Amerikietiškas sūrio tortas

Vieni šį skanumyną vadina tortu, kiti – pyragu. Tai labai gardus klasikinis minkšto sūrio kepinys, nesvarbu, kokiu vardu jį pavadintume.
Amerikietiškas sūrio pyragas, I. Jonelytės Arlauskienės nuotr., P. Strasevičiaus knyga „Tortai“
© Leidykla "Terra Publica"

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Darbo nedaug, o rezultatas puikus, svarbiausia pasirinkti tinkamą sūrį!

Pagrindui:

200 g miltų;
80 g rudojo cukraus;
1 kiaušinio;
pusės apelsino sulčių.

Kremui:

5 kiaušinių;
300 g cukraus;
600 g rikotos sūrio;
600 g sūrio „Philadelphia“;
100 g miltų.

Aptepti:

50 g grietinės;
20 g cukraus.

Papuošti: 1,5 šaukšto pašildyto medaus ir spalvotų pabarstukų, riešutų.

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.

Pagaminti torto pagrindą: miltus, rudąjį cukrų, kiaušinį ir išspaustas apelsino sultis minkyti rankomis, kol išeis vientisas tešlos gabalas. Tešlą iškočioti kuo ploniau ir įtiesti į apvalią 24 cm skersmens torto formą. Tešla turi dengti tiek dugną, tiek šonus.

Paruošti kremą: dubenyje iki purumo išplakti kiaušinius, įmaišyti cukrų, abiejų rūšių sūrį, suberti miltus ir išmaišyti. Gautą sūrio masę supilti ant paruošto pagrindo. Kepti orkaitėje 40 minučių.

Grietinę išmaišyti su cukrumi, po 40 minučių iš orkaitės išimti pyragą, aptepti ir dėti atgal kepti dar 10 minučių. Paskui išjungti orkaitę, praverti dureles ir palikti tortą atvėsti.

Amerikietiškas sūrio pyragas. I. Jonelytės Arlauskienės nuotr., P. Strasevičiaus knyga „Tortai“
Amerikietiškas sūrio pyragas. I. Jonelytės Arlauskienės nuotr., P. Strasevičiaus knyga „Tortai“
© Leidykla "Terra Publica"

Papuošti tortą: ant viršaus užpilti medaus, šaukštu išlyginti paviršių, užbarstyti spalvotų pabarstukų, išdėlioti riešutus.

Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

„Moters“ Kalėdos

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais (4)

Galima naudoti ir kitokius riešutus, tik tuomet juos reiktų pasmulkinti. Silkę su džiovintomis spanguolėmis ragavau pirmą kartą. Bus vėl kartojama!

Skanusis liežuvių vyniotinis

Užkandžių stalui – puikus patiekalas.

Kalėdiniai sausainiai

Kai namuose pasklinda imbiero, gvazdikėlių ir cinamono kvapas, visi žino: netrukus – Kalėdos, nes kepame sausainius! Dekoruoti sausainiai – puiki dovana, jais galite puošti ir eglutę!

Švenčių stalui – netikras zuikis (1)

Tai labai paprastas mėsos patiekalas. Jį tinka valgyti karštą, o atvėsęs ir supjaustytas plonais griežinėliais gali būti patiektas kaip šaltasis užkandis su raugintais agurkėliais.

Top 5 šių metų šventinių drabužių tendencijos

Šventinių vakarėlių sezonas jau įsibėgėjo, o jūs vis dar neapsisprendėte dėl to, ką juose vilkėsite? Nesijaudinkite! Štai kokios aprangos idėjos šį sezoną yra pačios madingiausios.

Mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti žuvį ir kaip tinkamai ją paruošti

Statistinis lietuvis per metus suvalgo apie 15 kg žuvies, tačiau dažniausiai šį produktą valgo per šventes. Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent kartą per savaitę.

Kalėdos be eglutės – originalios šventinio dekoro alternatyvos (4)

Tikra žaliaskarė per Kalėdas dažniausiai svečiuojasi tuose namuose, kur yra mažų mažų vaikų. Tačiau jiems gerokai ūgtelėjus, kai jau nebesmalsaujama, kas slepiasi po ilga Kalėdų Senelio barzda, galima paieškoti ir alternatyvių puošybos būdų. Juo labiau, kad šis procesas gali tapti labai smagiu visai šeimai užsiėmimu.

Gardžiausias kalėdinis imbierinis namukas iš vaikystės (3)

Kokios Kalėdos be imbierinio namuko? O tiksliau, be to malonaus kūrybinio proceso, kuriame galima paskęsti visą vakarą ir sugrįžti į vaikystę, kur kadaise tekėjo pieno upės ir buvo meduolių krantai...

Kalėdoms – džiovintų vaisių pyragas (brandinti kelias savaites) (7)

Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.

Plikytų sausainių tortas su želės gabalėliais (1)

Šis tortas panašus į želės tortą, tik riebesnis ir su plikytais sausainiukais!