Prasideda vestuvių sezonas: kaip jaustis vienišiams?

Atšilus orams socialiniai tinklai vis dažniau prisipildo piršlybų ir vestuvių akimirkų. Į pašto dėžutę pradeda kristi draugų pakvietimai į būsimą meilės šventę, o dažnai nuskamba ir prašymas į parankę paimti mylimąjį. Ką daryti, jeigu to plius vieno žmogaus nėra? Pulti ieškoti, neiti visai, o gal išdrįsti vestuvėse pasirodyti vienam? Psichologai pataria nusiraminti ir susikoncentruoti į save.

Jeigu esate vienišas, mintyse gali kilti tikras sąmyšis sprendžiant, kaip pasielgti. Bendri jausmai gali svyruoti nuo vienatvės iki pasipiktinimo ir pykčio, jog vėl turite lankytis meilės kupiname renginyje vienas. Dauguma iš mūsų svajoja ir nori turėti savo gyvenime romantišką partnerį. Galbūt niekada nebuvote vedęs ar ištekėjusi, bet labai norėtumėte. Galbūt desperatiškai svajojate apie vaikus, bet neturite su kuo jų susilaukti. Gal neseniai išgyvenote skaudžias skyrybas ir neįsivaizduojate, kaip galėtumėte dar kartą pamilti. Nusiraminkite, tokių kaip jūs pasaulyje – milijonai.

Buvimas santykiuose mums lipdo socialines etiketes: atrodome geidžiami jeigu turime partnerį ir lyg netrokštami, jeigu esame vieniši. Tai ypač jaučia moterys. Toks mąstymas gali sukelti žalingas mintis apie jūsų savivertę ir ateities perspektyvas, tad turėtumėte kuo greičiau jų atsikratyti.

Jeigu esate vienas iš tų milijonų vienišų žmonių, svarstančių, ką daryti šią vasarą, štai jums keletas patarimų:

  1. Jums nėra privaloma dalyvauti draugo vestuvėse. Visada jaunavedžius galite pasveikinti privačiai ir pasakyti, kokia jums svarbi jų santuoka.
  2. Jeigu nuspręsite dalyvauti vestuvėse, krikštynose ar kitose šventėse, neprisileiskite jokių nenaudingų minčių apie save. Daugelis esame labai kritiški savo atžvilgiu. Jeigu pagalvojate, kad „visada būsite vienas, nes toks nevykelis (-ė) niekada negalėtų kažko susirasti“, sustokite. Baikite laidoti savo galimybes ir pakeiskite savo mintis į teigiamas, naudingas jūsų asmeninei laimei. Neužmirškite, kad tai, su kokiomis mintimis gyvenate, lemia jūsų psichologinę būseną.
  3. Planuokite momentus, kurie gali būti emociškai malonūs. Galbūt per daug sureikšminate praeities įvykius ir per daug apie juos galvojate? Tokius renginius priimkite kaip galimybę sutikti naujų žmonių, bet ne baimę jame pamatyti savo buvusį mylimąjį.
  4. Kuo patogiau jausitės su savimi būdami vieni, tuo geriau klostysis jūsų santykiai. Tai galimybė jums tapti labiau pasitikinčia, nepriklausoma asmenybe. Reprezentuokite save kaip gyvybingą, tikslingą, įdomų žmogų ir visi kiti taip pat negalės jumis atsižavėti!

Taigi, kadangi vasarą padaugėja socializacijos reikalaujančių renginių, turėtumėte jiems pasiruošti iš anksto ir susikoncentruoti į save. Jeigu jums nėra priimtinos didelės susibūrimo grupės ar jose nesate pratęs būti vienas, pagalvokite ir susidėliokite mintis, ko vienatvės laikotarpis jus moko, kaip praturtina jūsų asmenybę, ką suvokėte tapęs niekam neįsipareigojusiu žmogumi. Tik pilnai pergyvenę šį laikotarpį galėsite vėl pradėti kurti santykius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis