5 svarbūs dalykai, kurių nereikia daryti dėl vyrų

Šie patarimai padėjo ne vienai moteriai.

1. Padėti finansiškai

Net jei vyras skundžiasi finansiniais sunkumais, nereikia stengtis padėti jam pinigais, nereikia ieškoti papildomo darbo, kad padėtumėte jam išbristi iš tokios padėties. Tai bus labai didelė klaida, nuo kurios jau nukentėjo labai daug moterų.

2. Dovanoti brangias dovanas

Pamirškite apie tai! Geriau padovanokite vyriškiui daugiau savo šilumos, tikėjimo juo, susižavėjusių žvilgsnių! Nesistenkite sužavėti vyriškio prabangia dovana, tai pavers jūsų santykius išnaudojimu.

3. Išklausyti jo problemas ir jo gailėti

Kai kurie vyrai labai mėgsta skųstis moterims. Dažnai tai būna net ne teisėti vyrai. O moterys galvoja, kad jei kantriai išklausys apie jo skausmus, jį užjaus, jų santykiai taps gilesni. Juk tai galioja mūsų, mergaičių, santykiuose. Bet su vyrais tai neveikia. Tiesiog šis vyras reguliariai pas jus ateis išsipasakoti apie gyvenimo problemas, išsiverkti jums ant peties, o į pasimatymus kvies kitas moteris. Yra tokių pavyzdžių gyvenime – išklausai, stengiesi padrąsinti, užjausti – tuo metu atrodo, kad santykiai labai gilūs. Bet iš tiesų niekur toliau šių pasidejavimų jie nejuda.

Tad jei jūsų vyras prislėgtas, nereikia tarsi replėmis iš jo traukti, kas gi atsitiko, nereikia versti jo išsikalbėti, nereikia jo gailėti. Gailestis vyrą žemina.

Duokite jam laiko, palikite jį ramybėje. Jis pats viską išspręs. Ir kuo ramesnė būsite, tuo greičiau jis viską išspręs ir ims vis labiau savimi pasitikėti. O jei jūsų sutuoktinis pasakoja apie savo sunkumus, palaikyti jį galite užduodama klausimus (jokiu būdu ne patarimus). Užduokite klausimus, kurie padės jam pačiam pamatyti savo problemą, ir darykite tai kaip smalsi mergaitė, o ne kaip profesionali koučerė.

Labai svarbu, kad tokioje situacijoje parodytumėte savo kaip silpnesnės poziciją, savo klausimais turite kreiptis į jo valią, jėgą, intelektą.

Pavyzdžiui:

* O apskritai kažkaip įmanoma išspręsti šią problemą?
* Kaip manai, ar yra kažkokie variantai, kaip išeiti iš tokios situacijos?
* Ką apskritai galima padaryti tokioje situacijoje?
Klausimus užduokite ramiai, o galutinį sprendimą palikite vyrui. Taip parodysite jam, kad jį palaikote, kad judu esate kartu ir kad jūs tikite tuo, kad jis sugebės rasti sprendimą. Vyrui gyvenime labai reikia sunkumų, pamokų, problemų – tai raktas į jo tapsmą asmenybe ir vyru.

4. Patarinėti ir duoti rekomendacijas

Pamirškite apie tai. Net jei vyras klausia jūsų patarimo, kaip jam reikėtų pasielgti, tiesiog pasakykite, kad jam geriau žinoti. Duoti patarimą reiškia prisiimti dalį atsakomybės. Palikime tai vyrams, jiems atsakomybė labiau reikalinga.

5. Tiesiogiai ir netiesiogiai rūpintis jo dvasiniu tobulėjimu

Žinau, kad daug moterų padeda knygas matomoje vietoje, garsiai įjungia paskaitą ar vaizdo įrašą. Dažniausiai tai sukelia tik atmetimą ir nepriėmimą, todėl taip elgtis nederėtų. Daug veiksmingiau bus pačiai tapti laiminga ir džiugia, išmokti bendrauti su žmonėmis, tapti šviesuliu, tada aplinkiniai patys ims klausinėti, ką gi tu darai, kad taip atrodai.

Net jei vyras pats paprašo papasakoti jam apie dvasingumą arba pasidalinti kokiomis nors žiniomis, vis vien nereikėtų prisiimti guru vaidmens ir byloti. Jis gali pradėti jus gerbti kaip mokytoją, bet visiškai pamirš, kad esate moteris. Todėl verčiau nutaisykite meilų veidą ir sakykite: „Mielasis, nesugebėsiu tau paaiškinti, nes aš pati mažai ką suprantu. Klausiausi štai šios paskaitos. Tu pats paklausyk, jei įdomu.“

Čia slypi moters išmintis. Viena išmintinga moteris parašė, kad kai ėmė gilintis į save, nustojo spausti vyrą, pajuto didesnį džiaugsmą ir apskritai pamiršo, kad galima vyrui kažką propaguoti. Gyveno sau ir džiaugėsi. Ir po kažkiek laiko vyro spintelėje rado visą krūvelę itin dvasingų knygų. Jis pats jas nusipirko ir skaitė – bet tik po to, kai ji nustojo jį spausti.

Yra daug būdų, kaip galima palaikyti mylimą vyriškį: galima melstis už jį ir jo giminę, atlikti askezes, užsiimti kūryba, gaminti amuletus ir pan. Svarbiausia tai daryti viduje jaučiant ramybę ir pilnatvę, teisingai nusiteikus. Teisingas nusiteikimas: „Jis, žinoma, gali susidoroti pats. O aš labai džiaugsiuosi galėdama jam pasitarnauti ir išpildyti savo kaip moters paskirtį.“

Griaunantis gelbėtojos nusiteikimas: „Be manęs jis nesusitvarkys, neišsikapstys, tik aš galiu jam padėti.“ Su tokiu nusiteikimu vos tik ištrauksite jį iš vienos duobės, jis iškart įkris į kitą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis