Ar tiesa, kad apkūnios moterys seksualesnės už lieknas?

Sakoma, kad ta moteris, kuri nevaržo savęs nei prie stalo, nesivaržo ir lovoje. Ar tikrai?

Vienas garsiausių pasaulyje plius dydžio modelių Tess Holliday tikina, kad antsvoris netrukdo nei jos karjerai, nei asmeniniam gyvenimui, nei seksui. 162 cm ūgio 120 kg sverianti Tess neseniai tapo prestižinės britų modelių agentūros „MiLK Model Management“ veidu, yra ištekėjusi už menininko Nicko Holliday, turi 2 vaikus ir, jei tikėsime jos interviu, mėgaujasi nuostabiu seksualiniu gyvenimu.

Tess Holliday su vyru
Tess Holliday su vyru
Vida Press

Tess tikina, kad jos intymus gyvenimas tapo puikus, vos tik ji suvokė, kad seksas nėra gėdingas dalykas, ir pamilo savo kūną. Seksualiausia savo kūno vieta ji laiko sėdmenis ir prisipažįsta lovoje leidžianti sau tai, apie ką anksčiau nebūtų pagalvojusi.

Tess Holliday
Tess Holliday
Vida Press

„Niekas neneigia, kad pasaulyje yra keistų polinkių vyrų, kuriems patinka visokie nukrypimai nuo normos, bet vis dėlto apkūnių moterų yra kur kas daugiau nei tokių keistuolių, tad spėju, kad dauguma storulių lieka be dėmesio ir šlovės“, – šią situaciją apibūdina vienas iš interneto komentatorių, atspindėdamas maždaug 80 proc. pasisakiusių savo lyties atstovų nuomonę.

Vis dėlto kalbėti apie Tess kaip apie tipišką apkūnios moters pavyzdį būtų netikslu – jos formos išties įspūdingos ir daugumai vyrų ji gali atrodyti gerokai per didelė, bet tai nereiškia, kad saikingas putlumas jiems nėra patrauklus.

Tess Holliday
Tess Holliday
Vida Press

Ko gero, būtent dėl to, kad nei lieknumas, nei apvalumas neturi aiškiai apibrėžto svorio standarto, tokie radikaliai skirtingi yra ir statistikos duomenys – vieni tikina, kad 90 proc. vyrų mėgsta apkūnesnes merginas, kiti teigia atvirkščiai.

Portalas woman.ru apibendrindamas apklausų duomenis ir seksologų komentarus, siūlo atsitraukti nuo skaičių ir išsiaiškinti priežastis, kodėl vyrus traukia ir kodėl atstumia seksas su apkūniomis moterimis.

7 TAIP

1. Pirmąjį orgazmą jis patyrė su apkūnia moterimi. Jei vyras pirmąsyk pasimylėjo su apkūnoka mergina, ir šio sekso metu patyrė stiprų orgazmą, jo pasąmonėje šis vaizdinys nusėda ilgam, ir apvalainos moters vaizdas jam kaskart sukelia nekontroliuojamą susijaudinimą.

2. Jis ieško saugumo. Tai anaiptol nereiškia, kad vyras tikisi, jog didesnė moteris jį apgins. Tiesiog apvalainų formų moterys vyrams yra panašios į jų mamas, darželio auklėtojas, aukles. Tai sukelia saugumo jausmą, prisiglaudęs prie tokios moters, vyras pasijunta tarsi grįžęs namo – saugus, mylimas ir suprastas.

3. Jį traukia priešybės. Gana dažnai apkūnesnes moteris renkasi smulkūs, liesi vyrukai. Tiesiog suveikia priešybių vienybės ir traukos dėsnis. Galų gale smagu panardinti savo kaulėtą kūną į kažką minkšto ir švelnaus…

4. Tai nulemta evoliuciškai. Tradiciškai apkūnesnės moterys turėtų būti vaisingesnės, nes moteriškieji hormonai geriausiai tarpsta riebaluose. Be to, platūs klubai signalizuoja apie galimybę lengvai pagimdyti daug palikuonių, o didelė krūtinė – apie pakankamą pieno kiekį juos išmaitinti. Tiesa, endokrinologai ir vaisingumo specialistai šios teorijos neskuba patvirtinti – pasak jų, antsvoris veikiau yra vaisingumo priešas, o ne draugas, o sportiškos moterys gimdo lengviau.

5. Tai nulemtas kultūriškai. Tam tikrose regionuose (Azijoje, Afrikoje) būtent apvalios moterys ilgą laiką buvo ir tebėra grožio standartas. Ši kolektyvinė atmintis pernelyg giliai įsiręžia į pasąmonę, kad ją galėtų išstumti nauji kultūriniai standartai. Tad net nuo gimimo Europoje gyvenantis vaikinas, protu visiškai perėmęs vietinius grožio standartus, intuityviai jaučia trauką tokioms moterims, kokioms jautė jo protėviai.

6. Apkūnios moterys ne tokios reiklios. Link apvalesnių dažniau linksta itin drovūs bei kompleksuoti vaikinai ir vyrai. Standartinių lieknų gražuolių jie tiesiog bijo, kad nebūtų atstumti ar išjuokti lovoje dėl menkų seksualinių gebėjimų. Jie mano, kad apkūnesnės merginos neišlepintos dėmesio, todėl nebus tokios reiklios.

7. Jie ieško įvairovės. Pasimylėti su apkūnia moterimi šiais lieknumo kulto lakais kai kuriems vyrams yra tikra egzotika. Jie nori sukaupti kuo daugiau skirtingų patirčių su įvairių rasių, tautybių, profesijų, įvairaus amžiaus, svorio moterimis, nes seksas jiems yra nesibaigiantis nuotykis.

...ir keli NE

* Tiesa, ne visi argumentai apkūnių moterų naudai yra tiesa. Dauguma psichologų paneigia nuomonę esą storesnės moterys yra linksmesnės, geraširdiškesnės ir labiau atsipalaidavusios nei nuolat badmiriaujančios ir dėl to amžinai piktos bei suirzusios lieknosios jų draugės. Tyrimai rodo, kad liekni žmonės yra labiau patenkinti savimi ir gyvenimu, dėl to ir seksu mėgaujasi su didesniu džiaugsmu. Laimės jausmą didina ir sportuojant išsiskiriantys endorfinai.

* Be to, lieknos moterys drąsiau bando įvairias pozas, nebijo mylėtis šviesoje ir lengviau atsipalaiduoja, nes mažiau galvoja apie tai, kaip atrodo, ir labiau susitelkia į tai, kaip patirti ir savo partneriui suteikti malonumą.

* Netiesa, ir tai, kad didesnis apetitas prie stalo rodo didesnį apetitą lovoje. Dažniau nutinka atvirkščiai: apkūnios merginos įpranta sekso alkį, nerimą, ilgesį ir kitus negatyvius jausmus malšinti saldumynais ar kitokiu skaniu maistu ir ilgainiui šis pomėgis gali visiškai išstumti lytinį potraukį į užribį – juk nusipirkti ledų ar pyragaitį paprasčiau, nei puoselėti santykius su vyru. Taip susidaro užburtas ratas – kuo labiau moteris apauga riebalais ir kompleksais, tuo sunkiau jai susirasti antrąją pusę. O kuo sunkiau susirasti antrąją pusę, tuo labiau norisi guostis maistu.

* Jei kalbėsime apie hormonus, vėlgi laimi lieknosios, nes jos paprastai turi daugiau vyriškojo hormono testosterono, o jis yra labiausiai atsakingas už seksualinę aistrą. Tiesa, ši taisyklė galioja tik iš prigimties liesoms moterims, o ne toms, kurios liekną figūrą išlaiko tik laikydamosi dietų.

* Koją apkūnioms moterims kiša ir viešoji opinija. Dauguma vyrų yra bandos gyvūnai – jiems labai svarbu, kad jų išrinktąja žavėtųsi ir kiti patinai. Tad net ir jausdamas slaptą trauką apvalainų formų gražuolei, dažnas nedrįsta mylimosios pristatyti aplinkiniams, gėdisi santykių su ja, o tai neišvengiamai pakenkia ir intymiam gyvenimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis