Mažais žingsniukais – tobulos odos link: Vilmos istorija

Pristatome antrąją portalo Moteris.lt organizuoto grožio projekto dalyvę Vilmą, kuri jau senokai buvo nesilankiusi pas kosmetologę, o savo bėdas bandė spręsti savarankiškai namuose. Brandaus amžiaus moteris turėjo nemažų ir ilgą laiką užsitęsusių odos problemų, kurioms iššūkį metė Grožio terapijos ir chirurgijos klinikoje „Sugihara“ dirbanti kosmetologė Julija.

Apsilankiusi grožio salone Vilma skundėsi paraudusia oda dekoltė zonoje ir papilkėjusia veido oda. Atlikusi odos analizę, kosmetologė pastebėjo ir daugiau problemų. „Klientės oda buvo išsausėjusi, dehidratavusi. Formavosi tam tikros mimikos raukšlės ir jau buvo pastebimi gravitacijos požymiai“,- pasakoja Julija.

Rezultato siekimą apsunkino tai, kad klientė dirba remonto sąlygomis, kas odai tikrai labai kenkia. „Situacija yra daug sudėtingesnė, nei atrodė iš pradžių“,- prisipažino kosmetologė Julija, tačiau rankų nenuleido.

Organizatorių nuotr.

Pagrindiniai grožio specialistės tikslai buvo atstatyti drėgmės balansą, išlyginti smulkiąsias raukšleles, sustangrinti odą, suteikti jai tonuso. Kadangi paaiškėjo, kad moters oda yra alergiška, procedūras teko daryti labai palaipsniui vos vos stiprėjančia tvarka, kad nebūtų iššaukta alerginė reakcija.

„Kadangi pagrindinis Vilmos nusiskundimas atėjus buvo išsausėjusi oda, kiek įmanoma atstatėme tą drėgmės balansą, naudojant aparatines procedūras, kurios veikia gilesnius odos sluoksnius. Taip pat buvo atliktas veido valymas, suteikėme odai gaivumo ir švarumo, išvalėme poras, tad oda pradėjo greičiau keistis, regeneruotis ir išvaizda tapo daug gražesnė, nes gavo daugiau deguonies“,- vardija kosmetologė.

Kadangi klientė yra brandesnio amžiaus, pakitimai buvo pastebimi ne tik odoje, bet ir raumenyse. Metams bėgant ir veikiant gravitacijai susilpnėję veido raumenys nusileidžia, išryškėja tam tikros raukšlės. Tad Vilmai buvo atliktos aparatinės stimuliacijos procedūros, kurių metu sustiprinti raumenys ir veidui suteiktas liftinguojantis efektas.

Organizatorių nuotr.

Senėjimo požymiai, specialistų teigimu, prasideda nuo 20-erių. Įtakos tam turi gyvenimo būdas, priežiūra namuose, mityba, išoriniai dirgikliai – darbo bei gyvenamoji aplinka. Šioje kovoje su laiku laimi tos moterys, kurios kuo anksčiau pradeda rūpintis savo išvaizda, tada mažiau reikia investuoti vėliau.

„Procedūrų kiekis ir rūšys, norint pristabdyti senėjimo požymius, priklauso nuo pačios klientės. Kosmetikos gamintojai visada nurodo rekomenduojamą jų kiekį, tai dažniausiai būna nuo 6 iki 10 arba nuo 10 iki 12 procedūrų kursas. Jas parenkame individualiai pagal klientės poreikį ir jos galimybes“, sako kosmetologė Julija, pabrėždama, kad veido raumenims stiprinti taip pat reikalingas visas kursas - apie 10-12 procedūrų.

Besirūpinančios savo išvaizda moterys išradingai randa įvairių būdų kaip puoselėti savo grožį. Šiuo metu populiarėja veido joga – pratimai veido raumenims. Kosmetologės manymu, tai tikrai gera prevencija nuo senėjimo, nes raumenys, kurių tonusas palaikomas, vėliau mažiau susilpnėja.

„Kaip mes sportuodami stipriname savo kūno raumenis, tuo pat metu suaktyvindami kraujotaką ir limfotaką, tas pats yra ir su veidu. Ten irgi yra visa raumenyno sistema, kurią reikia palaikyti. Kai susitraukia ir atsipalaiduoja raumuo, automatiškai suaktyvinama limfinė sistema, kuri detoksikuoja, mažina paburkimus. Taip pat suaktyvinama kraujotaka ir suaktyvėja visi procesai odoje. Tada pagerėja visų medžiagų, kurias naudojame savo odai prižiūrėti, pasisavinimas“,- aiškina specialistė.

Organizatorių nuotr.

Labai dažnai keturiasdešimtmetį peržengusios moterys skundžiasi ir papilkėjusia veido oda, kuriai trūksta skaistumo ir gyvybingumo. Siekiant paskatinti odos ląstelių regeneraciją, sustiprinti kapiliarus, pašviesinti, suteikti gyvybingumo ir tonuso odai, Julijos klientei taip pat buvo atlikta nemažai rūgštinių procedūrų.

Kosmetologės teigimu, dauguma tokio amžiaus moterų, kaip ir ši projekto dalyvė, turi per mažai informacijos apie odos priežiūrą. O priežiūra namuose yra labai svarbi. Ir nors Vilma įvardijo, kad buvo įsigijusi ir naudojo nemažai geros kosmetikos, situacija vis tiek yra ganėtinai sunki. Todėl Julija visoms moterims primygtinai rekomenduoja pirmiausia apsilankyti pas kosmetologę, nes bendrai surašytos rekomendacijos nebūna tinkamos kiekvienam variantui.

„Tokio amžiaus moterims jau reikia naudoti ir drėkinančias, ir stangrinančias priemones, nes odai jau dažnai trūksta drėgmės, tad reikia nepamiršti ją drėkinti ištisus metus – ir žiemą, ir vasarą. Joms rekomenduojame naudoti skaistinančias priemones, kurių sudėtyje yra vitamino C. Tai gali būti serumai, kremai“,- pataria „Sugiharos“ kosmetologė.

Organizatorių nuotr.

Pats stipriausi produktai naudoti namų sąlygomis, anot pašnekovės, yra hialurono serumai, kurie ir skaistina, ir drėkina. Taip pat tinka lengvesnės konsistencijos fluidai, kremai, geliai. Pavyzdžiui, ryte nusiprausus galima naudoti paprastą drėkinantį kremą, o vakare rinktis jau stipriau veikiantį serumą, ant viršaus papildomai tepant kremą. Galima laviruoti – serumas gali būti drėkinantis, o kremas - maitinantis, priešraukšlinis arba liftinguojantis. Ypatingai kosmetologė išskiria koncentruotus serumus, į kuriuos dedamos stipresnės medžiagos, jų skvarba yra didesnė ir rezultatai būna geresni.

Tačiau specialistė nepataria pasitikėti kosmetika iš prekybos centro, o rekomenduoja rinktis profesionalią – ji ne tik stipresnė pagal savo sudėtį, bet ir patikima, patikrinta sveikatos organizacijų. Profesionalia kosmetika gali prekiauti tik SPA centrai ir kosmetologiniai kabinetai, tad atėjus čia galima iš karto nušauti du zuikius – ir pasikonsultuoti su specialistu, kuris įvertins odos būklę, ir įsigyti tinkamos bei veiksmingos kosmetikos.

Be to, kosmetologas parekomenduos ir veiksmingiausias konkrečiu atveju grožio procedūras, kurios padės atitolinti senėjimą. „Procedūrų pasirinkimas mūsų klinikoje didžiulis ir priklauso nuo poreikio bei nuo klientės skonio – vienos labiau mėgsta SPA procedūras, kitos renkasi stipresnes aparatines procedūras, o yra mėgstančių invazines - mezoterapiją, biorevitalizaciją, PRP - bei lazerines“,- akcentuoja kosmetologė Julija.

Organizatorių nuotr.

Dar viena didelė klaida, kurią, anot pašnekovės, ypač daro alergišką ir jautresnę odą turinčios moterys – tai įvairių aliejų naudojimas. Aliejus drėkina tik viršutinį odos sluoksnį ir užkemša poras, dėl ko oda tampa nešvari, papilkėjusi, gauna mažiau deguonies. Po tokių eksperimentų odą tenka labai ilgai gydyti. Specialistė pabrėžia, kad šiais laikais yra didelis profesionalios kosmetikos pasirinkimas jautriai ir alergiškai odai, tad tikrai nevertėtų baimintis šalutinių poveikių.

„Visų pirma alergiški žmonės turi žinoti, kam jie alergiški, tad visada reikia žiūrėti produktų sudėtį ir bandyti. Jeigu žmogus alergiškas, mes pirmiausia produktą testuojame,- nuramina specialistė ir pataria išmėginti naujus produktus. - Mes rekomenduojame kas kažkiek laiko odos priežiūros priemones keisti, nes oda pripranta ir panaudojus tą patį kremą pusmetį kartais moterys pastebi, kad jis jau nebe taip veikia. Tad netgi alergiškoms moterims rekomenduočiau po tam tikro laiko išbandyti ką nors naujo, kad būtų gali išsirinkti geriausią arba naudoti juos pakaitomis.“

Anot specialistės, labai svarbu, atlikus procedūras ir pasiekus rezultatą, jį išlaikyti. Tad bent kartą per mėnesį vertėtų apsilankyti pas kosmetologę. „Tos pačios procedūros metu galima laviruoti – padaryti pilingą, padrėkinti ir pamaitinti odą, galima dirbti su raumenynu. Tai gali būti ir aparatinės procedūros, ir masažai, chiromasažai, kurių metu taip pat yra stimuliuojami raumenys. Viskas priklauso nuo klientės galimybių, poreikio, noro ir finansinės padėties“.

Organizatorių nuotr.

Užsakymo nr.: PT_73142314

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis