9 grėsmės laimingai santuokai, kurioms neteikiame reikšmės

Nenumokite ranka į šias grėsmes, geriau išanalizuoti situaciją.

Nusprendę sukurti šeimą žmonės ryžtasi labai svarbiam žingsniui. Jiems teks susidurti su įvairiais sunkumais ir ne tik su tais, kurie susiję su materialiu pasauliu. Viskas, kas susiję su pinigais, yra išsprendžiama. Kur kas sunkiau, kai iš dviejų žmonių sąjungos dingsta tarpusavio supratimas. Taip atsitinka, kai pora nemoka bendrauti.

Bendravimas šeimoje dažnai būna nesveikas. Tai puikiai iliustruoja vaiko, kurį išvarė iš žaidimų aikštelės, pavyzdys. Mokytojas išgirdo triukšmą ir neišsiaiškinęs, kas kaltas, išvarė jį. O vaikas nekaltas, jis tik sureagavo į konfliktą taip, kad tai tapo pastebima. Taip ir santuokiniame gyvenime – kai kyla problemų, dažniausiai dėl jų kaltiname partnerį. Kur kas geriau susivokti situacijoje, suprasti, jog konfliktas su artimu žmogumi – ledkalnio viršūnė. Tai, kas skaudina, yra kur kas giliau.

1. Žmonės keičiasi

Tuokiamės su žmonėmis, kurie mums patinka. Bet žmonės keičiasi, tai vyksta nuolat. Reikia būti tam pasirengus. Nieko stebėtino, jei artimas žmogus pasikeitė, jūs irgi keičiatės. Reikia neužstrigti vienoje būsenoje, nesuteikiant partneriui galimybės keistis. Reikia tai daryti kartu, abiem vystytis, augti, kad permainos būtų harmoningos ir tik į gera. Meilė skirta tam, kad darytų žmones geresnius, nereikia šito pamiršti.

Kai atsitinka nemalonumų, krauname sunkumus ant partnerio, pamiršdami, kad gyvenime ne viskas einasi sklandžiai. Kaltinimai tik pablogina situaciją. Užuot vienas kitą baksnoję pirštais, laikykite problemas bendromis.

2. Nuo vienatvės niekas neišgelbės

Kiekvienas žmogus bijo likti vienas, tačiau ši baimė beprasmė. Visi mes vieni. Žmogus vienas ateina į šį pasaulį, vienas iš jo išeina. Santuoka – ne pabėgimas nuo vienatvės. Kad būtų gyva, asmenybė turi būti savarankiška, nepriklausoma. Šeima kuriama, kad du žmonės galėtų pasidalinti savo vienatvės patirtimi ir sukurti akimirkas, kai vienatvė kuriam laikui išsisklaido.

3. Vaikiški kompleksai

Viskas, kas neduoda ramybės, yra jūsų viduje. Kitas nepaskatins jūsų jausti gėdos, nepagilins jūsų kompleksų. Tai darome patys. Nuo vaikystės turime tam tikrų psichologinių problemų, jei partneris kažkaip jas išryškina, jis nekaltas. Užuot pykus ant partnerio padarykite ką nors konstruktyvesnio. Išmokite save suprasti, pastebėti, kas skaudina, kas verčia išgyvent neigiamas emocijas. Tada bendravimo su antrąja puse netemdys kaltinimai dėl savo bėdų ir skaudulių.

4. Ego

Kiekvienas turime savo ego, jis atsirado dar ankstyvoje vaikystėje, kai vaikas susidūrė su priešišku pasauliu. Kad apsisaugotų jis pastatė aplink save storą sieną. Sudėtingose situacijose tai gelbėja, bet šeimoje šios sienos nereikia. Santuoka – puiki terpė galiausiai pažinti save, ištrūkti iš savo ego nelaisvės. To galima pasiekti, jei apsisaugojimą pakeisime atvirumu, užuot keršyje išmoksime atleisti, užuot kaltinę atsiprašysime. Jei du žmonės tai supranta, jų sąjunga bus tvirta.

5. Atsitinka nemalonumų

Gyvenime gausu purvo, netikėtų posūkių. Santuoka – irgi gyvenimo dalis, ji nuo to neapsaugota. Kai atsitinka nemalonumų, krauname sunkumus ant partnerio, pamiršdami, kad gyvenime ne viskas einasi sklandžiai. Kaltinimai tik pablogina situaciją. Užuot vienas kitą baksnoję pirštais, laikykite problemas bendromis. Jei neieškosite kaltininko, kartu įveiksite visus gyvenimo sunkumus, taip bus kur kas lengviau.

6. Empatija – sunku

Empatija – gebėjimas jausti kito išgyvenimus. Empatija – sudėtingas reiškinys, jis negali vykti kartu su dviem žmonėmis. Kažkas turi pirmas ištiesti ranką, suprasti partnerį. Nėra jokios garantijos, kad tave supras, tai didelė auka. Todėl ir bijome taip elgtis – mums trukdo egoizmas ir baimė. Šis prieštaringumas sekina, užjausdamas ir suprasdamas tarsi pripažįsti savo pralaimėjimą. Geriau atsikratyti egoistinių ambicijų. Užuojauta – pozityvu, jei moki užjausti, esi geras žmogus. Net jei partneris to neįvertins, verta suprasti ir persiimti kito jausmais.

Kokie nuostabūs žmonės, kurie priima save, kurie nusiteikę kompromisams, kurie vietoje keršto renkasi atleidimą. Šeima suteikia šansų viso to išmokti, nustoti būti egoistu, pamatyti šį tą daugiau, nesusikoncentruoti vien į savo norus.

7. Vaikai – svarbūs, bet svarbus ir partneris

Dažnai daugiau galvojame apie vaikus nei apie žmogų, kurio dėka jie atėjo į šį pasaulį. Vaikai neturi būti svarbesni už partnerį, visų pirma tai kenksminga vaikams – rizikuojate užauginti užkietėjusius egoistus. Šeimoje svarbūs visi jos nariai, jie turi būti viename lygmenyje. Tik tada galimi harmoningi santykiai.

8. Valdžia

Partneriai dažnai paverčia savo gyvenimą kova už valdžią. Įprastai moterys nori daugiau, vyrai mažiau, kartais vaidmenimis pasikeičiama. Kam spręsi, kiek artimi bus jūsų santykiai? Kas ką turi kontroliuoti? Žmonės visada ieško atsakymų į šiuos klausimus, bet tai tik bereikalingas energijos eikvojimas. Balanso siekimas – procesas, visa šeima to siekia. Tiesiog reikia tai suvokti.

9. Susidomėjimas

Aplink tiek visko įdomaus vyksta. Kiek daug žmonių atrodys įdomesni už tavo antrą pusę. Kad ir kaip keistai skambėtų, net jei žmona ir meilužė pasikeistų vietomis, niekas nepasikeistų – vis tiek trauktų prie žmogaus iš šalies, prie tos moters, kurios nėra šalia. Su moterimis – ta pati istorija. Kodėl taip yra? Visada tai, kas nauja, žavi, traukia. Laimingo šeimyninio gyvenimo paslaptis – nukreipti savo susidomėjimą į šalia esantį žmogų. Jis čia, jis labai įdomus – tad ir mylėk jį tokį.

Kaip meditacijoje – gali nukrypti į aplinkinius dalykus, bet paskui vėl ir vėl grįžti prie savo tikrosios būsenos. Jei išmoksi tai daryti, galėsi džiaugtis pasaulio gražumu, bet visada atsiminti, kuo vertingas partneris. Ir dėl to liksite kartu. Kokie nuostabūs žmonės, kurie priima save, kurie nusiteikę kompromisams, kurie vietoje keršto renkasi atleidimą. Šeima suteikia šansų viso to išmokti, nustoti būti egoistu, pamatyti šį tą daugiau, nesusikoncentruoti vien į savo norus. Tai proga dvasiškai augti. Šeimoje žmonės ne tik gali tapti geresni, bet ir išsaugoti meilę ir harmoningus santykius. Galbūt verta pabandyti elgtis ne taip, kaip liepia ego? Jums tai gali patikti.
Nėra nieko gražesnio ir tikresnio už harmoningą šeimą. Iš prigimties šito siekia kiekvienas žmogus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis