Apie ką vertėtų pagalvoti, jei mylimasis už jus gerokai vyresnis arba jaunesnis?

Amžius meilei – ne kliūtis?

Klasikinę frazę apie tai, kad meilei amžius nesvarbus, patvirtina daugelis garsenybių – nesenstančios gražuolės Jennifer Lopez ir Madonna užmezga romanus su dvidešimtmečiais jaunuoliais, o Catherine Zeta-Jones, Rosie Huntington ir Amber Heard švyti iš laimės šalia išrinktųjų, kurie vyresni už jas ketvirčiu amžiaus. Kas slypi santykiuose su vyresniu ar gerokai jaunesniu gyvenimo palydovu, kam reikėtų pasirengti ir kokių privalumų gali turėti tokia sąjunga?

Seksologė, knygos „Deramas pasiūlymas“ autorė Louise Van der Velde tvirtina, kad amžius – tiesiog skaičius: „Tapdami vyresni mes iš esmės jaučiamės tokiais pat žmonėmis – žinoma, kai nežiūrime į veidrodį“, – pabrėžia ji, bet atkreipia dėmesį ir į objektyviai egzistuojančias subtilybes, į kurias neišvengiamai teks atsižvelgti, esant santykiuose su vyru, kuris žymiai už jus vyresnis arba jaunesnis.

JEIGU JIS UŽ JUS VYRESNIS

МINUSAI

* Kartų konfliktas

Net didžiausia seksualinė trauka ir dvasinė šiluma nepanaikins kartų skirtumo, ypač mūsų kraštuose, kur vos 10 metų gali skirti ištisos epochos. Viena vertus, tai garantija, kad jums kartu bus įdomu, kita vertus – neišvengiamai jausite vadinamojo kultūrinio fono skirtumus – jūs ir jūs vyresnis partneris užaugote su skirtingais filmais ir dainomis, jūsų skirtingas skonis ir netgi tuos pačius istorinius įvykius traktuosite skirtingai.

* Jis bus vyriausiasis

Kažkam šis punktas bus didelis pliusas: perleisti mylimajam atsakomybę už visus sprendimus ir atsipalaiduoti – viliojanti perspektyva. Iš pradžių jums bus lengva ir įdomu būti santykiuose su išmintingu, suaugusiu palydovu, bet palaipsniui gali atsirasti ir stiprėti susierzinimas, o partneris ims atrodyti tironas, nuobodus visažinis, kuriam privalote paklūsti.

* Jis turi bagažą iš praeities

Brandaus vyro mylimosios, kurios jo vaikai nemėgsta tik todėl, kad ji tokio paties amžiaus, – romantinių melodramų klišė. Ką darysi – kartu su gyvenimiška patirtimi, profesine sėkme ir solidžiu statusu vyresnis vyras dažnai spėja ir vesti bei susilaukti vaikų. Na bet pasitelkusios išmintį ir lankstumą šį sunkumą paversite privalumu – vyro bendravimas su vaikais gali daug apie jį pasakyti – ypač jeigu ieškote ne šiaip nuotykių, o žmogaus šeimai sukurti.

PLIUSAI

* Jis žino, ko nori

Vidutinio amžiaus krizė, kilimas karjeros laiptais ir savo paskirties ieškojimas – visus šiuos etapus, sulaukęs tam tikro amžiaus vyras įveikia, įgyja išminties, pasitikėjimo savimi ir aiškaus suvokimo, ko jam reikia laimei – ir jei paaiškės, kad jam reikia būtent jūsų, galite neabejoti, kad mylimasis taps jums atsvara. Juk mokėjimas priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę – savybės, kurių norime iš vyrų.

* Jis labiau patyręs

Sprendžiant finansinius, buitinius klausimus, kalbant apie seksą, namų apstatymą, atostogų planavimą – brandus vyras visame kame turi daugiau patirties ir jau spėjo padaryti visas klaidas, kurios jūsų bendraamžių dar laukia, ir padaryti atitinkamas išvadas. O tai reiškia, kad jis taps ne šiaip jūsų mylimuoju, bet ir išmintingu patarėju, draugu ir labai dėmesingu meilužiu.

* Jam patinka dovanoti jums dėmesį

Statistika rodo, kad būtent brandesni vyrai labiau linkę į gražius, romantiškus poelgius, kurie mums taip patinka ir kurie mūsų bendraamžiams atrodo nereikalingos kvailystės. Iš vyresnio partnerio neišgirsite, „einam pašėlt į klubą“, užtai jis su džiaugsmu išmokys jus šokti valsą, nepatingės be jokios progos padovanoti gėlių ar atnešti pusryčiu į lovą – būtent su amžiumi vyrai ima suprasti tokių mielų smulkmenų vertę.

JEIGU JIS UŽ JUS JAUNESNIS

MINUSAI

* Jis gali jums atrodyti infantilus

Žinomame filme „Mano geriausias meilužis“ romano su gerokai jaunesniu sunkumus patiria pagrindinė veikėja Uma Thurman. Tardamasi su bičiule, ką padovanoti mylimajam gimtadienio proga ji atsimena, kad jis svajoja apie „Nintendo“. „Gabi, tau patinka seksas? – paklausia draugė. – Tada nepirk „Nintendo“.“ Į panašią situaciją patenka Rachel iš serialo „Draugai“: jos asmeninis padėjėjas, vaikinas 30-ies metų proga padovanoja jai paspirtuką – po to, pats važinėja su juo po jos butą. Šie abu epizodai puikiai iliustruoja berniukiškas išdaigas, kurias jums greičiausiai teks stebėti, jeigu pradėsite romaną su daug jaunesniu vyru. Vėjas galvoje, savęs paieškos, minčių lengvumas – visa tai iš pradžių žavi, bet palaipsniui ima erzinti – vargu ar jums patiks būti mamyte, globėja, auklėtoja, kuriai teko nepaklusnus auklėtinis. Apsiginkluokite kantrybe – jums teks suvokti mokytojų mėgstamos kartoti frazės prasmę – „berniukai subręsta vėliau už mergaites“.

* Nesutampantys tikslai

Realizavusios save profesinėje srityje, susidėliojusios gyvenimiškus prioritetus, prisidžiaugusios laisve mes tam tikru metu suprantame, kad esame pasirengusios šeimai ir motinystei. Deja, jeigu jūsų mylimasis gerokai jaunesnis, didelė tikimybė, kad jis tokioms rimtoms permainoms dar nepribrendo. Ką rinktis – aistrą ar šeimos kūrimo perspektyvą? Spręsti tik jums. Yra pavyzdžių, kai nutrūktgalviai viengungiai įsimyli brandesnes moteris, šalia jų (ir jų dėka) pats subrendo ir virto pavyzdiniais šeimos vyrais. Deja, tai veikiau išimtis nei taisyklė. Taigi kol nepametėte galvos iš meilės, apmąstykite savo planus artimiausiems penkeriems metams – jei tikrai norite tapti motina, o jūsų vaikinas apie santuoką nė nesvajoja, jums ne pakeliui.

PLIUSAI

* Jums nebus nuobodu

Jaunesnio gerbėjo nutrūktgalviškumas aukštyn kojomis apvers jūsų brandų, rimtą, suplanuotą gyvenimą, atsiras galimybė pasijusti ne brandžia dama, o lengvabūde mergaite. Nelengva įprasti prie nenuspėjamumo, tad veikiausiai periodiškai teks užmerkti akis į berniukiškus draugo kvailiojimus. Na bet gal jums kaip tik ir reikia uragano ir adrenalino?

* Beje, jaunesniems vyrams dažnai įdomios brandesnės moterys – tokią išvadą padarė amerikiečių psichologai. Tai paaiškinama paprastai: brandesnės moterys žavi jaunesnius vyrus išmintingumu, gebėjimu derinti kelis vaidmenis (ko nesugeba jaunesnės moterys): kopti karjeros laiptais, auginti vaikus, sportuoti ir rūpintis namais).

* Seksualinis suderinamumas

Seksas su jaunesniu vyru gali pasirodyti pats harmoningiausias ir aistringiausias jūsų gyvenime. „Žinoma, kad vyrai ir moterys pasiekia seksualinio aktyvumo piką skirtingu periodu, – rašo savo knygoje seksologė L. Van der Velde. – Vyrams tai 20 metų, moterims – 35 – 45 metai. Taigi suaugusi moteris užmezgusi santykius su dvidešimtmečiu turi daugiau šansų seksualinei harmonijai nei mergina, kurios partneris žymiai vyresnis.“

* Pretekstas rūpintis savimi

Įsimylėjusios jaunesnį partnerį padedate dvigubai uoliau rūpintis savo išvaizda: norisi kuo ilgiau išlikti dailia, patrauklia ir seksualia – juk jūsų konkurentės bus jaunos merginos. Ambicinga uždavinys, bet kartu ir stiprus stimulas prisižiūrėti, sportuoti ir atrodyti taip, kad visi aikčiotų: „Nė nepagalvosi, kad ji vyresnė.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis