Kuriame adventinį vainiką: florisčių pamokėlė žingsnis po žingsnio

Sekmadienį, lapkričio 30-ąją prasidės Adventas – keturios savaitės ramybės ir susikaupimo, belaukiant Šv. Kalėdų. Kaip praskaidrinti šį laukimą bei papuošti namus savo rankomis sukurtu adventiniu vainiku, pasakoja ir demonstruoja „Gėlių virtuvės“ floristės Jurgita Nalivaika ir Viktorija Grigaliūnienė.

„Labai siūlome, kad moterys pačios gamintų sau namų puošmenas – tai yra labai svarbu moters savirealizacijai bei jos vaidmeniui šeimoje. Savo rankų šiluma sukurtas daiktas nevalingai ir nesąmoningai veikia aplinką gerąja energetika. Jis spinduliuoja tos moters šilumą ir rūpestį. Tai yra didi paslaptis ir tai privalo daryti moterys“,- sako Viktorija Grigaliūnienė.

DELFI / Šarūnas Mažeika

„Į tą procesą įtraukus ir vaikus, kurie eina į mišką, renka medžiagas, tai gali būti nauja ir praturtinanti patirtis. Ta bendra veikla, ko dabar yra labai maža, kai vienas įlenda į vieną kambarį, kitas į kitą, gali tapti dvasingu laiku, praleistu kartu su visa šeima“,- pritaria kolegei Jurgita Nalivaika.

Florisčių teigimu, adventinis vainikas dažniausiai dengiamas visžale medžiaga – pušies, kenio, eglės, kadagio, tujos šakomis. Tai vėl ta pati simbolika nevystančio amžino gyvenimo. Taip mūsų Kalėdų laukimas tampa dvasingesnis ir mistiškesnis.

Pateikiame adventinio vainiko gamybą žingsnis po žingsnio.

DELFI

Mūsų adventiniam vainikui reikės pagrindo, kėnio šakelių, bugienio šakelių, rojaus obuoliukų, dekoratyvios šakelės, auksinio floristinio siūlo, 4 raudonų žvakių, floristinės vielutės, floristinių žirklių, siūlo, dantų krapštukų.

DELFI

Vainiko pagrindą galite nusipirkti bet kuriame dideliame prekybos centre. Jeigu norite, galite pasidaryti patys iš šieno arba šakų.

DELFI

Kėnio šakeles susikarpykite maždaug sprindžio ilgio gabaliukais ir tvirtu siūlu riškite prie vainiko pagrindo.Eikite aplink, kol supinsite norimo storio ir pločio vainiką.

DELFI

Dabar atėjo metas kūrybiniam procesui. Pirmiausia į vainiką įstatysime žvakes. Tam atsikirpkite 4 maždaug 8 cm ilgio floristinės vielutės gabaliukus. Paimkite vieną galą su replytėmis, o kitą galą pakaitinkite virš degančios žvakės. Tada greitai kiškite į žvakės pagrindą.

DELFI

Taip sukiškite visas vielutes.

DELFI

Tokią dygliuotą žvakę bus nesunku pritvirtinti prie vainiko - tiesiog ją įsmeikite norimoje vietoje.

DELFI

Žvakės jau stovi, dabar vainiką puošime. Paimkite šaką bugienio ir su žnyplėmis nukirpkite keletą šakelių. Padėkite jas laisvai norimoje vainiko vietoje.

DELFI

Kad gražios raudonos uogos laikytųsi, apsukite vainiką kartu su jomis floristiniu auksiniu siūlu - jis ir pritvirtins, ir papuoš.

DELFI

Kai išdėliosite uogas, norėsis kelių didesnių akcentų. Tam puikiai tinka dailūs Rojaus obuoliukai. Juos pritvirtinsite prie vainiko tiesiog dantų krapštuku.

DELFI

DELFI

Kad vainikas neatrodytų statiškas, pagelbės viena detalė. Panaudokite kokią nors lanksčią šakelę, kuri vainiką pagyvins ir suteiks jam judesio.

DELFI

Šakelę pritvirtinsite tiesiog sulenkę floristinę vielutę ir prismeigę prie vainiko.

DELFI

DELFI

DELFI

Mūsų vainikas jau paruoštas! Dailus, tiesa? Padėkite jį ant veidrodinio padėklo.

DELFI

DELFI

„Gėlių virtuvės“ fėjos linki jums daug gražių kūrybinių akimirkų ir ramaus švenčių laukimo!

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis