Pirmoji mados savaitė moterims 50+: kaip jos turi atrodyti šiandien

Londone įvyko pirmoji mados savaitė, skirta brandesnio amžiaus moterims (penkiasdešimtmetėms ir vyresnėms). Čia savo vizijas, kaip turėtų atrodyti šiuolaikiškos moterys, pristatė ir mados senbuviai, ir naujokai.

Londone vykusiame madų demonstravime buvo pristatytos prekių ženklo "JD Williams" ir Londono mados koledžo studentų kolekcijos. Podiumu žengė tik brandesnio amžiaus moterys, ypatingo dėmesio sulaukė Daphne Selfe (87 m.) - vyriausia vis dar modeliu dirbanti Didžiosios Britanijos manekenė.

Daphne Selfe, Vida Press nuotr.

Drabužiuose vyravo prigesinta spalvų paletė, klasikiniai kirpimai, tačiau netrūko ir modernių elementų: spalvinių blokų, šįmet itin madingų skiautinių, odinių baikerių stiliaus striukių, griežtesnės stilistikos, "oversized" siluetų.

Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa atskleidė, kad daugiau nei pusė Didžiosios Britanijos gyventojų, kurios yra perkopusios penkiasdešimtmetį, pripažįsta stokojančios pasitikėjimo savimi. Apie 60 procentų brandesnio amžiaus moterų mano, kad jų karta yra primiršta, joms trūksta stilingų drabužių pasiūlos. Didžioji dalis moterų bėgant metams nejaukiausiai jaučiasi dėl pakitusio pilvo, rankų, sėdmenų ir šlaunų. Vyresnėms moterims nėra lengva rasti šiuolaikiškų drabužių, kurie pakoreguotų kūno linijas ir puikiai prisitaikytų, tačiau mados kūrėjai vis dažniau atsigręžia į brandesnio amžiaus grupę ir daugiau dėmesio skiria būtent jai skirtų drabužių bei aksesuarų gamybai.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Daugiau renginio nuotraukų - fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis