10 patarimų, kurie padės šiemet tapti madinga ir stilinga

Norite, kad 2017-ieji taptų stilingiausiais jūsų metais? Belieka sekti šiais patarimais.

1. Investuokite į šiltą paltą

Gyvenant klimato zonoje, turinčioje 4 metų laikus, vienas svarbiausių spintos elementų yra paltas. Rinkitės klasikinį, šiltą ir kokybišką variantą – būsite tikra, kad pasikeitus madai, ar jūsų asmeniniam stiliui, visada turėsite saugų ir patikrintą variantą, kuriuo galėsite pasikliauti.

Olivia Palermo
Olivia Palermo
Vida Press

2. Atraskite stilių, kuriame jaučiatės geriausiai

Asmeninis stilius yra organiškas ir nuolat besikeičiantis, jis priklauso nuo profesijos, gyvenimo aplinkybių ir netgi nuo nuotaikos. Greičiausiai jums patinka daugybė skirtingų stilių, tačiau kuris yra pats artimiausias? Mados eksperimentai - vienintelis būdas tai išsiaiškinti. Pabandykite nuo galvos iki kojų apsirengti romantiškai ar sportiškai, įmaišykite ekstravagantiškų detalių, tai padės suprasti save ir atrasti, kuris stilius jums yra artimiausias.

Elina Halimi
Prancūziško mados butiko meno vadovė Elina Halimi
Vida Press

3. Nepameskite galvos dėl naujausių tendencijų...

Ar pamenate tą sezoną, kai visos ėjome iš proto dėl klumpių? Dabar šie įspiriami batai storu padu greičiausiai tūno tolimiausiame jūsų spintos kamputyje. Pirmenybę teikite drabužiams, kurie jums tinka ir puikiai dera su kitomis turimomis garderobo detalėmis. Kitu atveju suformuosite spintą, pilną drabužių, kurie greitai atėję į madą, taip pat greitai iš jos ir išeina.

Natalie Joos
Fotografė ir stilistė Natalie Joos
Vida Press

4. ...tačiau ir nebijokite jų išbandyti!

Tendencijų išmanymas padės ne tik pajausti pasaulio pulsą, bet ir atsirinkti tai, kas iš tiesų aktualu jums asmeniškai. Išsirinkite tokią madingą detalę, kuri jums tikrai patinka bei yra artima ir priderinkite ją prie jau turimų drabužių derinio. Tokiu būdu išlaikysite savo asmeninį stilių ir kartu atrodysite madingai.

Mados tinklaraštininkė Leandra Medine
Mados tinklaraštininkė Leandra Medine
Vida Press

5. Fiksuokite savo geriausius įvaizdžius

Geras būdas prisiminti, kada ir ką apsirengusi jautėtės geriausiai – fiksuoti dienos derinius mobiliajame telefone. Tai yra tie įvaizdžiai, kurie atskleidžia jūsų asmeninio stiliaus esmę, taigi ateityje jie padės suprasti, kokio efekto siekiate derindama drabužius ar ieškodama naujų.

Bella Hadid
Modelis Bella Hadid
Vida Press

6. Atnaujinkite turimą biuro aprangą

Darbe praleidžiame didžiąją savaitės dalį, tad kodėl kartais į darbo aprangą žiūrime kaip į uniformą? Nesvarbu, ar dirbate biure ir kasdien vaikštote su juodu sijonu ir baltais marškiniais, ar užsitemiate džinsus ir marškinėlius, į savo darbo aprangą pažvelkite kūrybiškai. Tai gali ne tik praskaidrinti dieną, bet ir pagerinti jūsų produktyvumą.

Caroline Issa
„Tank Magazine“ mados redaktorė Caroline Issa
Vida Press

7. Suvaldykite savo norą impulsyviai pirkti ir įsigykite vieną išties vertingą drabužį ar aksesuarą

Gražūs apatiniai, mieli auskarai ar pūkuotas megztukas su ypatinga nuolaida tikrai praskaidrina nuotaiką, tačiau tuo pat metu ir smarkiai atsiliepia piniginei. O jeigu pasistengtumėte pirkti tik tai, ko tikrai reikia? Rankų darbo kokybiškas daiktas gal ir kainuos daugiau, nei esate įpratusi mokėti, tačiau ir nešiosite jį gerokai ilgiau. Išskirtinis gaminys papildys kitus jūsų drabužių derinius, suteikdamas prabangos įspūdį.

Hermes rankinės
Vida Press(Splash News/Null Stern)nuotr.

8. Išdrįskite išbandyti kažką neįprasto

Greičiausiai, bėgant metams, išbandėte įvairius drabužių modelius ir atradote tai, ką apsirengusi sau atrodote geriausiai. Tačiau net jei galvojate, kad tikrai žinote, kas jums tinka, o kas ne, nuėjusi į parduotuvę, paprašykite parduotuvės konsultantės, kad atneštų jums drabužių pasimatavimui. Tai gali būti iš pažiūros visiškai neįprastos kelnės, sijonas ar suknelė. Nepažįstamas žmogus, matydamas jus iš šono galės objektyviai vertinti jūsų išvaizdą ir pasiūlyti jo akimis tinkamiausią variantą. Rezultatas gali maloniai nustebinti!

Modelis Elsa Hosk
Vida Press

9. Susitvarkykite savo spintą

Netvarkinga spinta gali sukelti „neturiu ką apsirengti" sindromą – taip pamirštama, kas toje spintoje yra, darosi sunku rasti norimą drabužį. Galiausiai pradedame nešioti tuos pačius kelis rūbus ir patys sukuriame stiliaus rutiną. Sprendimas – susitvarkyti spintą! Nenešiojamus, morališkai pasenusius gaminius atiduokite labdarai arba parduokite ir atlaisvinkite vietą tam, kas išties jums patinka ir tinka!

Tinklaraštininkė, mados iliustratorė ir fotografė Garance Doré
Tinklaraštininkė, mados iliustratorė ir fotografė Garance Doré
Vida Press

10. Džiaukitės mada: nuolat ieškokite įkvėpimo ir pati juo tapkite kitiems!

Mada ir stilius neturi taisyklių – todėl tai yra smagi žaidimo forma, praskaidrinanti kasdienybę ir padedanti išreikšti save. Ieškokite įkvėpimo garsenybių ar tiesiog stilingų gatvės praeivių aprangoje, mados žurnaluose, internete ir nepastebėsite kaip pati tapsite ta, kuri suteikia įkvėpimą kitiems.

Australiško „Harper's Bazaar“ mados redaktorė Christine Centenera
Australiško „Harper's Bazaar“ mados redaktorė Christine Centenera
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis