Kaip atpažinti širdies smūgį likus mėnesiui iki jo

Ar žinote, kas yra pagrindinė ankstyvos mirties priežastis šių laikų pasaulyje? Tai širdies smūgis. Įtemptas gyvenimo būdas, įprotis valgyti nesveiką maistą, amžinas neišsimiegojimas… Mes patys labai stipriai prisidedame prie šio negalavimo vystymosi, kuris su kiekvienais metais darosi vis pavojingesnis.

Čia nekalbėsime apie būtinybę sveikai gyventi ar mažiau nervintis. Tik papasakosime apie simptomus, kurie gali įspėti apie artėjančią bėdą mažiausiai likus mėnesiui iki jos. Sužinokite, kokius simptomus reikia vertinti kaip keliančius nerimą!


1. Nuovargis


Kai arterijos susiaurėja, jūsų širdis pradeda gauti gerokai mažiau kraujo nei anksčiau. Tai apsunkina kraujotakos sistemos darbą. Ir pirmasis šių problemų požymis – amžinas mieguistumas ir absoliutaus nuovargio pojūtis.

2. Neritmingas kvėpavimas


Jeigu jūsų širdis gauna nepakankamai kraujo, tai reiškia, kad jūsų plaučiai negauna tiek deguonies, kiek jie yra įpratę gauti. Šios dvi sistemos yra stipriai viena nuo kitos priklausomos. Viena be kitos negali normaliai funkcionuoti. Taigi, jeigu dažnai kyla problemų su tolygiu kvėpavimu, geriau pasikonsultuokite su gydytoju. Ir padarykite tai kaip įmanoma greičiau.


3. Silpnumas


Jeigu jaučiate silpnumą visame kūne, tai reiškia, kad jūsų arterijose pernelyg mažai kraujo. Jūsų raumenys negauna reikiamo kiekio deguonies ir maistinių medžiagų. Taigi, jeigu dažnai be aiškių priežasčių atsiduriate netoli alpimo būsenos, tai jau savaime pakankamai nerimastingas požymis, kad esama širdies ir kraujagyslių sistemos problemų.

4. Galvos svaigimas ir šaltas prakaitas


Nepakankamas smegenų aprūpinimas krauju yra labai pavojingas jūsų gyvybei. Jeigu jums atrodo, kad jūsų kūnas dažnai pasidengia lipniu šaltu prakaitu ir neretai sukasi galva, tai jūs paprasčiausiai negalite sau leisti ignoruoti šių simptomų.


5. Spaudimas krūtinės plote


Jeigu pasireiškia intensyvaus spaudimo krūtinės plote simptomai, tai yra labai blogai. Šie simptomai bėgant laikui gali tik dažnėti, o išgyventi juos darysis tik sunkiau. Jeigu juos ignoruosite, galite netrukus akis į akį susidurti su širdies smūgiu.

6. Šalčio sindromas


Jeigu jums periodiškai tarsi iš niekur nieko pasireiškia gripo simptomai, tai gali byloti apie artėjantį širdies smūgį. Daugelis žmonių po jo pasakoja, kad likus kelioms dienoms iki to jautė nepaaiškinamus šalčio priepuolius.

Kaip su visu tuo susidoroti


Jeigu jūs jaučiate, kad patys asmeniškai patyrėte šiuos simptomus, ar kažkas iš jūsų artimųjų juos išgyveno, nieko nelaukdami kreipkitės pagalbos į gydytojus. Geriausias būdas užkardyti širdies smūgį – atpažinti jos simptomus ankstyvoje stadijoje ir griebtis profilaktinio gydymo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis