Ar veganės gali būti blogos?

Visa tiesa – debiutiname fotografės Agnės Gintalaitės romane.

Žinoma Lietuvos fotografė Agnė Gintalaitė šį pavasarį debiutuoja nauju amplua – ji išleido pirmąjį romaną „Bloga veganė“. Originalioje knygoje skaitytojai ras meilės, detektyvo elementų, tarp kurių veriasi esminės gyvenimo dilemos. Knygoje meistriškai susipina autorės fantazija ir tikros patirtys, todėl skaitytojui beliks tik nuspręsti, kas yra kas.

Menotyrininkė ir fotografė Agnė Gintalaitė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sulaukė pristačiusi fotografijos projektą „Grožio reliktai“ (Beauty Remains) – tai koliažai su sovietinių laikų garažų durų nuotraukomis. Projektas žaibiškai paplito internete, nuotraukas publikavo žymiausi tarptautiniai portalai ir įvertino užsienio garsenybės.

Populiarumo sulaukė ir Agnės rašomas tinklaraštis „Bloga veganė“, kuriame ji dalijasi ne tik veganizmo idėjomis. Būtent šio tinklaraščio sėkmė ir pastūmėjo garsią fotografę savo istorijas suguldyti į pirmąjį romaną. Knygos nuotaiką sustiprina ir išskirtinės Rimo Valeikio iliustracijos.

Intriguojančiame romane skaitytojų laukia pažintis su Lietuvos žvaigždžių gyvenimu ir vis grįžtančiais košmariškos praeities prisiminimais, atvesiantys prie netikėto paaiškinimo, kodėl knygos herojė tapo vegane ir, kodėl ji yra bloga.

Knygoje pasakojama apie Jurgą. Ji – valiūkiškos išvaizdos fotografė, pragyvenimui užsidirbanti fotografuodama įžymybes, kurias ironiškai vadina „pacientais“. Darbas jai ne tik užtikrina nerūpestingą gyvenimą, bet ir dovanoja pažintį su žaviu plastikos chirurgu, kuri perauga į romaną. Tačiau ne žvaigždžių spindesio vedama Jurga pasirinko tokią profesiją. Kai buvo maža, jai kilo mintis, kad nuotraukos – būdas valdyti sapnus.

O fotografės sapnuose kartais iškyla kruopščiai saugoma paslaptis – vaikystėje ji su draugais nužudė žmogų. Nuo pasekmių tuomet padėjo išsisukti senelis, bet košmariška patirtis vis grįžta. Kas prieš daugelį metų nutiko tą šaltą žiemos dieną? Ar tai, ką patiri vaikystėje, nulemia visą tavo gyvenimą? Kuo Jurgą traukia aptrupėjusios garažų durys?

Pirmąjį A. Gintalaitės romaną „Bloga veganė“ išleido leidykla „Obuolys“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis