Atlik testą ir suprasi: esi mylimas ar tavimi tik naudojasi

Jums pažįstamas jausmas, kai esate įsimylėjęs, bet nesate tikras, kad partneris jaučia Jums tą patį?

Jūs rūpinatės savo partneriu labiau negu jis jumis? Jūs manote, kad galėtumėte būti ideali pora, tačiau, regis, jis neatrodo labai sužavėtas Jūsų tarpusavio santykiais? Jūs visą laiką galvojate apie jį, tačiau jis smagiai laiką leidžią be Jūsų? Ką visa tai galėtų reikšti? Ogi tai, kad Jūsų santykiai negali ilgai trūkti.

Esant bet kokiems meilės ryšiams pasitaiko momentų, dienų arba net periodų, kai vienas atrodo labiau "įsimylėjęs" negu kitas. Esant geriems tarpusavio santykiams šis poliariškumas keičiasi ir tokioje padėtyje atsiduria tai vienas, tai kitas partneris. Kai tarpusavio santykiai yra normalūs, šis "emocinis šokis" vyksta labai subtiliai ir nepastebimai - tarsi vandens potvynis ir atoslūgis. Tačiau tarpusavio santykiai nėra normalūs, kai vienas partneris visą laiką emociškai persekioja kitą. Tokie santykiai nėra subalansuoti ir negali ilgai trukti.

Kaip sužinoti, ar esate pakankamai mylimas? Pateiksime Jums kai kuriuos įspėjamuosius ženklus, rodančius, kad Jūs mylite labiau negu esate mylimas. Už kiekvieną teiginį, kuris dažniausiai atitinka Jūsų jausmus ar elgesį, skirkite sau po vieną tašką. Būkite 100 proc. nuoširdus/i sau pačiam, net jeigu Jus tai skaudina.

- Paprastai Jūs pirmas siekiate fizinio artumo (paliesdami partnerio ranka, jį apkabindami, pabučiuodami ir t.t.).

- Lovoje trokštate mylėtis, siekiate intymumo ir meilės, bet Jūsų partneriui rūpi tik seksas.

- Jūs dažnai nusileidžiate savo partneriui, tačiau jis Jums - retai.

- Santykių pradžioje Jūs anksčiau papasakojote savo šeimai apie partnerį, nei tai padarė jis savajai.

- Paprastai Jūs kuriate planus, kaip praleisite laiką kartu - rūpinatės pramogomis, savaitgalių išvykomis, romantiškais vakarėliais. Tuo tarpu Jūsų partneris nerodo didelio entuziazmo.

- Atrodote kur kas labiau sužavėtas Jūsų tarpusavio santykiais negu partneris.

- Jūsų dovanos partneriui specialioms progoms yra gerai apgalvotos ir labai asmeniškos, tuo tarpu jo dovanos atrodo pirktos paskutinę minutę ir nuasmenintos.

- Jūs esate daugumos Jūsų santykių ryšių iniciatorius - skambinate, pradedate diskusiją ir t.t.

- Kai pradedate kalbėti apie tarpusavio santykius, bendrą ateitį arba jausmus vienas kitam, Jūsų partneris jaučiasi labai nejaukiai ir nenori apie tai kalbėti arba tiesiog pakeičia temą.

- Jūs stengiatės prisitaikyti prie partnerio gyvenimo įpročių, dienotvarkės, tačiau jis nerodo jokių pastangų prisitaikyti prie Jūsų.

Dabar sudėkite ir suskaičiuokite taškus:

0-2 taškai: Jūsų tarpusavio santykiai yra gerai subalansuoti ir tikėtina, kad gaunate tiek pat meilės, kiek jos atiduodate savo partneriui. Atkreipkite dėmesį į tuos teiginius, už kuriuos skyrėte sau taškus. Pabandykite apie tai pasišnekėti su partneriu.

3-5 taškai: Galite mėginti sau meluoti, kad esate pakankamai mylimas, tačiau iš tikrųjų taip nėra. Jūs dedate daug pastangų, siekdamas partnerio prielankumo, tačiau atrodo, kad jis visiškai nesistengia dėl Jūsų. Tai gali reikšti, kad partneris visiškai Jūsų nemyli. Nustokite vienas irkluoti Jūsų meilės laivą ir stebėkite, ar partneris pasidalys su Jumis šiuo sunkiu darbu. Jeigu ne, sužinosite, kad nesate vienas kitam skirti.

5-7 taškai: Kaip galite pakęsti tokius tarpusavio santykius? Nustokite save apgaudinėti ir pažvelkite tiesai į akis. Jus nusipelnote kur kas daugiau meilės negu jos gaunate iš savo partnerio. Jūs save taip nuvertinate, kad tenkinatės trupiniais ir manote, kad to pakanka. Taip nėra! Atsidūrėte labai nemalonioje situacijoje ir kuo ilgiau jos nepakeisite, tuo daugiau patirsite emocinės žalos. Nedelsdami pasikalbėkite su savo partneriu apie tai, kad Jūs nusipelnote visai kitokio elgesio. Pabandykite išmokti mylėti ne kitus, bet ir save.

8-10 taškų: Kokie santykiai? Nėra jokių tarpusavio santykių - tik Jūsų fantazijos. Jūs atiduodate viską ir negaunate nieko. Tai ne meilė, o savęs luošinimas. Jūs dar nesate pasirengęs bet kokiems tarpusavio santykiams. Sustokite, kol dar nevėlu ir kreipkitės profesionalios pagalbos, kuri Jums padėtų atgauti dvasines jėgas ir pajusti savo vertės jausmą.

Nesvarbu dėl kokių priežasčių Jūs mylite kur kas labiau nei esate mylimas, padariniai bus tie patys:

- jausitės partnerio kontroliuojamas;

- jausite meilės alkį;

- jausite pyktį;

- jausitės apgautas;

- jausitės nelaimingas ir apgailėtinas.

Todėl dar tik prasidėjus Jūsų santykiams atkreipkite dėmesį į šiame teste išvardintus įspėjamuosius ženklus. Nepradėkite teisinti partnerio, kodėl jis negali Jūsų mylėti taip, kaip Jūs norite. Kuo anksčiau būsite nuoširdesnis sau pačiam, tuo mažesnė tikimybė, kad patirsite "sudužusios širdies" skausmą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis