5-ios žavios prancūzės, iš kurių asmeninio stiliaus yra ko pasimokyti

Prancūzių stilius įkvepia viso pasaulio moteris. Atrodo, kad jos net nesistengia, tačiau šioms moterims visada pavyksta atrodyti stilingai ir kartu visiškai nerūpestingai. Kaip joms tai pavyksta?

Kai galvojame apie tipinę prancūzę, iš karto prisimename Brigitte Bardot, Jane Birkin (nors ji ir ne prancūzė, yra tikra prancūziško stiliaus ikona) arba stilingas paryžietes, matytas Paryžiaus mados savaitės lankytojų fotogalerijose. Vienas jas siejantis dalykas yra sunkiai apibūdinamas vadinamasis je ne sais quoi – tas cinkelis, spinduliuojantis pasitikėjimas savimi ir kartu atsainumas, be kurio neįmanomas nei vienas stilingos prancūzės įvaizdis.

Galima išskirti kelis prancūziško stiliaus bruožus: neutrali, ramių spalvų drabužių paletė, daug klasikinio stiliaus daiktų, didesnio dydžio drabužiai, taip pat – blizgučių, ryškių raštų, raukinių bei per daug seksualių, prigludusių drabužių atsisakymas. Vis dėlto, prancūziškas stilius negali būti įspraudžiamas į griežtus rėmus, o individualus, asmeninis jo pojūtis nėra toks jau retas reiškinys pasaulio mados sostine vadinamame Paryžiuje. Atrinkome penkias stilingas prancūzes, kurių stilius – unikalus, asmeniškas ir kartu labai prancūziškas.

Jeanne Damas

Jeanne Damas
Jeanne Damas
Vida Press

Manekenė, tinklaraštininkė, dizainerė ir tiesiog labai stilinga mergina, Jeanne Damas (25 m.) nepriekaištingai dėvi kelnių kostiumus, trumpintus džinsus bei įvairiausius švarkus. Merginos spintoje nerasite ryškių spalvų ar ekstravagantiškų kirpimų. Jos mėgstamos spalvos: juoda, balta, pilka, mėlyna. Viskas lengvai dėvima ir derinama tarpusavyje, tačiau visada atrodo šviežia ir stilinga.

Ko galime pasimokyti: Ši stilinga mergina dar kartą įrodo, kad svarbiausia – atrasti tai, kas tau tinka. Iš klasikinių drabužių sudaryta prancūzės spinta niekada neišeis iš mados, nes yra pilna neutralių spalvų, nesudėtingų kirpimų drabužių.

Caroline de Maigret

Caroline De Maigret
Caroline De Maigret
Vida Press

Buvusi manekenė, muzikos grupių prodiuserė, knygos „Kaip būti paryžiete“ bendraautorė Caroline de Maigret (42 m.) pati yra tikras paryžietiško stiliaus įsikūnijimas. Jos plaukai visada šiek tiek (arba labai!) netvarkingi, o drabužiai – lyg pasiskolinti iš mylimojo spintos. Plačios, laisvai krentančios kelnės, uždara palaidinė ir laisvo kirpimo susiaučiamas paltas – stilinga šios prancūzės uniforma.

Ko galime pasimokyti: Didesnio dydžio drabužiai įvaizdžiui akimirksniu suteikia nerūpestingumo. Prigludę, struktūriški siluetai – visiška prancūziško stiliaus priešingybė. Ieškančioms įkvėpimo prancūzių spintose reikėtų rinkitis tokius drabužius, kurie laisvai krenta, tačiau neatrodo apsmukę.

Inès de La Fressange

Inès de la Fressange
Inès de la Fressange
Vida Press

Inès de La Fressange (59 m.) yra modelis, mūza ir knygos apie paryžietišką žavesį autorė. Ši stilinga dama atstovauja prancūzišką minimalizmą. Jos garderobe dominuoja berniukiško stiliaus švarkeliai, tiesaus kirpimo kelnės, klasikinio stiliaus palaidinės ir žemakulniai bateliai. Spalvos, žinoma, tik klasikinės: juoda, tamsiai mėlyna, balta, raudona. Pasak stilingos moters, kai reikia pasipuošti, jos kasdienišką stilių išgelbėja bateliai. Tuomet ji renkasi aksominius „Roger Vivier” mokasinus.

Ko galime pasimokyti: Daugiau yra mažiau. I. de La Fressange spintoje nerasite ryškiausių šio sezono tendencijų ar rėksmingų raštų drabužių. Tačiau visi jos deriniai atrodo nepriekaištingai stilingi, nes drabužiai bei aksesuarai yra klasikiniai. Savo įvaizdžio prancūzė neperkrauna detalėmis, todėl niekada nesudaro įspūdžio, kad valandų valandas praleido prie veidrodžio.

Clémence Poésy

Clemence Poesy
Clemence Poesy
Vida Press

Aktorė Clémence Poésy (34 m.) yra žinoma ne tik Prancūzijoje, bet ir visame pasaulyje. Vis dėlto, ši jauna moteris net ir Holivudo premjerose išlaiko savo asmeninį stilių, kuriame nėra vietos atviriems drabužiams ar naujausioms tendencijoms. Ji tvido audinio „Chanel” švarkelį derina prie nutrintų džinsų, o vakarinę suknelę – prie patogių žemakulnių. Tikra prancūzė!

Ko galime pasimokyti: Nebūtina vilkėti ryškių drabužių tam, kad būtum pastebėta. C. Poesy renkasi ramių spalvų tonus, dėvi daug juodos, pilkos spalvos drabužių, tačiau ji niekada neatrodo nuobodžiai, turi ryškų asmeninį stilių.

Lou Doillon

Lou Doillon
Lou Doillon
Vida Press

Lou Doillon (34 m.) mama – garsioji aktorė Jane Birkin. Nors aktorės ir muzikantės L. Doillon stilius skiriasi nuo jos stilingosios mamos, jis ne ką mažiau ikoniškas. Prancūzė nebijo rizikuoti, vilki raštuotus drabužius, juos eklektiškai derina tarpusavyje, dėvi su vintažiniais batais bei visada nerūpestingai krentančiais plaukais. Kad ir ką apsivilktų, L. Doillon visada atrodo bohemiška ir nerūpestinga.

Ko galime pasimokyti: Kad ir ką vilkėtumėte, netvarkinga šukuosena (tokia, lyg kątik būtumėte atsikėlusi iš lovos) sukurs atsainumo įspūdį. Netvarkingai krentantys plaukai – neatsiejama prancūziško stiliaus dalis, jau tapusi stilingosios L. Doillon vizitine kortele.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis