6 prietarai, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį

Gyvenime neretai susiduriame su prietarais, draudžiančiais kažką daryti ar su vyresnės kartos pasergėjimais, kad to ar ano negalima. Dažniausiai niekas negali paaiškinti, kodėl negalima. Taigi atsakymai, kodėl nevalia.

Švęsti 40 m. jubiliejaus


Švęsti 40 m. jubiliejaus nepriimta, ypač vyrams. Ši tradicija turi senas šaknis. Senovėje buvo priimta tikrinti, ar mirusieji nėra nemirtingi. Po 40 dienų tikrindavo kapą. Jei palaikai būdavo nesuirę, juos imdavo laikyti šventais. Laikui bėgant tradicija pasikeitė – po 40 dienų surengdavo mirusiojo atminų šventę, nes manyta, kad žmogaus siela 40 dienų klajoja po žemę ir tik paskui iškeliauja į kitą pasaulį. Todėl nerekomenduojama švęsti 40-metį – sakoma, kad toks žmogus meta iššūkį mirčiai, o tai gali prastai baigtis.


Vakare išnešti šiukšles


Senovėje kiekviena šeima tikėjo, kad jų namuose gyvena naminukas. Kad jis galėtų pavalgyti, šiukšlės turėdavo palaukti iki ryto, tad šiukšlių vakar nenešdavo. Šiais laikais ne visi tiki naminukais, bet manoma, kad vakarais nešti šiukšles reiškia išnešti iš namų pinigus. O gal iš tiesų nereikia pykdyti naminuko, kuriam patinka, kad naktį šiukšlės būtų namie. Bet kokiu atveju nereikėtų neigiamai vertinti šio prietaro, kad netrikdytumėte namų auros.


Delnu nubraukti nuo stalo trupinius


Manoma, kad nubraukti ranka trupinius nuo stalo reiškia finansines nesėkmes ir pykčius, nes visa kas, nuoga, nepridengta, yra tuštumos analogas. Stalą būtina uždengti staltiese, o trupinius reikia valyti šluoste. O liaudies išmintis pataria laikyti po staltiese kelias kupiūras. Dar manoma, kad netekėjusioms merginoms negalima valyti trupinių ranka, nes tai gresia vienatve ar net nevaisingumu. Ir dar liaudies išmintis sako – jei vyras valo trupinius ranka, jo žmona bus plika.


Naikinti vorus


Nuo senų laikų tikėta, kad vorai neša laimę. Jei ant žmogaus nusileisdavo voras, manyta, kad tas žmogus greitai praturtės. Jei namuose pasirodė voras – sulauksite žinios. Norintys būti sveiki žmonės niekada neliesdavo vorų. Mažą raudoną voriuką laikė ypatingu – tikėta, kad įsidėjus jį į kišenę, niekada nepritrūks pinigų. Nors žmonės neretai turi vorų fobiją, žudyti jų nereikia, jie nėra priešai.


Nešiotis piniginėje nuotrauką


Daugelis nešiojasi brangių žmonių nuotraukas piniginėje. Manoma, kad tai neigiamai veikia asmens nuotraukoje aurą, jam gresia nemalonumai, o jų bus labai sunku išvengti.


Dar manoma, kad nuotrauka kertasi su energijos srautu, tad negaunate dalies pinigų. Jei labai mylite artimuosius, pasistatykite jų nuotraukas ant darbo stalo.


Dovanoti laikrodį


Kinijoje manyta – padovanoti laikrodį tolygu kviesti į laidotuves. Pas mus manoma, kad padovanojus laikrodį prisišaukiamas ilgas išsiskyrimas arba visam laikui išsiskiriama. Tikima, kad kol laikrodis eina, jūs bendraujate, o jei sustoja, santykiai nutrūksta.


Žinoma, jei esate labai ramus, užtikrintas žmogus, prietarais galima ir netikėti. Kita vertus, kam tampyti likimą už ūsų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis