Ar žinojote: krakmolas – priemonė nuo 20 problemų

Paprasčiausio bulvių krakmolo anksčiau visada būdavo kiekvienoje virtuvėje, o dabar šį vertingą produktą pamiršo. Kai močiutė man papasakojo apie jo ypatybes, iš pradžių nepatikėjau, o paskui nutariau pabandyti. Veiksminga. Daugelį buities problemų galima išspręsti be brangių cheminių preparatų. Pabandykite ir Jūs!

1.Sidabras. Labai greitai išvaliau gražius šaukštelius ir šakutes. Dabar jie tiesiog blizga. Reikia įpilti į vandenį 2 šaukštelius krakmolo ir užmerkti įrankius, o paskui nuplauti indų plovikliu.


2. Langai. Jau užmiršau, kiek reikėdavo vargti, kol iki blizgesio nuvalydavau langus. Tiesiog įberiu į vandenį krakmolo, kuris veikia kaip šveitiklis. Ir viskas – langai spindi.


3. Švarus kilimas. Kilimas mūsų namuose nukenčia dažnai – vaikai užpila sulčių, o jei per šventes riebios vištienos gabalėlis nukrenta... pasirodo, krakmolas puikiai išvalo riebalus. Pabarstau dėmę krakmolu, ir jis sugeria visą purvą. Po 10 min. galima siurbti.


4.Nudegimai. Vasarą paplūdimyje ne tiek daug gulėjau, bet spėjau nusvilti saulėje. Labai nustebau, kai odai atsigauti padėjo krakmolas. Reikia sumaišyti krakmolą su vandeniu, kad pasidarytų košelės konsistencija. Paskui šia košele patepti nukentėjusias vietas.


5. Lengvas lyginimas. Anksčiau drabužius krakmolydavo, dabar naudoja specialias priemones. O juk taip paprasta pasigaminti priemonę nepriekaištingam lyginimui. Stiklinei vandens imu 1 šaukštą krakmolo.


6. Nemalonus kvapas batuose. Jį kuo puikiausiai pašalina krakmolas. Jei visą dieną vaikščiojote, nespėjote išvalyti batų, nakčiai įberkite krakmolo. Jis per kelias valandas sugers nemalonų kvapą. Beje, tokiu būdu šalinau nemalonų kvapą, kai vaikai apšlapindavo kilimą.


7. ir 8. Odiniai drabužiai ir baldai. Namuose išvaliau lietpaltį be jokių cheminių priemonių, o praėjusią savaitę net riebalais išteptą odinį kėdės dangalą išvaliau. Tiesiog pabarsčiau krakmolu ir patryniau sausa kempinėle. Tiesa, užbėrus krakmolo reikia kiek palaukti, kad į jį susigertų riebalai.


9. ir 10. Knygos ir kortos. Iš tokių daiktų galiam pašalinti drėgmę, įdėjus į polietileninį paketą, įbėrus krakmolo ir pakračius.


11. Raminamoji priemonė. Norint tokios vertingos priemonės tereikia sumaišyti krakmolą su eteriniu aliejumi. Priklausomai nuo nuotaikos, naudojau levandas arba rožes.


12. Sausas šampūnas. Savo galvos krakmolu nebarsčiau, o mylimam šuniui reguliariai taip valau kailį. Jis labai bijo maudytis, tad toks sausas šampūnas tikrai gelbėja.


13. Baldų poliravimo priemonė. Mediniai daiktai vėl gražiai atrodys, jei sumaišysite krakmolą ir vandenį santykiu 1 : 1 ir patrinsite šia mase paviršių.


14. Žaislai. Vos spėju skalbti patalynės užvalkalus ir vaikų drabužius, žaislams nelieka laiko. Krakmolas ir čia man padeda. Įdedu žaislus į polietileninį paketą, įberiu krakmolo ir pakratau. Krakmolas sugeria nešvarumus, o pliušiniai žaislai tampa švarūs. Norint geriau išvalyti krakmolą, žaislus po procedūros galima išsiurbti.


15. Sudirgimas. Kai sūnus buvo mažas, naudojome sauskelnes, kurios sukeldavo dirglumą. Galiausiai geriausia priemone pasirodė krakmolas. Tik juo ne barsčiau, o maudydama įberdavau į vandenį 1 – 2 šaukštus.


16. Dezodorantas. Įdomu, kad toks metodas puikiai veikia. Iš pradžių paplaukite pažastis ąžuolo žievės iš vaistinės nuoviru, o paskui pabarstykite krakmolu, kad būtų sausa. Aš dar įlašinu eterinio aliejaus ir su malonumu naudoju šį dezodorantą.


17. Padažas. Senelės metodas padėjo atsisakyti tirštiklių, kuriuose daug gliuteno. Kai gaminu padažą, priklausomai nuo jo kiekio galima padaryti norimą tirštumą. Man tai labai patinka, ir visiškai nekenkia sveikatai.


18. Purus omletas. Prieš plakant kiaušinius omletui įberkite šiek tiek krakmolo – omletas bus lengvas, akytas.


19. Grindys. Jei girgžda lentos, padės krakmolas. Vasarnamyje turėjome tokią bėdą, trukdė miegoti. O tereikia priberti į plyšelius krakmolo, tada nebegirgždės.


20. Dažai piešimui. Saugu ir visai paprasta. Imu 1 – 2 šaukštus vandens, dvigubai daugiau krakmolo, sumaišau su pasirinktais maistiniais dažais. Iš pradžių miltelius reikia užvirinti, atvėsinti, tik paskui dėti dažus. Su šiais dažais galima piešti pirštukais, bet galima ir teptuką mirkyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis