Kaip tilpti į svajonių suknelę iki Naujųjų?

Jeigu „Nutriless“ lieknėjimo projekto „Mes tikim – tu gali!“ sėkmės istorijos įkvepia ir jus padailinti kūno linijas, iki svarbiausių metų švenčių dar tikrai spėsite atsikratyti ne vieno akis veidrodyje badančio kilogramo. Mes tikime – galite ir jūs!

„Nutriless“ lieknėjimo metodas unikalus tuo, kad vartojant specialius produktus svoriui mažinti bei kontroliuoti organizmas nealinamas, taip pat lieknėjantis žmogus gauna visą jo organizmui reikalingų naudingų medžiagų kiekį. „Nutriless“ produktuose yra visos kasdien organizmui reikalingos maistinės medžiagos, tarp kurių yra daug baltymų, skaidulų, platus spektras vitaminų ir mineralų. Vadinasi, lieknėjantis žmogus gauna visas subalansuotas medžiagas, bet ne perteklines kalorijas.

Jei vis dar abejojate, ar verta išbandyti „Nutriless“ lieknėjimo metodą, perskaitykite atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus.

Ar vartojant „Nutriless“ produktus galima valgyti ir įprastą maistą?

Yra dvi „Nutriless“ vartojimo schemos:

1. Tai visos dienos maisto raciono pakeitimas „Nutriless“ produktais. Valgoma vien tik „Nutriless“ sriubos, geriami kokteiliai ar avižų gėrimai. Toks VLCD (anglų k. Very low Calorie diet – labai mažai kalorijų turinti dieta) metodas taikomas, kai norima greitai numesti kelis kilogramus. Šios schemos galima laikytis ne ilgiau kaip tris savaites, nors labiausiai įprastas 10 dienų visiškas įprasto maisto pakeitimas. „Nutriless“ VLCD metodas pagrįstas tuo, kad žmogus pradeda naudoti produktus, pakeisdamas jais visus savo valgymus (moterims 5, vyrams 6 valgymus per dieną). Rezultato ilgai laukti netenka, o tai gerokai padidina motyvaciją lieknėjimo pradžioje.

Gamintojo archyvas

„Nutriless“ valgymų grafiko pavyzdys:

8:00 val. „Nutriless“ kokteilis (skonis pasirinktinai);
11:00 val. „Nutriless“ kokteilis (skonis pasirinktinai) arba avižų gėrimas (skonis pasirinktinai);
14:00 val. „Nutriless“ kreminė sriuba (skonis pasirinktinai);
17:00 val. „Nutriless“ kokteilis (skonis pasirinktinai) arba avižų gėrimas (skonis pasirinktinai);
20:00 val. „Nutriless“ kreminė sriuba (skonis pasirinktinai).
Valgant „Nutriless“ per dieną gaunama tik 600-800 kcal (vietoj įprastų 1800-2300 kcal). Susidaręs kalorijų deficitas ir lemia svorio mažėjimą.

2. Dalinis maisto pakeitimas „Nutriless“ produktais. Toks metodas paprastai taikomas, kai svoris nukrenta ir norima jį sureguliuoti ar išlaikyti. Kasdien galima valgyti įprastą maistą ir vieną ar kelis dienos valgymus pakeisti „Nutriless“ produktais. Tai padeda sumažinti bendrą per parą su maistu gaunamų kalorijų kiekį. „Nutriless“ produktus rekomenduojama derinti su kitu mažai kaloringu maistu. Kiekvienas dienos valgymas neturėtų viršyti 200–400 kcal.

Svarbu gerti daug vandens, mažiausiai 2 l per dieną, aktyvi fizinė veikla nerekomenduojama. Tačiau patariama daugiau judėti, žingsniuoti, mankštintis.

Kai pereinama prie paprastų valgymų, labai svarbu, kad būtų valgoma teisingai, pagal subalansuotos mitybos principus, vartojamas teisingas maisto kiekis, jei siekiama išlaikyti numestą svorį. Jūsų organizmas prisitaikys prie naujų sąlygų, kartu sumažinsite riziką patirti taip nepageidaujamą Jo-Jo efektą.

Rinkitės labiausiai jums priimtiną mitybos metodą, atsižvelgdami į jūsų pačių išsikeltus tikslus.

Ar laikantis šios dietos nemažės raumenų masė?

Kai su maistu žmogus negauna būtinų medžiagų ir energijos, organizmas ima naudoti ne tik riebalinio audinio atsargas, bet ir raumenų masę. O tai nėra gerai. Valgant „Nutriless“ produktus, net ir laikantis labai mažai kalorijų turinčio „Nutriless“ VLCD mitybos metodo, organizmas gauna visas maistines medžiagas, kurias būtina gauti su maistu, o trūkstamai energijai pasigaminti naudoja riebalų, bet ne raumenų masę.

Ar vartojant „Nutriless“ galima gerti kavą ir arbatą?

Taip, kavą ir arbatą gerti galite, jei ji nesaldinta cukrumi. Šiuos gėrimus galite paskaninti ir šlakeliu pieno. Daug pieno turinčios kavos, pavyzdžiui, latte, geriau atsisakyti.

Reikėtų žinoti, kiek kiekvienas pridėtinis „pagardinimas“ – šaukštelis cukraus, grietinėlė ir kt. – turi kalorijų. Kiekvienas papildomas ingredientas – tai ir papildomos kalorijos!

Kas atsitiks, jei valgysite mažiau nei 5 porcijas per dieną?

Laikantis „Nutriless“ VLCD metodo ir norint greitai ir efektyviai netekti svorio, moterys turėtų valgyti ne mažiau kaip 5 porcijas per dieną, o vyrai – 6. Jei valgysite mažiau, rizikuosite, kad trūkstamai energijai kompensuoti organizmas ims naudoti raumenų, o ne riebalų masę. O tai nėra naudinga. „Nutriless“ mitybos sistemos esmė yra reguliarus maitinimasis.

Anot gydytojos dietologės doc. Editos Gavelienės, „Nutriless“ produktai suteikia visų maistinių medžiagų. Tačiau gydytoja akcentuoja, kad jokiais būdais negalima praleisti nė vieno valgymo per dieną. „Nesvarbu, kad jaučiatės sotus ar atrodo, jog tuo metu nenorite valgyti, – perspėja doc. E. Gavelienė. – Tai, kas jums skirta, turite suvalgyti. Ne tik turite ugdytis alkio ir sotumo jausmus, bet ir formuoti maitinimosi režimą, kad atsirastų noras organizuotis valgymą numatytu laiku“.

Gamintojo archyvas

Ką daryti, jei jaučiate stiprų alkį dietos metu?

Stipriausiai alkis juntamas pirmosiomis dienomis. Po 3-4 dienų jis paprastai išnyksta. Jei jaučiate labai stiprų alkį, malšinkite jį gerdami vandenį ar suvalgydami morką. Jei vieną dieną suvalgysite papildomą produktą, jūsų dieta dar nebus sužlugdyta.

* * *

Dėl „Nutriless“ lieknėjimo metodo netekote svorio, tačiau norėdami išlaikyti trokštamą svorį, turite pakeisti savo buvusios mitybos įpročius ir gyvenimo būdą. Atminkite, kad po tokio labai mažo kaloringumo mitybos režimo grįžus prie įprastinio maisto svorio padidėjimas maždaug 2 kg yra normali organizmo reakcija. Todėl labai svarbu, kad mityba būtų subalansuota laikantis sveikos gyvensenos principų ir palaikomas nuolatinis fizinis krūvis, kurio forma Jums yra maloni ir priimtina. Reguliarus fizinis krūvis šiuo atveju labai svarbus.

Taip pat labai svarbus ir psichologinis nusiteikimas. Suvokite, kad per daugelį metų užaugęs svoris neturi ir negali išnykti per savaitę ar mėnesį. Reikia laiko, kad organizmas išmoktų naujų „taisyklių“, įtvirtintų reguliaraus maitinimosi įpročius, pamėgtų sveikesnį maistą, įprastų gauti mažiau kalorijų ir jas sudeginti, atsikratytų emocinio valgymo ir pan.

Užsakymo nr.: PT_76421591

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis