Top 5 šių metų šventinių drabužių tendencijos

Šventinių vakarėlių sezonas jau įsibėgėjo, o jūs vis dar neapsisprendėte dėl to, ką juose vilkėsite? Nesijaudinkite! Štai kokios aprangos idėjos šį sezoną yra pačios madingiausios.

Blizgios detalės

Šį sezoną blizgučiai tokie madingi, kad jie jau peržengė tik šventėms skirtos detalės slenkstį ir tapo priimtini ir aprangoje, skirtoje dienai. Dabar gatvės stileivos puošiasi blizgiais žvyneliais siuvinėtomis kelnėmis, o su jomis avi baltus sportbačius, didelio dydžio megztinius ir kitus neįpareigojančius drabužius – tai visiška priešingybė visų žinomoms prigludusioms, blizgioms suknelėms. Dar vienas būdas savo šventiniam įvaizdžiui suteikti madingojo blizgesio – spindintys batai. Tokius savo kolekcijose demonstravo mados namai „Saint Laurent“, „Chanel“, „J Crew“.


„Paco Rabanne“ ir „Saint Laurent“ modeliai, Vida Press nuotr.

Aksomas

Aksomas jau daugelį metų laikomas vienu populiariausių šventinio laikotarpio audinių, ne išimtis ir šis švenčių sezonas. Atrodo, aksomo audinys jau pasiekė populiarumo viršūnę, tokį savo kolekcijose naudojo mados namai „Alberta Ferretti“, „Altuzarra“, „Erdem“ ir daugelis kitų. Velveto suknelių modeliai – patys įvairiausi, bet ilgis – daugiausiai vidutinis (iki pusės blauzdų). Šis turtingas audinys geriausiai atsiskleidžia brangakmenių spalvomis: sodria geltona, rašalo mėlyna, efektinga raudona bei violetine, smaragdo žalia. Jei norite atrodyti itin madingai, rinkitės smokingo tipo aksomo kostiumą.


„Erdem“ ir „Altuzarra“ modeliai, Vida Press nuotr.

Kažkas raudono

Raudona yra šio šaltojo sezono spalva – jai neatsispyrė kone visi didieji mados namai, o vėliau – ir gatvės mados žvaigždės. Ji ypač svarbi šventiniu laikotarpiu, juk raudona tradiciškai yra siejama su Kalėdomis. Kaip šią klasikinę spalvą pritaikyti taip, kad atrodytumėte moderniai? Ant pečių užsimeskite raudoną paltą, kaip kad matėme „Givenchy“ pristatyme, priderinkite raudoną aksesuarą, pavyzdžiui, ilgus raudonus batus, kaip kad tai darė „Fendi“ arba išbandykite madingąjį raudoną įvaizdį nuo galvos iki kojų, kaip pristatė „Tod's“ bei „Oscar de la Renta“.


„Oscar de la Renta“ ir Jason Wu modeliai, Vida Press nuotr.

Vintažinio kailio akcentai

Praėjusiais metais madingiausi buvo ryškiaspalviai, o šiemet – dirbtiniai kailiai, kurie atrodo lyg pasiskolinti iš močiutės spintos. Tokius pristatė „Vetements“, „Marc Jacobs“, „Yeezy“, „J. W. Anderson“. Šis drabužis ne tik suteiks taip reikiamos šilumos, bet ir jūsų stiliui suteiks senojo Holivudo žavesio ir glamūro. Tik pagalvokite, kaip efektingai atrodytų blizgi suknelė, vilkima su rusvais vintažinio stiliaus kailiais. Jei pasiūlymas atrodo kiek per daug ekstravagantiškas, rinkitės kailio imitacijos šalį ar apykaklę ir ja puoškite savo šventinį drabužių derinį.


Dennis Basso ir „Fendi“ modeliai, Vida Press nuotr.

Žiemos floristika

Šį rudenį itin madinga buvo šaltojo sezono floristinių motyvų tema, ji persikėlė ir į žiemos laikotarpį. Jei per šventes norite vilkėti gėlėtą suknelę, tegu tai būna vintažinio stiliaus gėlės – romantiškos, lyg kiek pablukusios, neutralių rusvų bei pastelinių spalvų. Suknelės ilgis turėtų būti vidutinis arba netgi šluojantis žemę – tokias sukneles pristatė mados namai „Ralph Lauren“, „Delpozo“, „Brock Collection“.


Adam Selman ir Luisa Beccaria modeliai, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis