Idėjos, kaip greitai padaryti Advento kalendorių

Prasidėjo Adventas - susikaupimo metas laukiant Šv. Kalėdų. Kad šventės ateitų greičiau, kviečiame pasidaryti Advento kalendorių, kuris nudžiugins ne tik vaikus, bet ir suaugusius artimuosius ir draugus, jeigu pasitelksite fantaziją ir įdėsite meilės.

Žodis „adventas“ yra kilęs iš lotyniško termino „artėjantis, būsimas“ bei siejamas su dviem Jėzaus Kristaus atėjimais (atitinkamai Gelbėtojo ir Teisėjo). Pirmasis Advento paminėjimas pasirodo Leridos sinodo (524 m. po Kristaus) raštuose, o laikotarpis pradėtas taip vadinti nuo Vakarų bažnyčios metų pradžios.

Iš pradžių Adventas, panašiai kaip Gavėnia, buvo švenčiamas kaip pasninkavimo laikotarpis. Nors vėliau susilaikymo idėja nusilpo, adventas tebeišlaiko atpirkimo ir atgailos dvasią.

Advento laikotarpiu yra labai mėgstami kalendoriai. Dabar prekybos centruose galima nusipirkti gatavų Advento kalendorių, tačiau daug smagiau su vaikais susėdus vakare jį pasigaminti patiems.

Kalendorių galite daryti iš įvairiausių priemonių - popieriaus, kartono, medžiagos. Priklausomai nuo sumanymo, kalendoriaus kišenėlės ir stalčiukai pripildomi šventinių žinučių, paveikslėlių, šokoladukų, trumpų istorijų ar žaislų.

Šiandien pasiūlysime jums keletą smagių ir nesudėtingų Advento kalendoriaus idėjų.

Shutterstock nuotr.

Žinoma, kalendoriaus forma priklauso nuo to, kas bus viduje, lygiai kaip ir pagal dovanos dydį bei formą sprendžiame, kaip ją pakuosime. Tad tai gali būti paprasčiausi popieriniai maišeliai, kuriuos galima užklijuoti paveikslėliais puoštais lipdukais su skaičiais. Maišelius galite pirkti gatavus, tačiau galite pasigaminti iš senų žurnalų ar dovanų popieriaus. Bus dar įdomiau!

Shutterstock nuotr.

Maišeliams galite pritaisyti ilgas dailias rankenėles - atrodys labai elegantiškai ir pakabinti bus paprasčiau. Nepamirškite maišelio dekoruoti - linksmas paveiksliukas visada pataiso nuotaiką!

Shutterstock nuotr.

Kur kabinti? Jeigu turite didelius namus, maišeliai atitinkamai gali būti didesni. O pakabinti juos galite kad ir ant laiptų turėklų!

Shutterstock nuotr.

Tiems, kam nesvarbu dydis, paprasčiau. O mažame jaukiame maišelyje gali slėptis patys šilčiausi palinkėjimai...

Shutterstock nuotr.

Jeigu maišelius pasiūsite iš audinio su kalėdine atributika, bus daug šventiškiau.

Shutterstock nuotr.

Maišeliai gali būti ir vienspalviai. Pakabinti juos ant stilizuotos kalėdinės eglutės iš veltinio - puiki mintis!

Shutterstock nuotr.

Mažas mielas smulkmenėles vaikams galima susegti tiesiog skalbinių segtukais. Beje, tai gali būti ir naujas žaisliukų rinkinys eglutei.

Shutterstock nuotr.

Adventinius siurprizus kiekvienai dienai galima supakuoti ir kaip miniatiūrines dovanėles. Iš spalvoto kartono iškirpkite žvaigždutes ir pažymėkite, kuri yra skirta kuriai dienai.

Shutterstock nuotr.

Dovanėles kaip mielus Kalėdų Senelio siuntinius galima ir tiesiog sukabinti ant virvelės. Argi ne smagu šitaip laukti Kalėdų?

Shutterstock nuotr.

Vaikai visuomet laukia dovanų, Galite jas paslėpti ir mažose kišenėlėse.

Gražaus Jums švenčių laukimo!

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite Prekybos ir renginių centre VCUP. Daugiau informacijos: http://www.vcup.lt/akcijos/akcijos-ir-pasiulymai/vcup/nesvarbu-kuri-nuspresi-pasilikti

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis