Kalėdos be eglutės – originalios šventinio dekoro alternatyvos

Tikra žaliaskarė per Kalėdas dažniausiai svečiuojasi tuose namuose, kur yra mažų mažų vaikų. Tačiau jiems gerokai ūgtelėjus, kai jau nebesmalsaujama, kas slepiasi po ilga Kalėdų Senelio barzda, galima paieškoti ir alternatyvių puošybos būdų. Juo labiau, kad šis procesas gali tapti labai smagiu visai šeimai užsiėmimu.

* Vietoje eglutės interjerą puikiai gali papuošti dailios šakos. O jei nudažysite jas baltais akriliniais dažais, atrodys tarsi apšerkšniję. Kaip tik ta žiemos nuotaika, kurios dabar mums labai trūksta.

Shutterstock nuotr.

* Jei turite gerą humoro jausmą, be abejo, norėsite papokštauti. Tad šis variantas - kaip tik jums. Ant vieno pagaliuko pluošteliais surištos smulkios šakelės sukuria eglutės formą. Papuošti teks nuotaikingai, kad neatrodytų nudžiūvusi.
Shutterstock nuotr.

* Trapecijos forma, surišta taip pat iš šakų, papuošta linksmais siūlų bubmuliukais - nieko sudėtingo, tai visi mokėmės kažkada mokykloje per darbų pamokas. Kai padekoruosite taip, kad galėtumėte didžiuotis, drąsiai kabinkite ant sienos!

Shutterstock nuotr.

* Pasirodo, iš šakų galima sukurti daug įdomių dalykų įvairiems interjero stiliams. Ši eglutė papuošta, atrodytų, visiškai neišvaizdžiais žaisliukais, puikiai dera moderniame interjere.

Shutterstock nuotr.

* Ši eglutė skirta romantikams, kurie ir per Kalėdas nori prisiminti savo vasaros atostogas ir jūrą. Gal netgi šiltus kraštus, kuriuose teko pabuvoti.

Shutterstock nuotr.

* Šiai žaliai eglutei panaudotos tujos šakos, kurios pritvirtintos prie trapecijos formos pagrindo. Tik nesugalvokite klijuoti šakų tiesiai ant sienos - Kalėdos praeis, o spygliuoti prisiminimai gali likti prilipę!

Shutterstock nuotr.

* Kalėdų eglutę kuo puikiausiai galima sukurti iš įvairių kalėdinių simbolių - žvaigždučių, eglučių, elniukų, angeliukų, dovanėlių ir visko, ką turite. Tik pritvirtinkite šiuos aksesuarus ant trapecijos formos pagrindo, pavyzdžiui, kartono, o paskui kabinkite ant sienos.

Shutterstock nuotr.

* Dar vienas nuotaikingas eglutės variantas. Nykštukų kepurytės nuteikia labai žaismingai.

Shutterstock nuotr.

* Argi ne puikios dekoracijos? Joms reikės gofruoto kartono, pagaliuko, spalvoto popieriaus, špagato, snaigių ir klijų.

Shutterstock nuotr.

* Mezgėjų eglutė. Žinoma, tikros mezgėjos eglutę gali ir nusimegzti, o šiai tereikia spalvingus siūlus suvynioti ant paruošto pagrindo - kartono. Papuošimui - tiesiog spalvoti karoliai.

Shutterstock nuotr.

* Šventinės nuotaikos namams suteiks kalėdinis vainikas, pakabintas ant durų. Šis apvyniotas žaliu audeklu ir dekoruotas įprastais kalėdiniais aksesuarais - kankorėžiais, graikiniais riešutais, cinamono lazdelėmis ir džiovintomis apelsinų riekelėmis.

Shutterstock nuotr.

* Jeigu labai tingisi ar nėra įkvėpimo, eglutę galite nusipiešti. Netgi ant lentos. Ir kalėdinė nuotaika jau čia!

Shutterstock nuotr.

Gražių jums švenčių!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis