Netikėtos plaukų slinkimo priežastys ir geriausi būdai joms įveikti. LAIMĖTOJAI

Sunku pasakyti, ką labiau išgąsdina šukuojantis rankose pasiliekantys plaukų kuokštai – vyrus ar moteris. Moterys baiminasi prarasti vieną didžiausių savo puošmenų, o vyrai – prarasti plaukus iš viso.

Plaukų slinkimo priežastys gali būti įvairios. Jaunos moterys dažnai šią bėdą prisišaukia besilaikydamos griežtų dietų, kai organizmui paprasčiausiai ima trūkti būtiniausių maisto medžiagų.

Plaukai taip pat jautriai reaguoja ir į hormoninius pokyčius, tad gali imti slinkti nėštumo metu, po gimdymo ar prasidėjus menopauzei. JAV dermatologų atlikti tyrimai rodo, kad iki menopauzės apie 13 procentų skundžiasi padidėjusiu plaukų slinkimu, o menopauzės metu – net 37 procentai.

Įtakos plaukų slinkimui turi ir netinkamas šampūnas bei ypač agresyvūs plaukų dažai, kurių sudėtyje esantis peroksidas itin pažeidžia plaukus. Todėl norint nežaloti savo plaukų geriau rinktis priemones be šio kenksmingo komponento arba dažyti augaliniais dažais. Galite išmėginti chna ir basma – taip nušausite du zuikius vienu metu – ir sustiprinsite plaukus, ir suteiksite jiems spalvą.

Dar vienas svarbus faktorius yra nuolatinis mūsų šiuolaikinio gyvenimo palydovas – stresas. Stresinė būklė gali nulemti hormonų disbalansą, skydliaukės veiklos sutrikimus. Didelis streso hormonų kiekis sukelia kraujagyslių spazmus, tad iš dalies paveikia ir galvos kraujagysles. Sutrikus kraujotakai, pablogėja plaukų svogūnėlių aprūpinimas reikalingomis medžiagomis ir plaukai ima slinkti. Jeigu stresinės situacijos nesikartoja kas kelis mėnesius, situacija normalizuojasi.

Plaukų retėjimo priežastis gali būti ir labai banali – tai tiesiog netinkama šukuosena. Jeigu turite ilgesnius plaukus ir mėgstate nešioti juos surištus į uodegą, yra tikimybė, kad juos per daug suveržiate ir kristi jie gali būtent dėl to.

Per dažnas tiesinimas, garbanojimas, džiovinimas taip pat skatina plauko susilpnėjimą. Jeigu šukuosenai formuoti naudojate labai karštas žnyples, apsaugokite plaukus nuo perkaitimo bent specialiomis priemonėmis – aliejais arba kremais.

Dažnai moterys, norėdamos išspręsti problemą, griebiasi liaudies medicinos – pačios gamina kaukes ir nuovirus ar netgi trina galvos odą svogūnų sultimis. Tačiau tai padeda tikrai ne visada ir ne tiek, kiek norėtųsi. Dar vienas klaidingas įsitikinimas - kad plaukai mažiau slinks, jei bus rečiau plaunami.

Tačiau, anot specialistų, galvos trinkimo dažnumas ir plaukų slinkimas nėra susiję. Plaukų svogūnėliai yra įsitvirtinę dermoje apie 3-4 milimetrų gylyje, o ilgų plaukų netgi siekia poodžio audinius. Kasdien gali išslinkti apie 35-50 plaukų, plaunant galvą kartą per savaitę – net iki 200.

Kiekvieno plauko gyvenimas yra ribotas, kai jis baigiasi, plaukas iškrenta, sukurdamas vietą naujam plaukui. Plauko gyvavimo ciklą sudaro trys etapai: augimo, kuris trunka iki kelerių metų, bei ramybės ir iškritimo ciklai, trunkantys apie 3 mėnesius. Ramybės fazėje pradeda augti naujas plaukas, o senasis iškrenta.

Plaukams dar yra būdingas ir sezoninis slinkimas, kuris suaktyvėja rudenį ir pavasarį. Tai susiję su temperatūrų kaita. Nepadeda dar ir tai, kad žiemą iš šiltos patalpos be kepurės einame į lauką. Taip plauko svogūnėlis silpnėja ir plaukai ima slinkti.

Tačiau plaukams pradėjus slinkti labai smarkiai, vertėtų kreiptis į savo gydytoją ir atlikti išsamius tyrimus, nes tai gali būti rimtos ligos požymis. Moterys ima plikti sutrikus endokrininių liaukų veiklai arba susirgus kiaušidžių ligomis. Plaukų slinkimą gali paskatinti ir įvairūs medikamentai, vartojami depresijai gydyti,esant širdies kraujagyslių sistemos pažeidimams, sergant onkologinėmis ir kitomis ligomis.

Renkantis šampūną, balzamą ir kitas plaukų priežiūros priemones, vertėtų daugiau pasidomėti ir rinktis tokias, kurių sudėtyje yra kraujotaką gerinančių medžiagų. Be to, svarbu, kad priemonės būtų pasirinktos atsižvelgiant ne tik į plaukų, bet ir galvos odos tipą. Ji, kaip ir veido oda, gali būti tiek riebi, tiek sausa. Kasdieninei plaukų priežiūrai rekomenduojama rinktis švelnius šampūnus, kurių sudėtyje yra kuo daugiau natūralių komponentų, o esant didesniam plaukų slinkimui – specialias priemones, kurių galite įsigyti vaistinėse.

Tyrimais įrodyta, kad gerų rezultatų kovojant su plaukų slinkimu padeda pasiekti PHARMACERIS plaukų priežiūros priemonės.

Tai specialus plaukų augimą skatinantis šampūnas, kondicionierius ir intensyvi plaukų augimą skatinanti priemonė.

Šampūnas STIMUPURIN veiksmingai mažina plaukų slinkimą, atsiradusį dėl ilgalaikio gydymosi vaistais, streso, nuovargio, bendro silpnumo arba po nėštumo. Jo sudedamosios medžiagos veikia ląstelių lygiu ir aktyvuoja genus, atsakingus už naujų plaukų augimą. Šios medžiagos suaktyvina esamų plaukų folikulų gyvybinius procesus. Skatina natūralų plaukų augimą ir pratęsia jų gyvenimo trukmę. Tinka tiek vyrams, tiek moterims.

Šampūnas švelniai ir efektyviai plauna plaukus ir galvos odą. Jis minkština plaukus, stiprina plaukų struktūrą ir atkuria plaukų storumą.

Šampūno sudėtyje yra natūralaus augimo faktoriaus, kofeino, biotino, D-pantenolio ir vitamino PP.

Nepriklausomame tyrimų institute atliktais in vivo tyrimais su vartotojais, kurie produktą naudojo 6 savaites, nustatyta, kad šis šampūnas 100 proc. padidina plaukų tankumą ir storumą, 93 proc. sumažina plaukų slinkimą.

Plaukų augimą skatinantis kondicionierius STIMULINUM, naudojamas kompleksiškai su anksčiau minėtomis priemonėmis, stabdo laikiną arba pirmalaikį plikimą, skatina sveikų, storesnių plaukų augimą ir vyrams, ir moterims.

Kondicionierius skirtas tiek moterims, tiek vyrams, kuriems laikinai arba pirma laiko suaktyvėja plaukų slinkimas. Veiksmingumas patvirtintas moksliniais tyrimais. Sudedamosios medžiagos stabdo ląstelių senėjimo procesą, pailgina plauko gyvenimo ciklą, padeda išvengti įvairių veiksnių nulemto ankstyvo plaukų slinkimo ir jų išplonėjimo. Kondicionierius praturtintas stiprinamosiomis ir raminamosiomis medžiagomis, kurios atkuria natūralią plaukų apimtį, šilko žvilgesį ir sveiką išvaizdą.

Kondicionieriaus sudėtyje yra varnalėšų ekstraktas, natūralaus augimo faktorius, kofeinas, biotinas, D-pantenolis, vitaminas PP.

Tyrimais įrodyta, kad kondicionierius STIMULINUM 93 proc. padidina plaukų apimtį, 87 proc. galvos oda tampa mažiau matoma per plaukus, 67 proc. skatina naujų plaukų augimą.

Intensyvi plaukų augimą skatinanti priemonė STIMUFORTEN - tai speciali priemonė su unikaliu veikliųjų medžiagų deriniu, kuris užkerta kelią plaukų slinkimui ir stimuliuoja naujų plaukų augimą. Šios medžiagos veikia plauko svogūnėlį, gerina kapiliarų kraujotaką ir ląstelių oksigenaciją. Lėtina plaukų senėjimą, greitina jų natūralų augimą ir pailgina gyvenimo trukmę. Sumažina įvairių veiksnių sukeltą pirmalaikį plaukų slinkimą, plaukų plonėjimą ir plikimą tiek vyrams, tiek moterims.

Moksliniais tyrimais patvirtintas veikliųjų medžiagų derinys sužadina neaktyvių plaukų folikulų genus. Dėl to išauga nauji plaukai, vadinami „persiko pūkeliai“ (lot. vellus), kurie pastebimai padidina plaukų apimtį, tad per plaukus tampa mažiau matoma galvos oda.

Ši priemonė, kurios sudėtyje yra natūralaus augimo faktoriaus ir kofeino, stiprina ir storina plaukus, glotnina plaukų struktūrą ir didina apimtį. Po panaudojimo veikia 24 val.

Tyrimais nustatyta, kad intensyvi plaukų augimą skatinanti priemonė STIMUFORTEN 79 proc. sumažina plaukų slinkimą, 75 proc. padidina plaukų apimtį, 63 proc. stimuliuoja plaukų ataugimą.

Šios priemonės yra patikrintos dermatologiškai ir įrodytas jų saugumas bei veiksmingumas.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite vieną iš šios serijos PHARMACERIS PRODUKTŲ. Apdovanosime 3 konkurso dalyvius. Jiems produktai bus išsiųsti į namus.

Laimėtojai

Jolanta Jovaišienė

Ilona Vaičiulė

Rasa Smolskienė

Prizai Jums bus išsiųsti į namus.

Užsakymo nr.: PT_73186826

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis