Tarp dviejų šalių besisukiojanti menininkų pora: geriausiai pailsime Lietuvoje

Modelis Julija Steponavičiūtė (22 m.) neseniai baigė kurti savo namus sostinės senamiestyje. Tai mergina vadina išsipildžiusia svajone.

Sakoma, kad virš kai kurių porų šviečia saulė. Viena tokių – šešerius metus kartu esantys modelis Julija Steponavičiūtė ir fotografas Rokas Darulis. Vos praveriame vartus į jų namų kiemą, mudvi su fotografe pasitinka Šv. Kazimiero bažnyčios varpų gausmas ir nušvitusi saulė. Šie namai irgi labai saulėti.

Kai tik turi laisvą dieną, Londone daug laiko praleidžiantis Julijos sužadėtinis Rokas Darulis skuba į namus Vilniuje. „Čia geriausiai pailsiu“, – tikina vaikinas
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Tarp dviejų miestų

Erdvų ir labai šviesų trijų kambarių butą sostinės senamiestyje J. Steponavičiūtė įsigijo prieš porą metų. „Visada svajojau gyventi Vilniuje. Čia – visa mano šeima, čia gimiau ir augau“, – sako tarptautinę karjerą padariusi modeliu dirbanti mergina. Vis dėlto Lietuvoje ji praleidžia tik pusę laiko. Sužadėtinis Rokas bendradarbiauja su Londone esančia agentūra „Saint Luke Artists“ ir savo „baze“ vadina laikinus namus šiame mieste. Tad Julija dažnai skraido tarp dviejų sostinių, o Rokas, kai tik gali, skuba į Vilnių.

Kurdama interjerą, pora sumaniai derino medį ir stiklą
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

„Čia geriausiai pailsiu ir atsipalaiduoju, norėčiau kuo greičiau persikraustyti visam laikui“, – prisipažįsta dešimt metų Londone gyvenantis R. Darulis. Tuo metu, kai lankėmės svečiuose, jis kaip tik kelioms savaitėms buvo grįžęs pas mylimąją.

Klasikinio stiliaus elementai suteikia namams jaukumo. Mūsų namų interjerą įvardyčiau kaip minimalizmo ir klasikos mišinį.

Neatrodo, kad jaustųsi čia kaip svečias: pasiūlo kavos su sutirštintu pienu ir džiovintų vaisių skanėsto. Kai paklausiu, ar, kuriant namus, sutapo jųdviejų estetinis skonis ir nekilo ginčų, vaikinas kukliai nuleidęs akis atsako: „Tai labiau Julijos projektas... Mane žavi industrinis stilius, betonas, metalas ir medis, tačiau šie namai tikrai jaukūs ir man patinka. Gal dar ateityje ką nors įrengsiu...“ Kai būstas buvo įrenginėjamas, vaikinas daug laiko praleisdavo Londone, tad Julija stengėsi kuo dažniau likti Lietuvoje ir prižiūrėti darbus. „Daug ką turėjau spręsti aš, Rokas dažniausiai tik pritardavo, bet mūsų estetiniai skoniai labai panašūs“, – lyg padrąsindama mylimąjį papildo J. Steponavičiūtė.

Pirmus nuosavus namus Julija ir Rokas įsigijo prieš porą metų
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Namus pora apgyvendino pamažu, mat tiksliai žinojo, ko nori, ir kantriai ieškojo. Tarkime, minimalistinio dizaino balti šviestuvai virtuvėje atsirado tik prieš kelis mėnesius. Dar liko pakabinti svetainėje projektorių (pora ypač mėgsta žiūrėti serialus), sukabinti likusias Roko darytas nuotraukas ir rasti didelį veidrodį (šio vieta numatyta prieškambaryje).

Svetainės akcentai – Roko daryta fotografija, italų kompanijos „Foscarini“ stiklinis šviestuvas
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Kuo natūraliau

Bute vyrauja ramios, šviesios spalvos, tik miegamojo sienos išdažytos kiek tamsesne – pilkai rusva. Vieninteliai ryškūs akcentai – prigesintos turkio spalvos pagalvėlės ir šviestuvas miegamajame. „Norėjome kuo ramesnių spalvų ir švarios, estetiškos, jaukios aplinkos“, – teigia pora.

Vieninteliai ryškūs miegamojo akcentai – turkio spalvos pagalvėlės ir šviestuvas
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Prisėdame pasikalbėti darbo kambaryje, – jį Rokas juokais vadina biuru. Ir šio, ir kitų kambarių interjeras kontrastingas: šviesios sienos, baltos durys ir tamsaus medžio masyvo grindys („jos praktiškos, nes ne taip matosi nukritę trupinukai“). Julija sako svajojusi apie sunkias medines klasikinio stiliaus duris. Džiaugiasi, kad pavyko rasti tobulas. „Klasikinio stiliaus elementai suteikia namams jaukumo, – įsitikinusi J. Steponavičiūtė. – Mūsų interjerą įvardyčiau kaip minimalizmo ir klasikos mišinį.“

Jaukumo suteikia ir namus dar labiau suasmenina Roko darytos nuotraukos. Vienoje jų įamžinta Julija poros mėgstamoje Nidoje. Šeimininkė įrėmino ir savo grafikos darbą
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Pirmenybę pora teikė natūralioms ekologiškoms medžiagoms, pirmiausia – medžiui. Jį ypač mėgsta Julija. „Mums svarbūs tikri ir kokybiški daiktai, juk tarnauja visą gyvenimą“, – sako pašnekovė.

Jaukiausia ir šviesiausia namų vieta – erkeryje įrengtas valgomasis
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Tik įėjus į namus žvilgsnį traukia sieninė spinta su durimis iš pintų medinių juostelių. Stilingo baldo idėja kilo butą įrengti padėjusiai architektei Agnei Matulaitienei. Julija ir Rokas sako norėję lietuvių gamintojų interjero elementų. Taigi medžio masyvo lentynos, spintos, virtuvės baldai, pietų stalas ir baro kėdės pagaminti vietos meistrų. Nemažai baldų – svetainės sofa, spintelės, konsolė – atkeliavę iš Italijos.

Norėjome kuo ramesnių spalvų ir švarios, estetiškos, jaukios aplinkos.

Julija ir pati labai natūrali. Vilki juodą prekių ženklo „Isabel Marant“ palaidinę iš lietuviško (!) lino. Kai nedirba (J. Steponavičiūtė – agentūros „Baltic Model Management“ modelis), naudoja labai mažai kosmetikos, kartais išsiverčia ir be makiažo. Pasakoja vonioje ilgai neturėjusi net veidrodžio. Ir nepasigesdavusi. „Juokaujame, kad būtų pakakę ant sienos užrašyti: „Tu atrodai puikiai!“ – šypsosi gražioji namų šeimininkė. Vis dėlto neseniai vonioje ji pakabino didžiulį veidrodį. Beje, ši patalpa labai funkcionali. Čia įrengta vonia, į kurią nesunkiai įsirango net aukštaūgis merginos sužadėtinis, o dušo kabina tarsi įleista į sieną – taip sutaupoma erdvės.

Londone rastą išmestą spintelę Rokas nudažė baltai ir fanerinis baldas tapo stilingu darbo kambario akcentu
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Julijos virtuvė

Daug laiko Julija praleidžia virtuvėje. Mergina labai mėgsta gaminti (namus dažnai kvepina pyragais, kepiniai – jos aistra), jau metus rašo maisto tinklaraštį „Kitchen Julie“ (https://kitchenjulie.com). „Ruošdama valgį, nemažai improvizuoju – man neįdomu atkartoti kitų receptą, mėgstu pridėti ką nors nuo savęs“, – sako Julija.

Virtuvėje pašnekovė jaučiasi kaip žuvis vandenyje: mikliai darinėja funkcionalių spintelių stalčius, dureles, – galėtų žongliruoti indais, įrankiais ir maisto produktais net užsimerkusi.

Fotografui ir tinklaraštininkei svarbiausia – šviesa
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Bute didžiuliais langais daug natūralios šviesos. Ji labai praverčia fotografuojant. Mėgstamiausia ir Julijos, ir Roko namų vieta – svetainė. Ją puošia vaikino darytos nuotraukos, merginos grafikos darbai.

Mums svarbūs tikri ir kokybiški daiktai, juk jie tarnauja visą gyvenimą.

Svetainės akcentas – didelis apvalus ąžuolinis pietų stalas valgomuoju tapusiame erkeryje su dideliais langais. Prie šio stalo verda gyvenimas: pietaujama, vakarieniaujama, kalbama, ant jo Julija dažniausiai fotografuoja į tinklaraštį dedamus pačios pagamintus patiekalus. Parketą primenančios faktūros ir raštų stalas – be galo fotogeniškas. Neatsispyriau pagundai įamžinti ir įdėti į tinklą „Instagram“ stilingą kompoziciją.

Ant stiklinės konsolės prieškambaryje sudėtos mielos detalės
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

„Pastebime, kad namai darosi vis jaukesni, nuo dažnai ruošiamo maisto įgyja savo kvapą“, – džiaugiasi namų jaukumą itin vertinanti pora.

Pusryčių idėja

Julijos lazdynų riešutų kremas

Julija ir Rokas pusryčiams labai mėgsta merginos ruoštą naminį riešutų kremą
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

Reikės:
1 stiklinės (arba 250 ml) su trupučiu lazdynų riešutų
3 šaukštų su kaupu kakavos
3 ar 4 šaukštų rudojo (geriau – drėgnas, kuo smulkesnis) cukraus
žiupsnio druskos
2 šaukštų šaltai spausto sezamų aliejaus (galima naudoti bet kokį kitą riešutų)

Riešutus paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pakepinkite 180 °C orkaitėje apie 15 min. (Būkite budrūs – nesudeginkite!). Atsilupusias luobeles nuimkite. Riešutus suberkite į trintuvą, sudėkite cukrų, supilkite aliejų ir susmulkinkite. Tada suberkite kakavą, druską ir sutrinkite iki vientisos masės. Kremo išeis nedidelis stiklainis.

Namai darosi vis jaukesni, nuo dažnai ruošiamo maisto įgyja savo kvapą.

Tik detalės

* Virtuvės baldus pagal architektės Agnės Matulaitienės brėžinius pagamino įmonė „Sigulda“. Baro kėdės ir didelis apvalus pietų stalas – dizaino namų „Margas“.
* Durys iš uosio masyvo – įmonės „Jundos stalių gaminiai“.
* Spinta per visą sieną darbo kambaryje – „Lino baldų“ gaminys.
* Šviestuvai („Foscarini“ ir kt.) – iš salono „Delight“.
* Stiklinė perregima konsolė prieškambaryje – italų kompanijos „Sovet“.

Jei tik būna namie, Julija ir Rokas kasdien girdi Šv. Kazimiero bažnyčios varpus. Šios bažnyčios kupolas matyti ir pro poros namų langą
Žurnalas "Moteris" (A. Stanevičienės nuotr.)

* Nemažai interjero detalių, tarkim, žvakides pora įsigijo salone „Coockoo Design House“.
* Gėles Julija perka iš salonų „Gėlės studija“ ir „Gėlės ir manufaktūra“.
* Svetainę labai pagyvina stilingas retrostiliaus patefonas. Jį Julijai Kalėdų proga padovanojo mylimasis. Pora mėgsta klausytis Jameso Blake’o plokštelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis