Veido kaukės ir šveitikliai - kaip ir kokių pasigaminti namuose?

Ach, dažnai atsidūstame ir sakome: būtų gerai kaukės, bet tingiu tuo užsiimti. Tingite, nes nežinote, kaip tai svarbu. Norite sužinoti ir kuo greičiau, jau šiandien, tokią užsitepti?

Apie veido kaukes ir jų privalumus jums pasakoja natūralios kosmetikos „Marmozel“ kūrėja Vilma Žmakova.

„Veido kaukės atlieka DVI svarbias užduotis: 1) pašalina susikaupusius nešvarumus, kosmetikos likučius ir senas ląsteles, 2) prisotina odą mikroelementais, vitaminais, drėkina, maitina, ramina ir tonizuoja. Tiesiog du viename,“ – pabrėžia V. Žmakova.

Kaukės nepamainomos pereinamaisiais sezonais, kai odą sunkiau prižiūrėti, kai ji labiau sausėja ir pleiskanoja. Tokiais atvejais kaukes rekomenduojama naudoti 1–4 k./mėn. Svarbiausia, kad kaukė būtų švelnios tekstūros, kad nepažeistų jautrios veido odos ir neskatintų jos dar labiau sausėti, berti ar kitaip sudirgti. Pagal esamą odos būklę ir galimybes galite pasirinkti: ar kaukę pasigaminti pačiai, ar įsigyti. Jei oda itin jautri, geriau įsigyti tokiai odai skirtą šios srities profesionalų sukurtą kaukę.

Sausai, jautriai odai naudokite drėkinamąsias kaukes ir papildomai jas praturtinkite vertingais aliejais: abrikosų, arganų, avokadų, saulėgrąžų arba keleto aliejų deriniais. Tausojamajam drėkinimui gerai tinka alavijas (jo minkštimas arba sultys, arba milteliai), dumbliai, švelnus baltasis molis.

Riebiai, beriamai odai naudokite drėkinamąsias aktyvesnes kaukes su trupučiu graikinių riešutų arba puiklapių aliejaus, su lašeliu levandų eterinio aliejaus. Tinka žalias molis, spirulinos ir kiti dumbliai, medus, uogos, ypač rūgštesnės.

Brandžiai odai rekomenduojama naudoti baltojo, raudonojo molio kaukes, praturtintas regeneraciją aktyvinančiais aliejais: erškėtrožių, avokadų, arganų ir lašeliu rožių ar morkų sėklų eterinio aliejaus.

Jei nuspręsite pasidaryti vaisių, uogų, daržovių ar kitokią kaukę pačios, būkite budrios, kai rinksitės produktus – svarbu, kad jie būtų švarūs, ekologiški. Jeigu oda jautri, nenaudokite labai rūgščių uogų, vaisių, kuriuose gausu vitamino C, geriau kurkite derinius su švelniomis aukščiau minėtomis priemonėmis.

Tinkamas naudojimas: 1–2 arbat. š. sumaišykite su šiltu vandeniu (geriausia hidrolatu) iki košelės konsistencijos ir tepkite veido, kaklo sritis, išskyrus paakius, lūpas. Kaukę tepkite ant švaraus, sušildyto veido, kad poros būtų atsivėrusios. Galima šiltu drėgnu rankšluosčiu, delnais ar pakaitinus veidą virš šilto vandens vonelės. Po 10–15 min. švelniai masažuodamos nuplaukite. Svarbu – neleiskite kaukei uždžiūti ant odos. Drėkinkite delnais arba apipurkškite vandeniu ar drėkikliu. Kaukes naudoti patariama vakare, nurimus emocijoms, ir tam, kad per naktį oda geriau pasisavintų kaukės ir po jos naudotų priemonių vitaminų kompleksą.

Po kaukės oda gali būti kiek paraudusi – suaktyvinama mikrocirkuliacija ląstelėse, vis dėlto pojūtis turi būti komfortiškas. Perštėjimo, deginimo ir panašių nemalonių pojūčių būti neturi. Jei taip nutiko: gal sudedamosios dalys netiko būtent jūsų odai, gal neteisingai naudojote, pvz., leidote kaukei uždžiūti ant veido, gal esate alergiška sudedamosioms dalims, o gal šios turi dirgiklių.

Švelniai nusipraususios kaukę, veidą gausiai sudrėkinkite augaliniu vandeniu arba švelnia žolelių arbata (natūraliu drėkikliu) ir gausiai patepkite aliejumi, jų deriniu ar natūraliu kremu. Jeigu viskas akimirksniu susigėrė, tepkite antrą sluoksnį – oda ištroškusi vertingo maisto.

Pastebėsite, kad oda tapo elastingesnė, stangresnė, švelni ir švytinti. Būtent todėl, kad pasišalino susikaupę nešvarumai, kosmetikos priemonių likučiai, senos ląstelės, ir tik tuomet buvo prisotinta vitaminų, mineralų, vertingų aliejų.

Odos šveitimas

„Būkite atsargios naudodamos šveičiamąsias kaukes, ypač veidui, – sako Vilma. – Odos paviršius – tai mūsų grožio ir imuniteto apsauga. Jei per stipriai, per dažnai šveisime, bus bėdų: sausėjimas arba per gausus riebalavimasis, bėrimai, o vėliau ir imuniteto nusilpimas. Oda yra didžiausias kūno „organas“ (apie 1,5–2 kv. m.), todėl jai atkurti kūnas skiria labai daug resursų, ypač jei ši kasdien žalojama putokliais (dužo želėmis, muilais ir pan. prausikliais). Atsakingai naudojami, t. y. 1–2 k./mėn., ir tinkami jūsų odos būklei šveitikliai yra labai naudingi. Veidui šveisti tinka aukščiau aprašytos kaukės su gasulo moliu ar žirnių miltais (kiek grubesniais milteliais). Kūnui šveisti naudojama druska, cukrus, malta kava ar apelsinų žievelės.“

Tinkamas naudojimas: „Drėgną odą ištepkite šveitikliu (bus daug maloniau ir naudingiau, jei į šveičiamąją priemonę įpilsite truputį bazinio aliejaus) ir masažuokite geras penkias minutes. Masažuojama nuo galūnių į viršų, t. y. nuo pėdų kylama kojomis aukštyn link kirkšnių, nuo delnų link pažastų. Taip aktyvinamas limfos, šalinančios iš organizmo toksinus, tekėjimas. Pilvas masažuojamas pagal laikrodžio rodyklę, čia taip pat gausu limfinių liaukų. Toms, kurių venos išsiplėtusios, matomi kapiliarai (kuperozė), reikia būti itin atsargioms, rinktis švelniausius šveitiklius, jautrias vietas masažuoti kuo švelniau,“ – patarimais dalijasi Vilma Žmakova.

Mityba

Kokia jūsų oda, toks jūsų vidus. Todėl mylėkite save, valgykite kuo daugiau žalių vaisių, daržovių ir kuo mažiau grožio priešų: cukraus, miltų, sudėtingų keptų patiekalų ir gausių jų derinių. Kuo grynesnė ir paprastesnė mityba, tuo geriau jausitės ir gražiau atrodysite. Šviežios sultys pavasarį padės organizmui geriau šalinti žiemos sankaupas, toksinus, stiprinti imuninę sistemą.

Taip oda bus stiprinama iš vidaus, gaus svarbių vitaminų, mineralų, pagerės odos spalva, elastingumas, atsparumas, mažės sausumas ir jautrumas. „Oda – sveikatos veidrodis. Vien išorinėmis priemonėmis ilgalaikių ir stulbinamų rezultatų nepasieksime, – sako sveiką gyvenseną propaguojanti Vilma. – Išorinės priemonės veikia odos paviršinį sluoksnį, o vidinius sluoksnius veikia gyvenimo būdas ir aplinka.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis