5 būdai, kaip panaudoti arbatmedžio aliejų savo grožiui puoselėti

Tikriausiai jau esate girdėję, kad arbatmedžio aliejus - natūralus ir itin veiksmingas antiseptikas, turintis antibakterinių, antivirusinių ir antigrybelinių ypatybių.

Arbatmedžio aliejus nuo senų laikų buvo naudojamas grožiui puoselėti.


Štai keli laiko patikrinti metodai, kuriuos galite išbandyti:


1. Atkreipkite dėmesį: daugumos aknei gydyti skirtų kremų bei tepaliukų sudėtyje rastume arbatmedžio aliejaus. Šis aliejus padeda atverti ir išvalyti odos poras, stabilizuoti ir reguliuoti natūralią odos pusiausvyrą ir kovoti su nuolat atsirandančiais ir varginančiais spuogais ar akne. Jei savo oda norite rūpintis natūraliais metodais, jums prireiks 5 proc. eterinio arbatmedžio aliejaus. Sumaišykite 5 dalis aliejaus ir 95 dalis vandens, o šiuo tirpalu tepkite odą ryte ir vakare.


2. Arbatmedžio eterinis aliejus veiksmingai užgydo mažus randelius, uždegimus, pūslelinę. Tokiam gydymui nereikia gaminti tirpalo, pakanka patepti keliais lašeliais aliejaus skaudamą vietą. Šiai procedūrai reikės 5 proc. koncentracijos eterinio aliejaus.


3. Gydydami grybelį užlašinkite ant pažeistos nago dalies 2 – 3 lašus eterinio aliejaus. Procedūrą reikia atlikti kartą per dieną, bent 14 dienų iš eilės.


4. Jei jūsų plaukai atrodo negyvybingi, galvos oda išsausėjusi ir pastebite pleiskas, išbandykite šį receptą: įpilkite į šampūną šiek tiek 5 proc. koncentracijos eterinio aliejaus, tačiau prieš naudojimą nepamirškite buteliuko gerai suplakti, kad šampūnas ir aliejus susimaišytų tarpusavyje.


5. Ar prisimenate vasaros dovanojamus „malonumus“, kuomet po vabzdžio įkandimo kurį laiką odą puošia iškilę gumbeliai ar net žaizdelės? Nuraminti įkandimo vietą padės arbatmedžio aliejus. Užtepkite 5 proc. arbatmedžio eterinio aliejaus ant įkandimo vietos ir kuriam laikui uždėkite ant žaizdelės vatos tamponėlį, kad aliejus neišgaruotų. Neilgai trukus patinimas ir paraudimas atlėgs.


* Prieš grožio procedūras patartina užtepti nedidelį eterinio aliejaus kiekį ant odos ir patikrinti organizmo reakciją. Jei oda paraudo, graužia ar degina, eterinį aliejų reikia skiesti arba apskritai jo atsisakyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis