Kodėl žymiausi mados dizaineriai atsisako rengti Melanią Trump?

JAV rinkimus laimėjus Donaldui Trumpui mados dizaineriai suskilo į dvi stovyklas. Vieni kategoriškai atsisako turėti reikalų su būsima pirmąja šalies dama, kiti gi teigia, kad Melania yra puiki moteris, kurią puošti – malonumas ir garbė.

Melanios Trump laukia nelengva misija – užkariauti amerikiečių simpatijas po nepriekaištingosios Michelle Obama dominavimo. Jos pirmtakė pasižymėjo puikiu skoniu, nepervertino drabužių svarbos, tačiau visuomet viešumoje pasirodydavo spinduliuodama stilių ir eleganciją. Sunku lyginti ir buvusį bei būsimą prezidentus. Baracas Obama yra vyriškos elegancijos pavyzdys, tuo tarpu Donaldo Trumpo išvaizdą nuolat pašiepia žiniasklaida ir mados ekspertai. Ne paslaptis, kad kultūros elitas rinkimų kampanijos metu rėmė Donaldo Trumpo priešininkę. Dauguma jų liko ištikimi savo pasirinkimui ir po rinkimų neketina bičiuliautis su būsimu valstybės vadovu.

Vida Press

Pirmosios šalies ledi įvaizdis – atsakinga, prestižinė užduotis, tampanti puikia pasauline dizainerio reklama. Vis dėlto galimybe kurti Melanios Trump įvaizdį susiviliojo vos keletas žymių mados kūrėjų. Kiti gi nenori su ponia Trump turėti nieko bendra.

Jie sako Melanijai NE

Vienas pirmųjų prabilo dizaineris Marcas Jacobsas: „Manęs absoliučiai nedomina galimybė rengti Melanią Trump. Verčiau savo jėgas ir energiją skirsiu tiems, kurie nukentės vadovaujant jos vyrui“.

Marcas Jacobsas
Vida Press

Dizaineris Darekas Lamas dar rinkimų kampanijos metu aktyviai reiškė savo nuomonę socialiniuose tinkluose: „Mane daug kas už tai kritikavo, įspėjo, kad tokiu būdu galiu susigadinti santykius su klientais. Atsakydamas į tai noriu pabrėžti, kad labai gerbiu mūsų šalies politinę sistemą. Vis dėlto savo energiją norėčiau skirti kilnesniems tikslams. Asmeniškai nepažįstu Melanios Trump, tad nenoriu jos apkalbinėti, bet tikrai nematau savęs jos vyro komandoje“.

Darekas Lamas
Vida Press

Kitas Hilary Clinton šalininkas dizaineris Timo Weilandas neslepia apmaudo: “Aš kategoriškai atsiriboju ir nepritariu visiems pokyčiams, kuriuos planuoja vykdyti būsimas prezidentas. Buvau 110 procentų tikras, kad laimės jo varžovė. Jaučiuosi sugniuždytas ir nusivylęs. Nenoriu turėti nieko bendra su tais žmonėmis“.

Timo Weilandas
Vida Press

Donna Karan taip pat neslepia savo simpatijų: „Ką aš galiu pasakyti – aš tikiu Hilary. Buvau ir esu Clintonų šeimos šalininkė dar nuo Billo prezidentavimo laikų. Būtent jis mane įkvėpė susimąstyti apie vartotojų sąmoningumą ir kaip mados pasaulis gali tai įtakoti. Tai pakeitė mano požiūrį kūrybą“.

Donna Karan
Vida Press

Atvirai išsakė savo poziciją ir Tomas Fordas: „Prieš porą metų gavau oficialų prašymą rengti Melanią, tačiau atsisakiau. Ji nėra mano tipo moteris. Esu demokratas ir balsavau už Hilary Clinton. Tačiau net jei ji būtų laimėjusi rinkimus, nemanau, kad mano kuriami drabužiai tinkami pirmosios ledi įvaizdžiui. Jie pernelyg brangūs ir nėra tinkami atstovauti tautą“.

Tomas Fordas
Vida Press

Mėgstamas Michelle Obama dizaineris Phillipas Limas taip pat nusisuko nuo būsimos prezidentienės: „Rinkimų kampanija buvo labai įtempta ir emocionali. Rezultatai tik patvirtino mano įsitikinimą, kad turime tvirtai atstovauti savo vertybes. Kaip mados namai siekiame bendradarbiauti su panašius įsitikinimus puoselėjančiais žmonėmis, kuriems rūpi teisingumas, įvairovė, inovacijos, tolerancija. Nematau bendrų sąlyčio taškų su Trumpo administracija“.

Phillipas Limas
Vida Press

Vienas mados namų „Kenzo“ kūrybos vadovų Humberto Leonas pareiškė trumpai ir aiškiai: „Niekas neturėtų jos rengti. O jei ji perka jūsų kuriamus drabužius, informuokite žmones, kad jos neremiate. Būkite ištikimi savo vertybėms“.

Humberto Leonas
Vida Press

Dizaineriai, kurie ją rengs

Tačiau ne visi tokie kategoriški. Dalis dizainerių atskiria politines pažiūras ir asmenines vertybes nuo darbo. Štai Tommy Hilfigeris teigia mielai pasirūpinsiąs Melanios įvaizdžiu: „Ji graži moteris, bet kurio dizainerio drabužiai jos vilkimi atrodo tiesiog puikiai“.

Tommy Hilfigeris
Vida Press

Pagarbios pozicijos laikosi ir Diane von Furstenberg: „Donaldas Trumpas išrinktas šalies prezidentu ir jo žmona nusipelno tokios pat pagarbos, kaip buvusios pirmosios šalies ledi. Esame mados industrijos atstovai ir turime skleisti grožį. Turime stengtis iš visų jėgų ir būti pavyzdys kitiems“.

Diane von Furstenberg
Vida Press

Samas ir Libby Edelman laukia galimybės prisidėti prie pirmosios ledi įvaizdžio: „Būtume labai laimingi. Ji labai graži, elegantiška moteris. Be to, atstovaus mūsų šalį visame pasaulyje. Mes, kaip piliečiai, turime remti savo šalies vadovą ir jo žmoną“.

Samas ir Libby Edelman
Vida Press

„Būtų veidmainiška atsisakyti rengti ponią Trump. Jei norime, kad Amerika vėl klestėtų, turime atitraukti savo politinius įsitikimus į antrą planą“, - teigia Marcusas Wainwrightas („rag & bone“).

Marcusas Wainwrightas
Vida Press

Viena žymiausių Amerikos dizainerių kuriančių Holivudo aktorių raudonojo kilimo sukneles Carolina Herrera skeptiškai vertina šį dizainerių susiskaldymą: „Po dviejų trijų mėnesių visi aprims ir atsitokės. Tai mados pasaulis. Netrukus visi rengs Melanią Trump, juk ji atstovaus Jungtinėms Amerikos Valstijoms“.

Carolina Herrera
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis