Dao meilės seminarus vedanti Edita – apie mitybos įtaką seksualinei energijai

Atsako klasikinės ir senosios medicinos specialistai.

Su apetitu sultingą kepsnį dorojantis vyras anaiptol ne visoms moterims šiais laikais siejasi su vyriškumu, jėga ir seksualumu. Vis dėlto tiek tradicinės medicinos atstovas profesorius urologas Balys Dainys, tiek kinų filosofijos sistemos daoizmo žinovė Edita Esenku Šimkutė pripažįsta, jog mėsa vyrams suteikia seksualinės energijos.

Be mėsos nėra ugnies

„Seksui ir spermos gamybai reikia daug energijos ir baltymų. Ir ne bet kokių, o ypač aukštos kokybės, – teigia profesorius urologas Balys Dainys. – Tokių paprastai gauname, valgydami kokybišką mėsą, joje yra spermos gamybai itin svarbių nepakeičiamų aminorūgščių. Iš augalinio maisto to negauname. Seksas ir maistas turi būti sotus. Vyrai be mėsos kaime neišsiversdavo nė dienos, ir gryčia buvo pilna vaikų.“

Daoizmu besidominti ir gydomosios dao meilės seminarus vedanti tinklaraštininkė Edita Esenku Šimkutė atkreipia dėmesį, kad mėsa priskiriama prie šildančios, vyriškosios „jang“ energijos produktų, tad vyrams jos vartoti reikėtų. „Kad moterį įkaitintų, vyras turėtų turėti daugiau ugnies, – sako ji. – Daugiausiai ugnies turi raudona, didelių galvijų mėsa, bet ji taip pat didina ir agresiją, intoksikuoja organizmą, tad geriau rinktis baltą mėsą. Pastebėta, kad mėsa labai greitai atkuria sekso metu išeikvotą energiją.

Pagal dao mitybos rekomendacijas, mėsos vyras turi vartoti vidutiniškai arba mažai, o moteris – mažai arba nevartoti išvis. Aišku, svarbu ir tai, kaip vištiena užauginta. Jei pramoniniu būdu, joje esantys hormonai gali sustiprinti moteriškumą. Nereikia manyti, kad norint eiti dvasingumo keliu, būtina atsisakyti mėsos. Mūsų mokytojas Mantekas Čija iš Tailando valgo mažų gyvūnėlių mėsą – vištieną, triušieną, nes ji skerdimo metu neišskiria tiek daug adrenalino. Ir beje, šis 74 metų vyras prieš porą metų su gerokai jaunesne žmona susilaukė dvynukų.“

Daug veganiškai mintančių jaunų ir seksualiai pajėgių vyrų drįstų paprieštarauti tokiai nuomonei – pasak jų, atsisakius mėsos kaip tik atsiranda daugiau energijos ir lengvumo, vis tik Edita Esenku siūlo negirti dienos be vakaro. „Mūsų mokytojas Mantekas Čija pastebi, kad mitybos įtaka labiausiai ima ryškėti vyresniame amžiuje, jau peržengus 40-metį.

Kai sutinki tokio ar vyresnio amžiaus vyrą, kuris jau 20 metų yra vegetaras ar veganas, dažniausiai akivaizdžiai jauti, kad jis nespinduliuoja moterį traukiančios energijos, to karščio ir ugnies, kurie turėtų būti būdingi vyriškajam pradui. Beje, jogą praktikuojantis mano vyras taip 7 metus laikėsi vegetarinės mitybos, bet grįžo prie mėsos, nes pajuto energijos trūkumą.“

Edita Esenku gali paaiškinti ir tai, kodėl mažai mėsos vartojantys indai vaisingumu nesiskundžia. Pasak jos, norint įkaisti šaltoje klimato zonoje, iš šalies reikia gauti kur kas daugiau energijos nei šiltuose kraštuose.

Ką sako mokslas?

Tyrimai apie mėsos ir vaisingumo ryšį taip pat nevienareikšmiai. Kalifornijoje įsikūrusio Loma Linda universiteto medicinos klinikoje atlikti tyrimai yra palankūs mesėdžiams vyrams. Jie parodė, kad mėsą valgančių vyrų spermoje yra net 20 milijonų spermatozoidų viename mililitre daugiau nei pas vegetarus. Dvigubai mažesnis yra ir vidutinis vegetarų spermatozoidų judrumas. Tyrėjai daro prielaidą, jog to priežastis – pernelyg gausiai vartojama soja ir vitamino B12 trūkumas.

O štai neseniai publikuotas Jungtinėse Amerikos valstijose atliktas tyrimas parodė, kad valgančių daug raudonos mėsos spermoje yra mažiau morfologiškai normalių spermatozoidų. Valgančių daug žuvies ir ypač, jei ji buvo valgoma vietoje termiškai apdorotos raudonos mėsos, spermos tyrime buvo didesnė sprematozoidų koncentracija ir daugiau morfologiškai normalių spermatozoidų.

Taigi, apibendrinus tyrimus ir senuosius mokymus, peršasi panaši išvada – gyvūninės kilmės baltymų vyrams vis dėlto reikia, tik geriau juos gauti iš baltos mėsos, žuvies ir kiaušinių, o ne iš sultingo jautienos steiko ar rūkytos dešros.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis