Sausio mėnesio horoskopas: ką žvaigždės žada metų pradžiai

Pirmasis naujų metų mėnuo – koks jis laukia mūsų.

Nekeptas šakočio pyragas 4

Tai – labai gardaus pyrago receptas. Jis gali tapti labai naudingu po švenčių, kai namuose liks daug nesuvalgytų meduolių, sausainių, ar šakočio. Gaminau jį ne kartą, su skirtingais priedais. Galiu pasakyt, kad naudojant šakotį - skaniausia.

Marinuota nugarinė su vaisiais ir daržovėmis

Viso vakaro šiam kepsniui ruošti nereikės. Vieną vakarą per keletą minučių pamarinuosite ir paliksite šaldytuve per naktį, o kitą – kepsite, tiksliau, keps orkaitė.

Etiketo subtilybės: kaip gerti sultinį ir kur dėti vyšnios kauliuką 1

Pravartu atnaujinti gražaus elgesio prie stalo žinias, kad netektų kankintis nesiryžtant paimti į rankas pyragaičio ar svarstant, kaip patiekti svečiams sriubą...

Panna Cotta su spanguolėmis 1

Šaldytuve turėjau spanguolių ir grietinėlės. Galvoju, reikia deserto. Tikiuosi, mestelėjau jums neblogą idėją, ką galima nuveikti su šiomis uogomis. Manau, visai šauniai atrodytų ant šventinio stalo.

Horoskopas: ką likimas numatė paskutinei metų savaitei 1

Astrologinė prognozė savaitei, gruodžio 25-31 dienoms.

Paskutinės minutės stiliaus idėjos kiekvienam jūsų Kalėdų scenarijui

Kalėdų laikotarpis pilnas karštligiško lėkimo, dovanų paieškų, vakarėlių ir susitikimų. Nieko keisto, kad dažnai tik atėjus gruodžio 25-tajai suprantame, jog nepasirūpinome savo apranga. Nuo ramios dienos su šeima, iki smagių pietų su...

Etnologas Libertas Klimka: ką reikia spėti padaryti iki Kūčių ir ko griežtai vengti

Metų sandūra – puikus metas ne tik pasidžiaugti pasiekimais, bet ir žvilgtelėti į ateitį. Kuo ypatingas šis metas ir kaip palankiau jį praleisti?

Jūsų stalui – 12 kūčių patiekalų 12

Ant švaraus pliko stalo dedamos kelios saujos smulkaus šieno. Jis tolygiai paskirstomas po visą paviršių, tada stalas uždengiamas skaisčiai balta staltiese.

Saldžiosios Prancūzijos kalėdinės sakmės

Prancūzijos regionuose per ilgai trunkančią kūčių vakarienę patiekiami skirtingi patiekalai, bet visur ji baigiama tradiciniu vyniotiniu. XIX a. pabaigoje atsiradusio deserto paslaptis aiškinasi Neria Lejay.

Kulinarinė pamoka: druskoje kepta žuvis

Tai paprastas ir sveikas būdas iškepti žuvį, nes nereikia naudoti riebalų, o iškepęs patiekalas išsaugo natūralų savo skonį bei kvapą ir nebūna sūrus.

Etnologė Gražina Kadžytė: apeiginę prasmę turi visi Kūčių stalo produktai

Ne patiekalų skaičius ir ne naujas įmantrus receptas lemia Kūčių ir Kalėdų prasmę bei tradicijų tęstinumą, tvirtina etnologė Gražina Kadžytė. Su ja kalbamės apie tai, ko turėtume nepamiršti, kad šventė tikrai ateitų į mūsų namus.

Naminių kūčiukų receptas 9

Galbūt kažkas ir išlaukia Kūčių išvakarių tam, kad paragauti kūčiukų, bet tik ne užkietėję kepėjai. Ir ne maisto blogeriai.

Silkė su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais 4

Galima naudoti ir kitokius riešutus, tik tuomet juos reiktų pasmulkinti. Silkę su džiovintomis spanguolėmis ragavau pirmą kartą. Bus vėl kartojama!

„Šatrijos raganų“ kepsnys (šašlykas)

Šiuo patiekalu garsėjo Žemaitija. Marinuota mėsa buvo veriama ant alksnio šakelių ir kepama ant žarijų. Klaipėdos krašte marinatui rinkdavosi obuolių sultis arba rūgštų stalo vyną. Mes „Šatrijos raganų“ kepsnį ruošiame su...

Skanusis liežuvių vyniotinis

Užkandžių stalui – puikus patiekalas .

Karpis, troškintas su grietinėle 2

Tikra šventinio stalo puošmena!

Kalėdiniai sausainiai

Kai namuose pasklinda imbiero , gvazdikėlių ir cinamono kvapas, visi žino: netrukus – Kalėdos, nes kepame sausainius! Dekoruoti sausainiai – puiki dovana, jais galite puošti ir eglutę!

Kalėdinė žąsis su citrinomis

Nė vienos Kalėdos neapsieina be vaišių stalo, ant kurio tradiciškai tiekiama antis, višta ar žąsis , paprastai kimšta vaisiais ar raugintais kopūstais.

Švenčių stalui – netikras zuikis 1

Tai labai paprastas mėsos patiekalas . Jį tinka valgyti karštą, o atvėsęs ir supjaustytas plonais griežinėliais gali būti patiektas kaip šaltasis užkandis su raugintais agurkėliais.

Top 5 šių metų šventinių drabužių tendencijos

Šventinių vakarėlių sezonas jau įsibėgėjo, o jūs vis dar neapsisprendėte dėl to, ką juose vilkėsite? Nesijaudinkite! Štai kokios aprangos idėjos šį sezoną yra pačios madingiausios.

Mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti žuvį ir kaip tinkamai ją paruošti

Statistinis lietuvis per metus suvalgo apie 15 kg žuvies, tačiau dažniausiai šį produktą valgo per šventes . Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent...

Kalėdos be eglutės – originalios šventinio dekoro alternatyvos 5

Tikra žaliaskarė per Kalėdas dažniausiai svečiuojasi tuose namuose, kur yra mažų mažų vaikų. Tačiau jiems gerokai ūgtelėjus, kai jau nebesmalsaujama, kas slepiasi po ilga Kalėdų Senelio barzda, galima paieškoti ir alternatyvių puošybos...

Gardžiausias kalėdinis imbierinis namukas iš vaikystės 3

Kokios Kalėdos be imbierinio namuko ? O tiksliau, be to malonaus kūrybinio proceso, kuriame galima paskęsti visą vakarą ir sugrįžti į vaikystę, kur kadaise tekėjo pieno upės ir buvo meduolių krantai...

Kalėdoms – džiovintų vaisių pyragas (brandinti kelias savaites) 7

Turintieji kantrybės laukti niekada nenusiviia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.

Plikytų sausainių tortas su želės gabalėliais 1

Šis tortas panašus į želės tortą , tik riebesnis ir su plikytais sausainiukais!

Nepelnytai užmirštas gydymas druska - nuo slogos iki reumato

Nuo seno žinomos, tačiau užmirštos gydomosios druskos savybės. Prisiminkite liaudies mediciną.

Chalvos tortas su persikais

Tai greitai pagaminamas sodraus skonio tortas. Ypač patiks riešutų mėgėjams!

Avižinių sausainių, žemės riešutų ir varškės tortas

Šis nekeptas tortas ypatingas tuo, kad jo pagrindui naudojau tris sudedamąsias dalis – avižinius sausainius, žemės riešutus ir sviestą.

Amerikietiškas sūrio tortas

Vieni šį skanumyną vadina tortu , kiti – pyragu . Tai labai gardus klasikinis minkšto sūrio kepinys, nesvarbu, kokiu vardu jį pavadintume.

Šviesus medaus tortas

Medaus tortas – turbūt vienas populiariausių tortų mūsų krašte.