Ar mylėsi mane, sugadintą moterį?

Per tiek žmonijos veidą keitusių tūkstantmečių, moterys šiandien vis dar gimsta pastebimai švelnesnės ir jautresnės. Jos mieliau kuria grožį, nei jį griauna, ir labiau suteikia gyvybę, nei ją atima.

Moterys yra daugiau nei gėlės ir drugeliai, nors vyrams ir labai patinka nerūpestingas plevenimas. Nuo mažens moterys mokomos būti mažos, bet kartais jos užauga didelės ir stiprios. Mažesnė esi pažeidžiamesnė. Tuomet prireikia kažko, kas nuoširdžiai priglaudžia ir apsaugo nuo viso pasaulio. Tavęs. Tokio, su kuriuo gali būti savimi. Tik ar tu mylėsi mane, mažytę moterį?

Mokyklos vakarėlis. Ją kamuoja nerimas. Ji nesijaučia savimi. Ji nemoka būti gražiausia savimi, kokia dar tik taps. Jai vis labiau reikia dėmesio ir švelnumo. Ji svajoja, kad šokiui išdrįs pakviesti tas vyresnis berniukas. Visi aplinkui kalba apie meilę, bučinius, laikymąsi už rankų ir kažką, ko negalima daryti nesulaukus aštuoniolikos. Pritemus diskotekos šviesoms, jis ima bučiuoti kitą. Ji pirmą kartą bando suvokti, kad tas, kuris kasdien šypsosi ir bando prieiti arčiau, renkasi ne ją vieną.

Studijuodama ji nori būti savarankiška, todėl nusprendžia išvykti užsidirbti. Ten už jūrų, kur žmonės gyvena labai gerai. Ji plauna grindis ir skalbia rankšluosčius. Po ilgesnės nei įprasta darbo dienos, nesidažiusi ir pavargusi, sėda į šeimininkų iškviestą taksi. Ten jau patogiai įsitaisę į vakarėlį susiruošę du išskirtinai patrauklūs pakeleiviai. Vyrai beveik nepakelia į išbalusią merginą akių, nes tokios nevertos dėmesio. Pelenė pasijunta nematoma ir pilkesnė už tą grindų skudurą. Ji supranta, kad yra vyrų, kuriems patinka saldainiai. Saldainis nebeskanus, kai pasigauni menkiausią slogą.

Ji džiūgauja gavusi pirmąjį darbą, tik negali atsistebėti, kaip šeimą turintis kolega merkia akį, įkyriai kviesdamas susitikti. Patinkantis vaikinas iš gretimos kontoros po mėnesius trunkančio asistavimo pamiršta pasakyti, kad turi sužadėtinę. Vieną vakarą, atskiedusi vyną ašara, gražuolė draugė prisipažįsta, kad neigiamą atsakymą išgirdę vyrai pasikeičia neatpažįstamai. Ji pirmą kartą supranta, kad gražia moterimi būti sunku ir nebeteisia savęs veidrodyje. Ji darosi atsargesnė ir mažiau pasitiki tais, kurie gražiai kalba.

Visos sapnuose krūpčiojančios išduotos draugės, akyse gęstančios besiskiriančios kolegės, visi svetimas žmonas baruose glaudžiantys vyrai, po vieno nuoširdaus prisipažinimo akimirksniu išsikvėpę komplimentai, visi pažadėti ir neištesėti skambučiai, atmintyje įstrigę paniekos kupini atmestų vyrų žvilgsniai ir neįvykę bendros atostogos, visi neišsakyti žodžiai ir visos baimės, kad ši diena kartu paskutinė. Gėlės nuvysta ir drugeliai sušąla. Kažkas sugenda ir skleidžia mažiau šviesos. Kodėl tu sugadini tai, kas ne tavo? Nesugadink manęs kitam, kuriuo tu būti nemokėjai. Sugadintos moterys užauga didelės ir stiprios. Tik ar tu mylėsi mane, moterį?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis