Amerikietiškas sūrio tortas

Vieni šį skanumyną vadina tortu, kiti – pyragu. Tai labai gardus klasikinis minkšto sūrio kepinys, nesvarbu, kokiu vardu jį pavadintume.
Amerikietiškas sūrio pyragas, I. Jonelytės Arlauskienės nuotr., P. Strasevičiaus knyga „Tortai“
© Leidykla "Terra Publica"

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Darbo nedaug, o rezultatas puikus, svarbiausia pasirinkti tinkamą sūrį!

Pagrindui:

200 g miltų;
80 g rudojo cukraus;
1 kiaušinio;
pusės apelsino sulčių.

Kremui:

5 kiaušinių;
300 g cukraus;
600 g rikotos sūrio;
600 g sūrio „Philadelphia“;
100 g miltų.

Aptepti:

50 g grietinės;
20 g cukraus.

Papuošti: 1,5 šaukšto pašildyto medaus ir spalvotų pabarstukų, riešutų.

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.

Pagaminti torto pagrindą: miltus, rudąjį cukrų, kiaušinį ir išspaustas apelsino sultis minkyti rankomis, kol išeis vientisas tešlos gabalas. Tešlą iškočioti kuo ploniau ir įtiesti į apvalią 24 cm skersmens torto formą. Tešla turi dengti tiek dugną, tiek šonus.

Paruošti kremą: dubenyje iki purumo išplakti kiaušinius, įmaišyti cukrų, abiejų rūšių sūrį, suberti miltus ir išmaišyti. Gautą sūrio masę supilti ant paruošto pagrindo. Kepti orkaitėje 40 minučių.

Grietinę išmaišyti su cukrumi, po 40 minučių iš orkaitės išimti pyragą, aptepti ir dėti atgal kepti dar 10 minučių. Paskui išjungti orkaitę, praverti dureles ir palikti tortą atvėsti.

Amerikietiškas sūrio pyragas. I. Jonelytės Arlauskienės nuotr., P. Strasevičiaus knyga „Tortai“
Amerikietiškas sūrio pyragas. I. Jonelytės Arlauskienės nuotr., P. Strasevičiaus knyga „Tortai“
© Leidykla "Terra Publica"

Papuošti tortą: ant viršaus užpilti medaus, šaukštu išlyginti paviršių, užbarstyti spalvotų pabarstukų, išdėlioti riešutus.

Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

„Moters“ Kalėdos

Sausio mėnesio horoskopas: ką žvaigždės žada metų pradžiai

Pirmasis naujų metų mėnuo – koks jis laukia mūsų.

Nekeptas šakočio pyragas (4)

Tai – labai gardaus pyrago receptas. Jis gali tapti labai naudingu po švenčių, kai namuose liks daug nesuvalgytų meduolių, sausainių, ar šakočio. Gaminau jį ne kartą, su skirtingais priedais. Galiu pasakyt, kad naudojant šakotį - skaniausia.

Marinuota nugarinė su vaisiais ir daržovėmis

Viso vakaro šiam kepsniui ruošti nereikės. Vieną vakarą per keletą minučių pamarinuosite ir paliksite šaldytuve per naktį, o kitą – kepsite, tiksliau, keps orkaitė.

Etiketo subtilybės: kaip gerti sultinį ir kur dėti vyšnios kauliuką (1)

Pravartu atnaujinti gražaus elgesio prie stalo žinias, kad netektų kankintis nesiryžtant paimti į rankas pyragaičio ar svarstant, kaip patiekti svečiams sriubą...

Panna Cotta su spanguolėmis (1)

Šaldytuve turėjau spanguolių ir grietinėlės. Galvoju, reikia deserto. Tikiuosi, mestelėjau jums neblogą idėją, ką galima nuveikti su šiomis uogomis. Manau, visai šauniai atrodytų ant šventinio stalo.

Horoskopas: ką likimas numatė paskutinei metų savaitei (1)

Astrologinė prognozė savaitei, gruodžio 25-31 dienoms.

Paskutinės minutės stiliaus idėjos kiekvienam jūsų Kalėdų scenarijui

Kalėdų laikotarpis pilnas karštligiško lėkimo, dovanų paieškų, vakarėlių ir susitikimų. Nieko keisto, kad dažnai tik atėjus gruodžio 25-tajai suprantame, jog nepasirūpinome savo apranga. Nuo ramios dienos su šeima, iki smagių pietų su draugais, štai paskutinės minutės stiliaus idėjos kiekvienam Kalėdų scenarijui.

Etnologas Libertas Klimka: ką reikia spėti padaryti iki Kūčių ir ko griežtai vengti

Metų sandūra – puikus metas ne tik pasidžiaugti pasiekimais, bet ir žvilgtelėti į ateitį. Kuo ypatingas šis metas ir kaip palankiau jį praleisti?

Jūsų stalui – 12 kūčių patiekalų (12)

Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese.