6 meilę nužudyti galintys jausmai

Laikas susipažinti su ženklais, pranašaujančiais galimai artėjančią romantinių santykių apokalipsę, ir patarimais, kaip liūdnos baigties išvengti.

Meilė – tai vienas stipriausių jausmų, tačiau būtų klaidinga manyti, kad ji neįveikiama. Šiam tauriam jausmui būtina nuolatinė paskata ir palaikymas. Kitokiu atveju šie 6 tykantys priešai pajėgs sunaikinti prisirišimą ir pasitikėjimą. Taigi kaip užkirsti kelią šiems kenksmingiems jausmams savo širdyje?

1. Žalingas nepasitikėjimo jausmas

Pagrindiniai požymiai

Partneris tris kartus per parą pateikdamas vis skirtingų paaiškinimų mėgina sužinoti, ką veikėte praėjusią naktį, stengdamasis pagauti jus meluojant. Jis siekia sužinoti jūsų išmaniojo telefono slaptažodį, kad galėtų peržiūrėti susirašinėjimus, o jei išvykstate į komandiruote, skambina į viešbutį, kad patikrintų, kiek asmenų apsigyveno konkrečiame kambaryje. Sveikiname: jums nusišypsojo sėkmė šalia savęs turtėti itin populiarios pavyduolių kategorijos atstovą. Dar blogiau, jei visi šie apibūdinimai jums priminė save patį.

Diagnozė

Pavydas – apsėdimo ir priklausomybės išraiška, neturinti nieko bendro su sveika ir brandžia meile. Vienintelis universalus patarimas tokioje situacijoje būtų išsaugoti adekvačią savivertę ir stengtis savo egzistavimo nesutelkti į vienintelį asmenį, megzti naujas įdomias pažintis, pasinerti į darbą ar laisvalaikio veiklas. Vis tik būdami su antrąja puse pasistenkite rodyti jautrumą ir dėmesingumą.

2. Žalingas rutinos jausmas

Pagrindiniai požymiai

Žmogus ima savęs klausti, ar pusmetį trunkantis kiekvieną penktadienį pasireiškiantis gulinėjimas ant sofos su pica kartu ir filmų žiūrėjimas per „Netflix“ iš tikrųjų yra tai, ko troškote iš santykių.

Diagnozė

Rutina – tikrų tikriausia seksualinių troškimų žudikė. Aistra yra viena iš paslaptingiausių ir laisvamaniškiausių meilės išraiškų. Šis jausmas negali būti laikomas aptvare. Kitaip tariant, neturėtumėte planuoti, kad kiekvieną šeštadienį 23:30 val. mylėsitės misionieriaus poza, nes tai būtų kelias pabaigos link. Siekdami išvengti rutinos būtinai kurstykite aistrą.

Pexels photo

3. Žalingas nuolatinio nuskriaustojo vaidmuo

Pagrindiniai požymiai

Po įvykusio apsipykimo susitinkate prie vakarienės stalo. Deja, atsiprašymais prasidėjusi vakarienė ir vėl pavirsta santykių aiškinimusi su triukšmingais ginčais dėl maisto paruošimo kokybės.

Diagnozė

Tokio pobūdžio ginčai dėl menkniekių dažniausiai slepia kitą kur kas reikšmingesnį nesureguliuotą konfliktą. Pavyzdžiui, vienas iš partnerių nori vaikų, o kitas – ne. Pirmasis nuolat jaučiasi nuskriaustas. Patartina nuoskaudų nekaupti, o vienintelis logiškas sprendimo būdas – atvirai apie viską pasikalbėti.

4. Žalingas nuobodulio jausmas

Pagrindiniai požymiai

Bet kokie vakaro planai atrodo geriau, nei galimybė vakarą praleisti dviese. Kai vis tik tenka likti be pašalinių, kiekvienas paskęsta savo išmaniajame.

Diagnozė

Santykiams vystantis neišvengiamai ateina momentas, kai, atrodo, meilė pasiekia piką. Daugiau nebereikia vienas kitam daryti įspūdį, užkariauti patinkantį asmenį, nebebijome vienas kito netekti. „Niekur jis nedings“, - patyliukais mąstote jūs. Kam gi ir vėl jam kartoti, koks jis gražus ir talentingas? Jei norite išvengti šios sąjungą griaunančios situacijos, nepamirškite, kad meilė įsižiebia ir užgesta, jei tik nėra reguliariai kurstoma. Nėra tikslinga manyti, kad stiprus jausmas kaip ir pats partneris niekur nedings.

5. Žalingas nelygybės jausmas

Pagrindiniai požymiai

Vis dažniau susimąstote, kad jūsų skoniai nesuderinami, tobulėjate nevienodu tempu. Nesijaučiate tikri, kad galite būti laimingi iki gyvenimo pabaigos būdami su žmogumi, kuris iki ketvirtos valandos ryto voliojasi ant sofos žaisdamas kompiuterinius žaidimus.

Diagnozė

Raktas, atversiantis duris į laimę – tai suvokimas, kad poroje neįmanoma išvengti nesutarimų. Meilės pabaiga – tai mėginimas pakeisti kitą žmogų. Negalite kitos asmenybės paversti panašia į paveikslą, kurį susikūrėte savo galvoje. Santykius grįskite jus vienijančiais nteresų panašumais, o egzistuojančius skirtumus vertinkite supratingai. Nepamirškite, kad prieštaravimų yra net jūsų pačių viduje.

6. Žalingas puikybės jausmas

Pagrindiniai požymiai

Net ir pats nerimčiausias ginčas neišvengiamai vyksta pagal tą patį scenarijų: partneris vis nuolaidžiauja ir žengia pirmyn, nepriklausomai nuo to, ar yra kaltas ar ne.

Diagnozė

Būti šalia žmogaus, kuris niekada neatsiprašo dėl padarytų klaidų, reiškia pasmerkti save amžinoms kančioms. Be jokios abejonės, nuolankumas ir gebėjimas atsiprašyti – svarbi emocinio intelekto išraiška, teigiamai veikianti abipusį pasitikėjimą. Taigi šį jausmą rekomenduojama lavinti abiem partneriams.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis