Nekeptas šakočio pyragas

 (4)
Tai – labai gardaus pyrago receptas. Jis gali tapti labai naudingu po švenčių, kai namuose liks daug nesuvalgytų meduolių, sausainių, ar šakočio. Gaminau jį ne kartą, su skirtingais priedais. Galiu pasakyt, kad naudojant šakotį - skaniausia.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

900 g šakočio;
100 g sviesto;
250 g baltojo šokolado;
200 g džiovintų spanguolių;
250 g pertrintos varškės;
3 v.š. aguonų;
385 g saldinto kondensuoto pieno.

Nekeptas šakočio pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Šakotį sulaužome smulkiais gabalėliais ir sudedame į didelį dubenį.

* Aguonas nuplikome verdančiu vandeniu, nukošiame ir paliekame atvėsti.

* Sviestą ištirpiname ir suplakame su varške, kondensuotu pienu, aguonomis ir spanguolėmis.

* Šokoladą sulaužome gabalėliais, sudedame į dubenį ir pastatome virš karštų garų (vanduo jokiu būdu neturi būti verdantis). Kai ištirpsta, įmaišome į jau paruoštą kondensuoto pieno kremą. Gautą masę supilame ant laužyto šakočio ir maišome, kol viskas gerai pasiskirsto. Suverčiame į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Paviršių paslegiame rankomis. Statome į šaldytuvą ir paliekame sustingti per naktį.

* Supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

„Moters“ Kalėdos

Sausio mėnesio horoskopas: ką žvaigždės žada metų pradžiai

Pirmasis naujų metų mėnuo – koks jis laukia mūsų.

Nekeptas šakočio pyragas (4)

Tai – labai gardaus pyrago receptas. Jis gali tapti labai naudingu po švenčių, kai namuose liks daug nesuvalgytų meduolių, sausainių, ar šakočio. Gaminau jį ne kartą, su skirtingais priedais. Galiu pasakyt, kad naudojant šakotį - skaniausia.

Marinuota nugarinė su vaisiais ir daržovėmis

Viso vakaro šiam kepsniui ruošti nereikės. Vieną vakarą per keletą minučių pamarinuosite ir paliksite šaldytuve per naktį, o kitą – kepsite, tiksliau, keps orkaitė.

Etiketo subtilybės: kaip gerti sultinį ir kur dėti vyšnios kauliuką (1)

Pravartu atnaujinti gražaus elgesio prie stalo žinias, kad netektų kankintis nesiryžtant paimti į rankas pyragaičio ar svarstant, kaip patiekti svečiams sriubą...

Panna Cotta su spanguolėmis (1)

Šaldytuve turėjau spanguolių ir grietinėlės. Galvoju, reikia deserto. Tikiuosi, mestelėjau jums neblogą idėją, ką galima nuveikti su šiomis uogomis. Manau, visai šauniai atrodytų ant šventinio stalo.

Horoskopas: ką likimas numatė paskutinei metų savaitei (1)

Astrologinė prognozė savaitei, gruodžio 25-31 dienoms.

Paskutinės minutės stiliaus idėjos kiekvienam jūsų Kalėdų scenarijui

Kalėdų laikotarpis pilnas karštligiško lėkimo, dovanų paieškų, vakarėlių ir susitikimų. Nieko keisto, kad dažnai tik atėjus gruodžio 25-tajai suprantame, jog nepasirūpinome savo apranga. Nuo ramios dienos su šeima, iki smagių pietų su draugais, štai paskutinės minutės stiliaus idėjos kiekvienam Kalėdų scenarijui.

Etnologas Libertas Klimka: ką reikia spėti padaryti iki Kūčių ir ko griežtai vengti

Metų sandūra – puikus metas ne tik pasidžiaugti pasiekimais, bet ir žvilgtelėti į ateitį. Kuo ypatingas šis metas ir kaip palankiau jį praleisti?

Jūsų stalui – 12 kūčių patiekalų (12)

Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese.