Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.

Ingredientai

250 ml vandens
100 g sviesto
125 g miltų
2 didelių kiaušinių
30 g rudojo cukraus
Žiupsnio druskos
Aliejaus kepimui

Pagardui

250 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Žiupsnio laimo žievelės

Robertas Daskevičius

Gaminame

1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite bei dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.

2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito sudėkite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įdėję vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.

3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.

4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir laimo žievelės mišinyje.

Robertas Daskevičius

Receptas: restorano „Sofa de Pancho” kulinarinė komanda –
Vitalis Čižauskas, Andrius Maciulevičius, Martynas Maciulevičius, Greta Šiuparytė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis