Balandžio 24-oji: vardadieniai, astrologija

Balandžio 24-oji - Tarptautinė jaunimo solidarumo diena. DNR diena. Šuns diena.

Tarptautinė jaunimo solidarumo diena skirta atkreipti valstybės, visuomenės ir žiniasklaidos dėmesį į jaunimo problemas. Jaunimo, visuomeninės organizacijos siekia kovoti už jaunimo teises, jo užimtumo, socialinių problemų sprendimą, kūrybiškumo skatinimą.

DNR diena pasaulyje pradėta minėti 2003 m., praėjus 50 metų po DNR molekulės struktūros išaiškinimo ir žmogaus genomo sekos nustatymo. DNR (Deoksiribonukleorūgštis) - tai rūgštis, esanti kiekvienoje ląstelėje, daugiausia jos branduolyje. Joje yra užkoduota genetinė (paveldimumo) informacija.

Lietuvos kinologų draugijos iniciatyva nuo 2016 metų balandžio 24-ąją Lietuvoje minima Šuns diena.

Balandžio dvidešimt ketvirtoji, antradienis - 114-oji metų diena (antroji 17-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 251 diena.

Savo vardadienius šiandien švenčia Egbertas, Ervina, Ervinas, Fida, Fidelija, Fidelis, Fidentas, Fidė, Gražvyda, Gražvydas, Kantmina, Kantminas, Kantminė, Kantrimas, Kantrimė, Kantvainas, Kantvainė, Viltrūda.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 05.59, leidžiasi 20.37. Dienos ilgumas - 14.38.

Šiandien - antroji Mėnulio priešpilnio diena.

Saulė Jaučio ženkle.

*************

Astrologinė prognozė balandžio 24-ajai, antradieniui

AVINAS. Diena palanki dalykiniams ir kitokiems kontaktams, įmanomi netikėti laimėjimai. Pasinaudokite tuo, jei norite išgvildenti kokį nors sudėtingą reikalą, išsiaiškinti santykius, pasikelti autoritetą. Saugokitės traumų. Labiau prižiūrėkite vaikus.

JAUTIS. Nebloga diena aiškintis turtinius interesus. Galite gauti pozityvų atsakymą ar rezultatą, jei mėginote apginti reikalą, susijusį su nuosavybe, draudimu, paveldėjimu ar pan.

DVYNIAI. Rytas gali būti kiek nervingas dėl spūsčių kelyje, grėsmės pavėluoti į darbą ar kt. Įdienojus nuotaika pagerės, labiau seksis bendrauti bei tvarkyti su tuo susijusius reikalus ar mokytis.

VĖŽYS. Pats metas pasirūpinti piniginiais, turto, tiekimo, komerciniais reikalais. Turėtų gerai sektis. Gali nudžiuginti mylimo žmogaus ar vaiko sėkmė. Kita vertus, yra pavojus, kad kažką prarasite, sugriausite. Saugokitės avarinių situacijų.

LIŪTAS. Tikriausiai ryžtingai imsitės spręsti aktualius klausimus. Jeigu pasitarsite su gerais specialistais, rezultatas nenuvils. Nuotaiką skaidrins, energijos pridės geras įvertinimas darbe, visuomenėje.

MERGELĖ. Ši diena bus gana sėkminga, nors energijos, polėkio lyg ir sumažės. Galite užsitikrinti įtakingo asmens palaikymą, slaptą protegavimą arba gauti apčiuopiamos naudos.

SVARSTYKLĖS. Šiandieną jums seksis pasinaudoti sukaupta patirtimi, užmegztomis pažintimis, kad tai priartintų prie tikslo, pagreitintų konkretų rezultatą. Vis dėlto šalia yra žmonių, kurie norėtų pakišti jums koją, - nepamirškite to.

SKORPIONAS. Jeigu siekiate įsidarbinti ar pakilti karjeros laipteliu, šiandien galite daug ką išsiaiškinti. Regis, naujienos nenuvils. Tačiau privalote aiškiai įvertinti savo galimybes ir atsispirti pagundai demonstruoti tuščias ambicijas.

ŠAULYS. Puiki diena įvairiems kontaktams, mokslui, darbui. Daugiau bendraukite, domėkitės žiniasklaidos pranešimais ir kita informacija. Tai gali jums pasitarnauti sprendžiant opias problemas.

OŽIARAGIS. Ši diena turėtų būti produktyvi. Palanku kreiptis dėl paskolos, kredito, draudimo, investuoti į verslą, keisti darbą, santykių pobūdį ar pan. Vis dėlto didelis traumų, avarijų, netekčių pavojus - būkite itin atsargūs.

VANDENIS. Tikriausiai teks konkuruoti, nebe pirmą kartą įrodinėti, ko esate verti. Bus daug lengviau, jei šalia jūsų yra stiprių, kompetentingų žmonių, pasirengusių padėti, bendradarbiauti.

ŽUVYS. Būsite energingi, valingi, sugebėsite susikaupti ir siekti tikslo. Diena žada naujus pasiūlymus, papildomo uždarbio galimybes ar pan. Labiau tausokite sveikatą.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis