Kalėdoms – džiovintų vaisių pyragas (brandinti kelias savaites)

 (7)
Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.
© Fotolia nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

250 ml brendžio,
1 apelsino, jo sulčių ir žievelės,
apie 1 kg 300 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, abrikosų, slyvų, razinų, migdolų ar kt.),
250 g kambario temperatūros sviesto,
250 g rudojo cukraus,
2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus,
4 kiaušinių,
275 g miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
2 a. š. cinamono,
2 a. š. malto imbiero,
2 a. š. malto kardamono,
1,2 a. š. maltų gvazdikėlių.

Kalėdoms – džiovintų vaisių pyragas (brandinti kelias savaites)
© Fotolia nuotr.

Kaip gaminti:

* Džiovintus vaisius supjaustome gabalėliais, sumaišome su riešutais ir užpilame brendžiu. Laikome kambario temperatūroje maždaug parą.

* Orkaitę įkaitinti iki 170°C. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu.

* Iki kambario temperatūros atšildytą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, supilame sirupą ar medų.

* Išplakame kiaušinius. Po truputį juos pilame į sviesto masę. Ten pat įtarkuojame apelsino žievelę.

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais ir sumaišome su sviesto mase. Viską gerai išmaišome.

* Išspaudžiame apelsino sultis ir supilame į džiovintus vaisius ir juos įmaišome į tešlą.

* Viską supilame į kepimo formą, išlyginame. Viršų uždengiame folija.

* Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150°C ir kepame apie 40-60 min., kol patikrinus pagaliuku, tešla nebesivelia.

* Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir ataušiname ant grotelių. Paskui suvyniojame į kepimo popierių arba foliją, įdedame į maišelį ir brandiname kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Brandinimas trunka 2-4 sav. Kartkartėmis pyragą galima palaistyti brendžiu.

Kalėdoms – džiovintų vaisių pyragas (brandinti kelias savaites)
© Fotolia nuotr.
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

„Moters“ Kalėdos

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais (4)

Galima naudoti ir kitokius riešutus, tik tuomet juos reiktų pasmulkinti. Silkę su džiovintomis spanguolėmis ragavau pirmą kartą. Bus vėl kartojama!

Skanusis liežuvių vyniotinis

Užkandžių stalui – puikus patiekalas.

Kalėdiniai sausainiai

Kai namuose pasklinda imbiero, gvazdikėlių ir cinamono kvapas, visi žino: netrukus – Kalėdos, nes kepame sausainius! Dekoruoti sausainiai – puiki dovana, jais galite puošti ir eglutę!

Švenčių stalui – netikras zuikis (1)

Tai labai paprastas mėsos patiekalas. Jį tinka valgyti karštą, o atvėsęs ir supjaustytas plonais griežinėliais gali būti patiektas kaip šaltasis užkandis su raugintais agurkėliais.

Top 5 šių metų šventinių drabužių tendencijos

Šventinių vakarėlių sezonas jau įsibėgėjo, o jūs vis dar neapsisprendėte dėl to, ką juose vilkėsite? Nesijaudinkite! Štai kokios aprangos idėjos šį sezoną yra pačios madingiausios.

Mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti žuvį ir kaip tinkamai ją paruošti

Statistinis lietuvis per metus suvalgo apie 15 kg žuvies, tačiau dažniausiai šį produktą valgo per šventes. Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent kartą per savaitę.

Kalėdos be eglutės – originalios šventinio dekoro alternatyvos (4)

Tikra žaliaskarė per Kalėdas dažniausiai svečiuojasi tuose namuose, kur yra mažų mažų vaikų. Tačiau jiems gerokai ūgtelėjus, kai jau nebesmalsaujama, kas slepiasi po ilga Kalėdų Senelio barzda, galima paieškoti ir alternatyvių puošybos būdų. Juo labiau, kad šis procesas gali tapti labai smagiu visai šeimai užsiėmimu.

Gardžiausias kalėdinis imbierinis namukas iš vaikystės (3)

Kokios Kalėdos be imbierinio namuko? O tiksliau, be to malonaus kūrybinio proceso, kuriame galima paskęsti visą vakarą ir sugrįžti į vaikystę, kur kadaise tekėjo pieno upės ir buvo meduolių krantai...

Kalėdoms – džiovintų vaisių pyragas (brandinti kelias savaites) (7)

Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.

Plikytų sausainių tortas su želės gabalėliais (1)

Šis tortas panašus į želės tortą, tik riebesnis ir su plikytais sausainiukais!