Meilė turi vos penkias stadijas, tačiau daugelis lieka trečiojoje

„Greičiausiai tai ne mano žmogus“ – dažnai girdime pasiteisinimą po netikėto draugų ar pažįstamų žmonių išsiskyrimo. Arba patys ištariame šią frazę. O juk visiems aplinkui atrodė, kad jūsų santykiai kaip tik idealūs. Taip, greičiausiai jūs ir patys taip manėte. Ir nesuprantate, kodėl tikra meilė baigėsi.

Pasirodo, šį reiškinį galima paaiškinti. Garsus psichologas Jedas Diamondas po keturis dešimtmečius trukusių klinikinių tyrimų padarė išvadą, kad dauguma žmonių iš tikrųjų suranda tą „savąjį“ žmogų. Tiesiog jie neatlaiko penkių neišvengiamų santykių etapų, įstrigdami trečiajame. Aptarkime juos.

1. Įsimylėjimas

Įsimylėjimas yra tas etapas, kai vaikštome tarsi apkvaitę nuo laimės hormonų. Tai laikas, kai visus savo troškimus ir viltis projektuojame į savo partnerį. Partneris tada atrodo idealiu žmogumi be jokių trūkumų. Jūs galvojate, kad jis visada vykdys visus jūsų norus, tikite kiekvienu jo pasakytu žodžiu ir atremiate visų skeptikų abejones tikėdami amžina meile.

2. Oficiali santykių pradžia

Šiame etape meilė sutvirtėja, pasimatymus pakeičia oficialus bendras gyvenimas. Pradedate pažinti vienas kitą kur kas artimiau, pradedate daryti įtaką visiems partnerio gyvenimo aspektams. Tai vienybės ir džiaugsmo metas. Šiame etape gali atsirasti ilgai laukti vaikai, kurie tik sustiprina santykius. Jaučiatės saugūs ir geidžiami. Ir manote, kad tikrai radote savąjį žmogų, kad tai, kaip sakoma, likimas ir jūs niekada juo nesuabejosite.

3. Nusivylimas

Štai šiame etape ir žlunga visos viltys. Tai etapas, kai atsiranda pojūtis, kad jausmai negrįžtamai blėsta, kad partneris tampa sunkiai prognozuojamu, jo elgesys pradeda erzinti. Norisi santykiuose padaryti pertrauką. Arba apskritai pripažinti, kad tai buvo ne jūsų žmogus. Juk taip būna? Kam taip kankinti save ir žmogų, su kuriuo kažkada buvo gerai? Kažkada…

4. Krizės įveikimas ir žengimas į didžiąją meilę

Jeigu jūs, užmerkę akis ir sunkia širdimi, tačiau užtikrintai įveikiate trečiąjį etapą, tai sulauksite štai ko: išblės visos jūsų iliuzijos, kurias projektavote į savo mylimą žmogų. Prieš jus stovės ne tas, kurį jūs įsivaizdavote ir norėjote turėti šalia savęs, o būtent realus žmogus. Jūs priimate, o svarbiausia, suprantate visus partnerio trūkumus. Jūs išgydote vienas kitą ir pereinate į vadinamosios aukštosios meilės stadiją.

5. Tikros jūsų poros jėgos suvokimas

Su suvokimu, kad jūs išmokote įveikti savo nesutarimus ir radote gilų ir tvirtą ryšį savo santykiuose ateina supratimas, kad jūs abu turite jėgų pakeisti kažką šiame pasaulyje. Ne tik sugyventi dviese, bet ir gyventi kartu dėl bendro tikslo. Dirbti dviese, rašyti, kurti – kas tik patinka. Ir kai jūs pradedate dirbti ir galvoti kaip vienas, įveikę visus šiuos etapus jau galėsite šimtu procentų pasakyti: „Tai mano žmogus“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis