kad viskas yra normalu - taip, kaip visada - mat iš prigimties esate karšto būdo, ir vyras su tuo jau seniausiai susitaikė, o jis taukšt durimis ir išėjo po vieno niekuo neišsiskiriančio, eilinio barnio. Jums jis buvo eilinis, o jam galbūt - paskutinis lašas. Jei vyras barnio metu tyli, dar nereiškia, kad toleruoja tokį elgesį - jis tiesiog nenori provokuoti dar didesnio konflikto. Bet vieną dieną ramybė jam tampa svarbesnė už buitinį komfortą.

Per didelė atsakomybė

Vyrai paprastai linkę tyliai ir nesiskųsdami nešti visą jiems kraunamą naštą, kol ima ir palūžta. Tuomet sakoma, kad jie pabėgo nuo atsakomybės. Yra tiesos - tyrimai rodo, kad gimus neįgaliam vaikui ar jam sunkiai susirgus, nemažai vyrų incijuoja skyrybas. Didesnis savižudybių skaičius vyrų tarpe taip pat rodo panašią tendenciją. Todėl nereikėtų manyti, kad jei vyras tyli, tai neturi problemų. Ne visada būtina aiškintis, ar jam ne per sunku - geriau imti ir nepastebimai nuimti dalį naštos.

O ką paprastai daro moterys? Užkrauna ir taip apsunkusias jo smegenis tuo, kas jam išvis neturėtų rūpėti. Pasakodamaos apie santykius su kolegomis, bjaurias kaimynes, draugių apkalbas, vaikų išdaigas ar suplyšusias pėdkelnes, nė nenutuokiame, kad išklausę tai vyrai jaučiasi privalą kažkaip imti ir spręsti mūsų bėdas, nors iš tiesų norėjome tik išsikalbėti. Vieną dieną jam gali pasirodyti, kad visko jam tiesiog per daug.

Nesirūpinimas išvaizda

Požiūris - jei myli, mylės visokią, nėra labai teisingas. Ir nereikia dėl to kaltinti vyrų primityvumu ar apeliuoti į jų moralę. Vyrų tokia fiziologija - jei moteris jam fiziškai nepatraukli, nors ir kokia nuostabi asmenybė ji būtų, potraukis dingsta savaime. Na, ir kas, kad tokia tapote tik todėl, jog pagimdėte jam porelę vaikų? Net ir rasdamas pateisinamų priežasčių, kūnui neįsakysi.

Grandinė paprasta - nėra potraukio, nėra ir sekso; nėra sekso, nėra ir santykių. Labiausiai vyrams kliūvantis moterų išvaizdos pasikeitimas - priaugtas viršsvoris. Net 48 proc. tikino, kad galėtų mylimą moterį palikti dėl ryškių svorio pokyčių. Su kitkuo jie susitaiko lengviau. Štai „Elle" apklausos duomenis, 11 proc. vyrų mylimai moteriai atleistų net neskustas kojas.

Išnaudojimas

Iš pradžių dauguma vyrų jaučia malonumą galėdami leisti pinigus dėl savo mylimos moters ir jaučiasi žavūs kaip Kalėdų Seniai. Bet Kalėdos baigiasi ir jie pasijunta melžiamomis karvėmis. Net jei jo ištekliai yra neriboti, visi tie „mur mur, katiniuk, nupirk man kailiniukus" jam pradeda atrodyti visai ne mieli, o priešingai - koktūs. Todėl nesigundykite jo dosniu pasiūlymu jus išlaikyti, kol mirtis išskirs - įtarinėjimų, kad su juo esate tik dėl pinigų, neišvengsite, net jei tai nebus tiesa. Dažniausiai praregėjimas vyrus ištinka pablogėjus jų materialinei padėčiai - tuo metu, kai jiems prireikia emocinio palaikymo, jų katytė išleidžia nagučius. Taigi nelieka kitos išeities kaip tik išmesti ją į gatvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis