Panna Cotta su spanguolėmis

Šaldytuve turėjau spanguolių ir grietinėlės. Galvoju, reikia deserto. Tikiuosi, mestelėjau jums neblogą idėją, ką galima nuveikti su šiomis uogomis. Manau, visai šauniai atrodytų ant šventinio stalo.

Ką pakeisčiau, tai kitą kartą, tikriausiai, pertrinčiau spanguoles per sietelį, kad nebūtų odelių. Manau, kad skonis taptų kur kas malonesnis gomuriui.

Reikės:

1 puodelio pieno;
1 puodelio riebios grietinėlės;
Šlakelio vanilės ekstrakto;
3/4 puodelio cukraus;

1 ir 1/2 šaukštelio smulkios želatinos miltelių + vandens apsemti.
1 ir 1/2 puodelio spanguolių;
Cukraus pagal skonį.

Gaminame

* Želatiną užpilame kambario temperatūros vandeniu ir paliekame išbrinkti.

* Grietinėlę ir pieną supilame į puodą, suberiame cukrų ir įpilame šlakelį vanilės. Viską, maišant, užkaitiname IKI virimo, bet neleidžiame suburbuliuoti. Nukeliame puodą nuo kaitros, palaukiame 1-2 minutes, sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji visai ištirps. Gautą mišinį supilstome į norimus indelius. Palaukiame, kol atvės, tada statome į šaldytuvą sustingti.

* Spanguoles suberiame į puodą, užpilame cukrumi ir verdame ant vidutinės kaitros iki vientisos tirštos masės. (Kad būtų skaniau, galite pertrinti per sietelį). Kai uogos atvėsta, paskirstome jas ant sustingusios grietinėlės.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis