5 efektyvūs pratimai, norinčioms dailesnių kojų

Sportuoti galima ir namuose. Kiekvieną dieną skirkite bent 15 minučių pagrindiniams pratimams ir netrukus galėsite džiaugtis tvirtesniu kūnu ir dailesnėmis linijomis.

Šį kartą norime parekomenduoti kelis paprastus, tačiau efektyvius pratimus kojų stiprinimui. Jei seniai nesportavote ir nesijaučiate pakankamai fiziškai pasiruošusios, sumažinkite prie pratimų nurodytą pakartojimų bei sesijų skaičių: pirmąją savaitę darykite tiek, kiek jums pavyksta, o vėliau didinkite krūvius, tačiau nepersitempkite - geriau šiek tiek mažiau, tačiau reguliariai.

Šoniniai pakėlimai


12 pakartojimų, 4 sesijos


Atsigulkite ant šono taip, kad apatinė kūno dalis patogiai remtųsi į grindis. Sulenkite kairę koją, o dešinę laikykite ištiestą. Įtempkite ją ir kelkite į viršų. Palaikykite iškėlusi porą sekundžių ir nuleidinėkite žemyn, tačiau ant žemės nepadėkite. Stenkitės neskubėti, pajuskite, kaip dirba raumenys. Atlikusi reikiamą pakartojimų skaičių sukeiskite kojas.

Atgaliniai pakėlimai


10 pakartojimų, 3 sesijos


Atsiklaupkite ant kelių, delnais remkitės į žemę. Kairę koją laikykite sulenktą 90 laipsnių kampu, o dešinę koją šiek tiek kilstelėkite nuo žemės ir tieskite atgalios. Palaikykite ištiesusi porą sekundžių ir neskubėdama vėl ją nuleiskite, tačiau nelieskite žemės. Atlikusi reikiamą pakartojimų skaičių sukeiskite kojas.

Kojų kryžiavimas


20 pakartojimų, 4 sesijos


Atsigulkite ant nugaros, rankas pasidėkite šonuose arba po sėdmenimis. Per kelius lengvai sulenktas kojas iškelkite į viršų, maždaug 45 laipsnių kampu ir kryžiuokite jas tarpusavyje. Pratimo metu turėtų dirbti ne tik kojų, bet ir sėdmenų bei pilvo preso raumenys.

Įtūpstai su kėde


10 pakartojimų, 3 sesijos


Atsistokite nugara į kėdę. Kairę koją (tik pėdos dalį) užkelkite ant kėdės, dešinę koją laikykite ištiestą. Atstumas nuo jūsų iki kėdės turėtų būti toks, kad kairės kojos sulenkimas sudarytų 90 laipsnių kampą. Tūpkite žemyn ir neskubėdama gryškite į pradinę poziciją. Stenkitės, kad nugara pratimo metu išliktų tiesi. Atlikusi reikiamą pakartojimų skaičių sukeiskite kojas.

Pritūpimai


15 pakartojimų, 3 sesijos


Atsistokite tiesiai, rankas susidėkite už galvos (arba laikykite prieš save), pėdos turėtų būti maždaug pečių plotyje. Atkreipkite dėmesį, kad kojų pirštai ir keliai nebūtų nukreipti visai tiesiai - jie turėtų būti šiek tiek pasukti į išorinę pusę. Tūpkite žemyn taip, kad kūno korpusas palinktų į priekį, o sėdmenys šiek tiek atsikištų atgalios - taip sumažinsite sąnarių apkrovas. Pasistenkite daryti kuo gilesnius įtūpimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis