TOP 5 verslo idėjos moterims

Tradiciškai yra priimta, kad moteris turi dirbti moteriškų profesijų darbus, ir tik vyrai gali kurti bei plėsti verslą, yra linkę rizikuoti ir nebijo klaidų. Šis stereotipas nėra pagrįstas, nes patirtis rodo, kad moterims versle sekasi kartais geriau nei vyrams.

Iš prigimties moteris yra linkusi priimti sprendimą, palankų visiems, o ne tik sau, ieškoti kompromisų. Įtakingos verslininkės Carol R. Frenier knygoje „Verslas ir moteriškumo principas“ pateikiamos savybės, kurias turi kiekviena moteris ir niekada neturės vyras, viena iš jų – periferinis suvokimas (šalutinis, antraeilis, mažareikšmis). Paprastai versle vadovaujamasi logika, tačiau ši verslininkė atkreipia dėmesį taip pat į jausmus ir intuiciją, siekiant gauti gerų rezultatų.

Tad kokiu verslu užsiimti šiuolaikiškai moteriai?

Šiandien yra daug verslo sričių, kur pirmauja moterys. Su keliomis idėjomis, kurios yra aktualios šiandien ir patikrintos praktikoje, dalinasi paslaugas naujam ir besivystančiam verslui teikiančios
kompanijos UAB123 atstovė Kristina Bliakevičienė.

1. Elektroninė parduotuvė

Elektroninė parduotuvė - tai puiki šiuolaikinė verslo idėja su minimaliomis investicijomis. Pagal 2016 metų Amerikos statistiką kas trečias pilietis perka internete. Mūsų šalyje šis skaičius taip pat įgauna pagreitį. Elektroninį apsipirkimo būdą mėgsta aktyvūs ir užsiėmę žmonės, kurie neturi laiko lankytis prekybos centruose ir skirti laiko prekių paieškai.

„Paprasčiausiai darbą galima pradėti dropshipping'o būdu (Dropshipping`as – mažmeninės prekybos modelis internetinėje erdvėje, kai pardavėjas neturi prekių pas save. Vietoj to, kai parduotuvė parduoda produktą, jis prekę perka iš tiekėjo, kuris prekę siunčia tiesiai parduotuvės pirkėjui. Pardavėjai nemato savo prekės), kuris nereikalauja investicijų ir vietos prekių sandėliavimui. Grožio prekės, kvepalai, drabužiai, papuošalai, laisvalaikio prekės, žaislai – apsipirkti internetu dabar galima paprastai ir patogiai, pirkėjai internete išleidžia vis daugiau pinigų“, - tikino K. Bliakevičienė.

2. Grožio industrija

Grožio industrija išgyvena didelį augimą. „Populiariausi yra grožio salonai, kurie siūlo klientams visapusišką priežiūrą ir skirtingų meistrų paslaugas: plaukų kirpimas ir dažymas, pedikiūras, manikiūras. Tačiau neverta iškart galvoti apie elitinį grožio saloną, kur klientai moka už prestižą. Neturint įdirbio ir prekinio ženklo geriau pradėti nuo vidutinės klasės grožio salono“, - pasakoja teisines ir konsultacines paslaugas naujam ir besivystančiam verslui teikianti specialistė.

Kalbant apie verslą grožio srityje, taip pat verta pagalvoti apie grožio subtilybių mokymus. Šiais laikais nemažai moterų nori gauti naują populiarią profesiją bei pakeisti karjeros kryptį, todėl pastaruoju metu labai populiarūs privatūs grožio terapijos ir estetikos mokymo kursai ir seminarai: plaukų priauginimo, manikiūro ir pedikiūro, nagų dailės, makiažo ir proginio grimo, blakstienų priauginimo, permanentinio makiažo, SPA procedūrų ir kiti tobulinimosi mokymai.

Remiantis stojančiųjų į kolegijas statistiniais duomenimis, kasmet be konkurencijos lyderiauja kosmetologijos bei grožio terapijos studijos. Šie duomenys reiškia, kad grožio kultas tik auga, o su grožiu susijusi profesija atrodo itin populiariai ir patraukliai.

3. Rankdarbiai

Mėgstate kurti laisvalaikiu ir turite talentą siuvinėti, siūti, megzti, kuriate vienetinius autorinius darbus? Rankų darbo papuošalai, vienetiniai rūbai, namų tekstilė, viskas, kas pagaminta rankomis – visada turi paklausą ir šiuo metu yra „ant bangos“. Sėkmės istorijų apie lietuviško verslo eksporto vystymą parduodant rankdarbius internetu, vis daugėja. „Tuo labiau, yra puikios galimybės eksportuoti rankdarbius, prekiaujant internetu. Vis daugiau auksarankių atsidaro savo el. parduotuves Etsy platformoje (Etsy - rankdarbių pardavimų platforma skirta prekiauti rankdarbiais, unikaliais, vintažiniais ar senoviniais gaminiais, dizainerių drabužiais ir pan.) “, - teigia K. Bliakevičienė.

Paversti savo mėgstamą veiklą verslu ir uždirti darant tai, ką mylite yra tikrai įmanoma!

4. Švenčių ir kitų renginių organizavimas

Puiki verslo idėja kūrybiškai asmenybei. Projektas nereikalauja didžiulių investicijų, tačiau gali atnešti gerą pelną. Net ir esant didelei konkurencijai, talentingos ir išradingos organizatorės projektai visada turės paklausą. Taip pat, užsiimant renginių organizavimu, galima teikti švenčių dekoravimo, scenarijų rašymo paslaugas.

Šiam verslui nėra būtinos biuro patalpos, o sceninius rūbus ir dekoravimo inventorių paprasčiausiai galima išsinuomoti. „Pagrindinė užduotis yra talentingų darbuotojų paieška, kokybiškos paslaugos ir aktyvi reklaminė kampanija“, - patirtimi dalijasi K. Bliakevičienė.

5. Drabužių butikas

Ne paslaptis, kad kiekviena moteris nori atrodyti gražiai, todėl išskirtiniai rūbai visada turi paklausą. Šis verslas idealiai tinka moterims ir merginoms, kurios domisi naujausiomis mados tendencijomis, turi subtilų skonio jausmą. Drabužių butikas yra fiksuotas mažmeninės prekybos taškas, kurį yra ypač populiaru reklamuoti per socialinius tinklus. Aukštos kokybės kolekcijų asortimentą galima rasti ne tik Italijoje ar Prancūzijoje, bet Turkijoje ir Kinijoje, kur kainos yra ženkliai mažesnės. Tačiau svarbu prie prekės kainos nepamiršti įskaičiuoti muito mokesčių ir transportavimo išlaidų, - įspėja pašnekovė.

Turite savo verslo idėjų, tačiau nesiryžtate pradėti? „Nedelsk! Laikas niekada nebus kaip tik tinkamas. Pradėk čia ir dabar, daryk tai tokiomis priemonėmis, kokias turi, geresnes rasi pakeliui“, - Napoleon Hill, JAV rašytojas, žurnalistas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis