10 šventinio stiliaus idėjų pagal dizainerę L. Dailidėnienę

Vienas dizainerės Lauros Dailidėnienės kurtas akcentas ypač sužavėjo.

Šį kartą šventinio stiliaus idėjomis pasidalyti paprašėme dizainerę Laurą Dailidėnienę.

Ar daug dėmesio skiriate šventinei aprangai? Prieš kiek laiko apgalvojate, ką ir kaip vilkėsite? O galbūt aprangą ir jos priedus renkatės spontaniškai?

Man šventinis laikotarpis visuomet – didelio tempo ir darbų metas, tad savo aprangai daug laiko skirti neišeina (šypsosi). Tačiau, žinoma, stengiuosi apgalvoti, ką vilkėsiu.

Ką mieliau renkatės – suknelę, kelnių kostiumą?

Šventiniams vakarėliams, pasibuvimams su draugais mieliau renkuosi suknelę.

Moteris.lt montažas (DELFI archyvo, T. Vinicko nuotr.)

Ar turite mėgstamiausią?

Kadangi keičiasi stilius, mados, tai ir mėgstamiausia suknelė būna vis kita. Kaskart stengiuosi atrodyti vis kitaip, tačiau, būna, drabužis taip prilimpa, kad norisi su juo visur eiti ir eiti (juokiasi). Turiu ir močiutės suknelių, tačiau kartą apsivelku ir jos paprastai toliau kabo spintoje (šypsosi). Antrą sezoną to paties drabužio paprastai neišeina vilkėti, stengiuosi rasti ką nors nauja.

Jums svarbu mados tendencijos? Savo stilių kuriate atsvelgdama į tai, kas madinga?
Taip, stengiuosi atsižvelgti į mados ritmą.

Dizainerės stiliaus idėjos šventėms
1. Verta išbandyti juodos ir rudos spalvų derinį. „Šį sezoną man labai gražu šių spalvų derinys.“


Dizainerės Lauros Dailidėnienės palaidinė. Gamintojų nuotr.

2. Raudona – iš tiesų labia šventiška spalva. Naujausioje dizainerės rudens ir žiemos kolekcijoje yra puikios raudonos plačios kelnės, kurios gėdos nepadarytų jokiame vakarėlyje.

Modelis iš Lauros Dailidėnienės 2014–2015 metų rudens ir žiemos kolekcijos
Lauros Dailidėnienės archyvo nuotr.

Šalikas – Lauros Dailidėnienės, pirštinės „Coccinelle“, suknelė – Lauros Dailidėnienės, angoros vilnos kepurė – Lauros Dailidėnienės, kvepalai „Comme des Garçons“, delninė „Daili“ (Lauros Dailidėnienės), bateliai „Bell Sueno“
A. Lipštaitės koliažas (Lauros Dailidėnienės, žurnalo „Moteris“ ir moteris.lt archyvo nuotr.)

3. Užuot rinkusis nuostabią, bet, sutikite, visiems prieš šventes kiek pabodusią raudoną, galima pamėginti pažaisti su ryškia fuksijų spalva. Tai ir siūlo dizainerė L. Dailidėnienė.

„Aprangoje galėtų vyrauti koks nors ryškus fuksijų spalvos akcentas ar kailinė detalė. Arba kaip pagrindinį akcentą galite rinktis ryškius dirbtinio kailio kailinukus.“

4. „Patarčiau derinti ne tik spalvas, bet ir faktūras – pavyzdžiui, blizgų paviršių derinti su matiniu.“

5.Papuošalus siūlyčiau rinktis labiau minimalistinius. Pavyzdžiui, ilgą pakabutį.“

Suknelė – Lauros Dailidėnienės, stiklinis pakabutis „Mirror“ (Lauros Dailidėnienės), žiedas su stiklo akimi – Lauros Dailidėnienės, skrybėlė „Coccinelle“, batai „Otre“
A. Lipštaitės koliažas (Lauros Dailidėnienės ir žurnalo „Moteris“ archyvo nuotr.)

6. Išmėginkite papuošalus iš stiklo. Šie ne tik dailūs, minimalistiniai, bet dar ir atspindi šviesą, tad galite sužibėti tiesiogine šio žodžio prasme. Man užkliuvo auskarėliai, primenantys tirpstančio ledo lašelius, – jie puikiai tiktų papuošti ne tik savo ausis (jei dar neturite visų dovanų). O įsivaizduokite, kaip prie mažos juodos suknelės atrodytų „Pelėdos akys“!

Auskarai iš stiklo „Ice Drops“ ir „Owl Eyes“ (Lauros Dailidėnienės), suknelė – Lauros Dailidėnienės, žiedas su stiklo akimi – Lauros Dailidėnienės, pirštinės „Cortefiel“, bateliai „Zara“
A. Lipštaitės koliažas (Lauros Dailidėnienės ir žurnalo „Moteris“ archyvo nuotr.)

7. Neseniai mačiau Laurą viename mados renginyje. Ji vilkėjo sijoną, palaidinę, buvo įsispyrusi į madingiausius sportinius batelius, o ant galvos – sportinio stiliaus angoros vilnos kepurė.


Dizainerės Lauros Dailidėnienės angoros vilnos kepurė. Gamintojų nuotr.

Nedrįsčiau sakyti, kad ji atrodė nešventiškai, ir dar kaip originaliai!

8. Žvilgantys audiniai ypač šventiški. Galbūt šventės akcentu gali tapti du spindintys objektai – jūsų suknelė ir… akys?

Rankinė – „Juice of Stone“ (Lauros Dailidėnienės), suknelė ir diržas – Lauros Dailidėnienės, nagų lakas „Resque Beauty Lounge“, bateliai „Stradivarius“
A. Lipštaitės koliažas (Lauros Dailidėnienės ir žurnalo „Moteris“ archyvo nuotr.)

9. Nepamirškite vakarinio įvaizdžio papildyti delninuke. Jų yra įvairiausių – nešiojamų delne, perkišamų ligi riešo, su ilga rankena ir permetamų per petį (pvz., cilindro formos).

10. Įvaizdį puikiai užbaigtų mėgstami kvepalai. Laurai patinka unisex’iniai „Comme des Garçons“.

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis