5 veiksmingi pratimai, kurie padės atsikratyti papildomų kilogramų

Visi žino, kad stresas nėra gerai ne tik sveikatai ar grožiui, bet ir padovanoja kelis papildomus kilogramus ant juosmens. Yra sukurta daugybė teorijų, sugalvota tūkstančiai patarimų, kaip įveikti stresą. Pavyzdžiui, patariama keisti požiūrį, ant darbo stalo pasistatyti žaliuojantį augalą ar skirti laiko poilsiui.

Deja, realybėje sunku sunku išvengti nereikalingo susierzinimo ar apgalvotai suplanuoti ir laikytis dienotvarkės. Kaip tyčia visada tarsi iš dangaus nukrenta neatidėliojamų darbų, kuriuos reikėjo pabaigti dar vakar, suserga vaikai ar kavos puodelis išsilieja ant baltos palaidinės prieš pat svarbų susitikimą.

Vis dėlto yra būdas, kaip sumažinti stresą ir tuo pačiu pagerinti figūros linkius. Mokslininkai nustatė, kad sportas yra vienas geriausių vaistų ne tik tobulinant figūrą, bet ir atsikratant streso. Sportuojant išsiskiria endorfinai, taip vadinami laimės hormonai, kurie kelia nuotaiką ir mažina nerimo jausmą. Vienintelė sąlyga, išsirinkti labiausiai patinkančią sporto šaką ir nepersistengti. Jei visai nesportuojate, visai nebūtina pradėti bėgioti. Pakaks ilgesnio pasivaikščiojimo gamtoje ar miesto senamiestyje.

Siūlome porą savaičių kasdien atlikti po nesunkią mankštą. Po lengvos mankštos jausitės ne tik praskaidrinusios mintis ir atsikračiusios nerimo, bet ir pamažu ims tirpti nuotaiką gadinantys kilogramai, o užkandžiauti norėsis vis rečiau. Išsirinkite labiausiai patinkančią mankštą – sportas turi būti malonus – ir atlikite jį kiekvieną rytą arba vakarą.

Taip pat svarbu prieš kiekvieną mankštą atlikti apšilimo pratimus: ištieskite rankas į šoną ir pasisukiokite juosmeniu į šonus, pakelkite rankas aukštyn, pasukite, sulenkite kojas, pakelkite po vieną aukštyn, padarykite kelis pritūpimus, pasukite galvą ratu ir t.t.

Pilates mankšta

Pirmas pratimas: atsigulkite ant pilvo, pasiremkite alkūnėmis ir kūjų pirštais, kūną laikykite iškeltą ir tiesų kaip styga. Suskaičiuokite iki 30 ir atsipalaiduokite. Pakartokite dar du kartus.

Pilates, pirmas pratimas
Pilates, pirmas pratimas
Fotolia nuotr.

Jei pratimą atlikti pakankamai paprasta, ištieskite vieną ranką pirmyn ir viską pakartokite tris kartus. Nors pratimas atrodo gana lengvas, tačiau iškart pajusite, kaip dirba visi kūno raumenys.

Pilates, patobulintas pirmas pratimas
Pilates, patobulintas pirmas pratimas
Fotolia nuotr.

Antras pratimas: atsigulkite ant nugaros, kojas stačiu kampu iškelkite į viršų ir sulenkite stačiu kampu. Rankas sunerkite už galvos, alkūnės turi būti atstatytos į šonus. Pečius kilstelėkite nuo žemės apie 10 cm. Pradedančiosioms pakaks išbūti tokioje pozoje tris kartus po 30 sekundžių. Jei pratimas lengvėja ilginkite laiką. Vėliau pratimą papildykite judesiais: alkūnę ir petį sukite link priešingos kojos kelio, o kitą koją tuo pačiu tieskite 70 laipsnių nuo žemės kampu. Viską pakartokite su kita puse. Taip padarykite 20 kartų, atsipalaiduokite ir dar tris kartus pakartokite po 20 kartų. Tokia mankšta stiprina ne tik pilvo, bet ir kojų raumenis.

Pilates, antras pratimas
Pilates, antras pratimas
Fotolia nuotr.

Jogos mankšta

Pirmas pratimas: atsisėskite ant grindų, kojas suglauskite ir laikykite tiesias. Delnais atsiremkite ties šlaunų viduriu ant žemės ir kilstelėkite sėdmenis į viršų. Į žemę remkitės rankomis ir tiesių kojų kulnais. Suskaičiuokite iki 30 ir atsipalaiduokite. Pakartokite dar du kartus. Šis pratimas sustiprins rankų, kojų ir pilvo raumenis.

Joga, pirmas pratimas
Joga, pirmas pratimas
Fotolia nuotr.

Antras pratimas: atsigulkite ant žemės, kojas sulenkite, rankas ištieskite virš galvos. Kelkite dubenį kiek galite aukštyn, taip kad reikėtų pasistiebti. Suskaičiuokite iki 30 ir atsipalaiduokite. Pakartokite dar du kartus. Šis pratimas itin sustiprina kojų ir sėdmenų raumenis.

Joga, antras pratimas
Joga, antras pratimas
Fotolia nuotr.

Trečias pratimas: atsisėskite ant žemės, suimtas rankas ištieskite virš galvos ir rieskite nugarą atgal, kol žemę pasieksite galva (galva turite tik atsiremti, bet nesilaikyti), ištiestas kojas pakelkite 45 laipsnių kampu nuo žemės. Suskaičiuokite iki 30 ir atsipalaiduokite. Pakartokite dar du kartus. Pradžioje šį pratimą atlikti bus sunku, todėl po mentėmis pasidėkite susuktą didelį rankšluostį, kad dalis svorio persikeltų ant jo, o ne ant galvos.

Joga, trečias pratimas
Joga, trečias pratimas
Fotolia nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis