Galimybės pasiskolinti 2016 metais

2016 metų sausio 1 dienos suėjo metai, kaip Lietuva įvedė eurą. Tas įvykis prieš metus buvo ne tik džiaugsminga akimirka, laukimas kažko naujo, nepažįstamo, bet ir laikotarpis, kai parduotuvėse keitėsi kainos.

Informacinis paskelbimo partneris yra http://paskolos24h.lt/

Įpratę matyti didelius skaičius kainoraščiuose, Lietuvos gyventojai nebuvo psichologiškai pasirengę matyti daug mažesnius skaičius, todėl pradėjo leisti daugiau pinigų. Būtent dėl šios priežasties pinigai pasibaigia daug greičiau, negu tuomet, kai žmonės labiau taupė, skaičiavo ir buvo pripratę prie senojo gerojo lito.

Alga sumokėta, pinigai jau išleisti, iki kitos algos dar pakankamas laiko tarpas. Ką daryti žmogui? Labai greitai į pagalbą ateina bankai bei mikrofinansinės organizacijos, teikiančios trumpalaikes ir ilgalaikes paskolas. Ką pasirinkti? Banką ar mikrofinansinę organizaciją?

Bankas, be abejo, siūlo geresnes sąlygas, mažesnes palūkanas ir ilgesnius grąžinimo laikotarpius. Bet gauti banke kreditą nėra taip jau ir lengva. Reikia surinkti ir pristatyti aibę žmogaus mokumą, kreditinę istoriją, darbo mokestį, šeimyninę padėtį patvirtinančių dokumentų, turėti laiduotoją. Ir net jei viskas yra surinkta, nėra jokios garantijos, kad prašantysis gaus kreditą. Jei kreiptis paskolos į banką, tai labiau apsimoka kreiptis ilgalaikės paskolos, kai reikalinga stambi suma.

Bet ką daryti, jei prireikė 100–1000 eurų čia ir dabar? Telieka kreiptis greitosios trumpalaikės paskolos. Tokias paskolas teikiančios įmonės yra labai lojalios savo klientams, paskolą įmanoma gauti pateikiant tik savo pasą arba asmens tapatybės kortelę, paskolų teikimo laikas svyruoja nuo 15 minučių iki kelių valandų. Viskas atrodo gražiai. Bet kiekvienoje pasakoje būna ir nelabai gerų dalykų. Čia – taip pat. Už greitį ir lojalumą mokėti tenka patiems klientams. Palūkanos tikrai nėra žemos, todėl visada rekomenduojama apsvarstyti savo galimybes grąžinti paskolą.

Visų mikrofinansinių organizacijų panašus veikimo principas, bet tuo pat metu ir skirtingas. Vienos teikia paskolas studentams bei pensininkams ir bedarbiams, kitos labai kruopščiai išnagrinėja visą žmogaus mokėjimų ir kreditavimo istoriją ir tik tada priima sprendimą suteikti jam paskolą ar ne, trečios teikia paskolas su atidedamu mokėjimu ir nuolaidomis palūkanoms. Beveik visos siūlo nemokamą pirmą kreditą, paskolos pratęsimą bei kitas lojalumo programas. Nemokamu kreditu gali pasinaudoti tik nauji klientai, kurių kreditų grąžinimo istorija yra švari. Kitomis lojalumo programomis dažniausiai siūloma naudotis jau esamiems klientams, neturintiems uždelstų grąžinimų arba nepadengtų kreditų. Aišku, siūlydamos lojalumo programas bei kreditus be palūkanų mikrofinansinės organizacijos siekia įsitvirtinti rinkoje, gauti daugiau klientų ir kokybiškai konkuruoti su kitomis panašiomis organizacijomis.

Atsakyti į visiems rūpimą klausimą, kur imti paskolą – banke ar mikrofinansinėje organizacijoje, nėra taip ir paprasta. Norint gauti paskolą, reikia turėti aiškų tikslą, žinoti sumą ir savo grąžinimo galimybes, o tada jau rinktis, kur prašyti. Reikia didelės sumos ilgam laikui? Siūloma keliauti į banką. O kai reikia „iki algos“, tada galima drąsiai kreiptis į mikrofinansines organizacijas.

Užsakymo nr.: PT_70288010

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis